Vegyes fogadtatást kapott a Mafia: Definitive Edition

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 25.
  • Hír
Link másolása
A mai nap folyamán végre megjelenik a Mafia első részének remake-elt kiadása, így annak rendje és módja szerint be is futottak az első értékelések a játékról a külföldi magazinok által.

Nem irigyeljük a Hangar 13 munkatársait, hiszen egy olyan legendás játék újrakeverésével kellett megfelelniük a nosztalgia által felpumpált elvárásoknak, mint a Mafia első része. Ettől függetlenül úgy néz ki, a srácok tisztességes munkát végeztek - legalábbis erről árulkodnak az első pontszámok:

  • Destructoid - 9/10
  • IGN 8/10
  • DualShockers - 8/10
  • PC Gamer - 79/100
  • Screen Rant - 3,5/5
  • PC Games 9/10
  • The Escapist - 7/10
  • GameStar - 88/100
  • The Gamer 3/5
  • GameSpot 6/10


Szóval - mint azt a fenti számokból is láthatjuk - alapvetően jól sikerült a Mafia: Definitive Edition, de azért érdemes mérsékelt elvárásokkal nekikezdeni. A látvánnyal és a hangulattal kapcsolatban majdnem az összes újság elismerően nyilatkozott, azonban a játékmenet kapcsán már jó páran kifogásolták, hogy az nem felel meg a modern kor elvárásainak.

A pontszámokkal együtt a játék launch trailere is megérkezett a minap, amit itt tudtok megtekinteni:

18.
18.
kryszisz
#13: Én az ilyen "vegyes fogadtatást/értékelést" címeken akadok ki, GS is eljátszotta ugyanezt. 78 pont a metaátlaga jelenleg a PC-s verziónak, hát az annyira vegyes kéremszépen, hogy érettségin 2 pont híján 5-ös...de csak, hogy videójátékos példát hozzak, a Fallen Orderről 79 pontos átlaggal olyan szalagcímek jöttek anno, hogy "az utóbbi évek legjobb SW játéka, "Erre vártunk" stb...nem igazán értem ezt a kettős mércét.
17.
17.
Macifasz
Cirka 7 óra után megtaláltam az első dolgot, ami nem tetszik...mégpedig, hogy minden egyes cinematic jelenet alá beraktak valami zenét, és ez rengetegszer megöli az adott jelenet dramaturgiáját. Nem tudom ezt ki találta ki, de nem volt jó ötlet. Vannak esetek, amikor működik, de a drámai részek többségén ront. Pl. a legelső küldetés végén, amikor átadják nekünk a borítékot, de az utolsó pillanatig azt hisszük, hogy egy pisztolyt nyomnak majd a fejünkhöz. Na, az eredetiben rohadt feszült volt ez a jelenet, itt viszont teljesen megölte a totál oda nem illő zene. És jó pár ilyen van még.
16.
16.
Gerzson95
Remek lett. Steamen is nagyon pozitiv értékelést kapott. Persze vinnyogók vannak itt is de elenyésző. Ha "tökéletes" játékot csinálnának abba is belekötnének. A régi zenéket meg szerzői jogok miatt nem tudták belerakni.
14.
14.
DarkLord
Én a trilogy változat mellett döntöttem végül. Meg van a 2 és a 3 is, de mondom baromi szép a doboza, 3 lemez stb. megéri azt a plusz 6 ezret még ígyis. (13 volt a sima 19 meg a trilogy ps4-en.) Pozitívan csalódtam ebben az első rész feldolgozásában. Ajánlom bátran!
13.
13.
Josi21
#11: Ezen úgyszintén besírtam... Nem tudom ezek a Kritikusok" hány évesek, de az eredeti játék 18 ! Jól ál neki a kor, jobban mint nekem. xD
12.
12.
xSHx
#10: Én tudtam, h jön és nagyon vártam, viszont az ára kellemes meglepetés volt. Nem is értem miért csak 40eu. Sztem kérhettek volna simán teljes árat. Bízom benne, h a minőség kitart a játék végéig.
11.
11.
crytek
"játékmenet kapcsán már jó páran kifogásolták, hogy az nem felel meg a modern kor elvárásainak."

