Rocket League - jót tett neki a free-to-play modell

Megtörtént a PC-s Rocket League korábban már beharangozott digitális költözködése, amitől először bár bedőltek a szerverek, úgy látszik, ez sem vette el a játékosok kedvét az autós focitól.

Két nappal ezelőtt a Rocket League nem csak átköltözött a Steamről az Epic Games Store-ba, de pénzügyi modellt is váltott a játék, így PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switchen is ingyenesen játszható lett. Ahogyan az várható volt, ezt meg is érezték a szerverek, amelyek azonnal bedobták a törölközőt a játékosok rohama láttán.

Mindezek ellenére továbbra is hatalmas az érdeklődés a Rocket League iránt, a Psyonix vezetője, Corey Davis, büszkén posztolta, hogy az egyszerre jelen lévő játékosok száma átlépte az egymilliós határt. Ilyen számokat a legfelkapottabb játékok, mint például a CS:GO, vagy a Dota 2 szokott produkálni, szóval mindenféleképpen megsüvegelendő teljesítmény.

Valószínűleg az is jót tett a játék népszerűségének, hogy PC-n nem csak ingyenes lett a Rocket League, de az Epic most még 10 eurós kuponokat is osztogat a letöltések mellé.

9 komment - szólj hozzá!