A végéhez közelít az Avatar 3 forgatása

Úgy tűnik, lassan, de biztosan elkészülnek a 2009-es Avatar folytatásai. A filmeket rendező James Cameron szerint a második rész élőszereplős felvételei már a zsákban vannak, és lassan befejeződik a harmadik rész forgatása is.

James Cameron az Austrian World Summit nevezetű környezetvédelmi konferencia partnereként beszélgetett Arnold Schwarzeneggerrel. A legendás filmrendező az utóbbi hónapokban Új-Zélandon töltötte az idejét, hiszen az Avatar 2 és 3 számos jelenetét a szigetország érintetlen tájain vették fel.

Nem csoda tehát, hogy szóba került a régóta várt folytatás hogyanléte is - elvégre több mint egy évtizede várunk már a második részre. Definitív választ ugyan nem kaptunk, Cameron azonban annyit elárult, hogy az Avatar 2 forgatása már véget ért, a valódi színészekkel operáló jelenetek 100 százalékát lencsevégre kapták, az Avatar 3 felvételei pedig hasonlóan jól állnak - Cameron úgy saccolta, hogy ezzel is 95 százalékban készen vannak.

Ez persze közel sem jelenti azt, hogy a két film hamarosan vászonra kerülhet, hiszen ahogy az első rész esetében, itt is óriási mennyiségű digitális utómunkára lesz szükség - ennek értelmében Cameronék 2022. december 16-át jelölték meg az Avatar 2 új premierdátumának. Reméljük, hogy ennél tovább nem csúszik már a film, hiszen a CGI-munkát kevésbé befolyásolják a koronavírus-járvány miatt elengedhetetlen korlátozások, így a munkálatok végre valóban sínre kerülhetnek.

14 komment - szólj hozzá!