Mivan? Milyen modern kori elvárásoknak megfelelő játékmenet? Ez mi?

Előszedek egy ezer éves baltával faragott Gothicot ami alatt olyan engine fut hogy kb 20 fps-el megy a game bármin...és hiába ezer éves olyan hangulata van amivel máig kevés game veszi fel a versenyt...
Semmi elavult nincs ebben sem. Így van létrehozva így a jó..Csak nem értem hol volt ez a Hangar amikor a Mafia 3-at csinálta...kb mint a City interactive első játékai vs a mostani újak..
10.
10.
Macifasz
Én emelem a kalapom a Hangar 13 előtt, mert amilyen egy szarul optimalizált bugtenger volt a Mafia 3 a megjelenése idejében, ezt a remaket most annyira odatették. Lost Heaven soha nem volt még ennyire szép és élettel teli, kb. a számat tátom megállás nélkül. Plusz nagyon jól lett optimalizálva, nem pörgeti túl a gépet, nem lagol és aprócska bugok vannak csupán (egyszer egy rendőrautó pont előttem teleportált el valahová és néha villog az autónk, mintha az is elakarna teleportálni alólunk), de ezek se az élményt, se a játék teljeítményt nem rontják le. Valamint hatalmas húzás volt, hogy az összes karaktert, az összes történést, szinte mindent, amihez közünk lesz a játék során, kiegészítettek, megtöltötték plusz infókkal, új jelenetekkel stb. stb. Ordít az egészről, hogy a készítők imádják az eredetit. Én is. És egyelőre ezt a remaket is. :-) Természetesen Classic nehézségen kezdtem,m ert az a vérbeli, eredeti Mafia nehézség. :-D
8.
8.
xSHx
Én PS4 már 2órát raktam bele. Grafikailag nem rossz, az autóvezetés szerintem nagyon jól meg lett csinálva, viszont maga a karakter mozgása nem igazán tetszik. Kicsit darabos. Gunplay még nagyon kevés volt eddig és az is kicsit fura, a már előbb említett darabos mozgás miatt. Bug is volt már, de nem vészes csak egy repülő autó és egy fura kerítésen átmászás. Plusz elég sok ha jól írom popup bug van. Mikor már a közelben van a tárgy tölti be a textúrákat. Viszon a nosztalgia működik.
7.
7.
GAMEROD
Steam értékelés eddig Nagyon pozitív. Már kipróbáltam hajnalban, technikailag semmi probléma vele. Egy dolog nem hagy nyugodni, hogy az a qrva magasvasút bejárata ebben is le van zárva lánccal mint az összes többi soron következő részben, villamosba se lehet beülni. Nem mintha ez lenne a lényeg, de ha alapból ennyire kötött a játék, legalább ezeket ne vennék ki belőle. Elveszti a realisztikusságát hogy a peronon állnak az emberek, de a bejárat viszont zárva van. Nem értem mi a technikai akadálya hogy rendesen megcsinálják évtizedek óta.
4.
4.
hedzsooo
#3: Igen, lattam. Viszont PC-n rengeteg konfig van... Steamen eleg sokan irtak hogy visszakoszonnek a M3-as glitchek a grafikaban /pillanat
3.
3.
TrishtanAG
#2: Egy konkurens magyar lapnál már van teszt róla, abban írják, hogy a játék 15 órája alatt nem találkozott a cikkíró komolyabb buggal.
2.
2.
hedzsooo
Várható volt hogy korrektül fog kinézni (feltehetően persze ismét grafikai glitchekkel/bugokkal, mint pl. a Mafia 3 is), + az is hogy nem tudják normálisan átültetni a jó öreg, eredeti játékot. Várok 1 sale-t, aztán azért bezsákolom. Addig hátha kap hot fixeket/patcheket, + pár jobbféle modot is, amivel legalább PC-n élvezhető lesz jobban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...