Brit toplista: Mario, Marvel és Mafia

  • Írta: szlav
  • 2020. szeptember 28.
  • Toplista
Link másolása
A Mafia felújított kiadása két különböző pozíciót is lefoglalt magának a brit toplista legutóbbi összesítésében, de a koronát továbbra is Mario 3D-s csomagja tartja. Tommy Angelo kalandját még a Bosszúállók is maguk mögé utasították.

Félreértés ne essék, összességében nem teljesített olyan rosszul a Mafia felújított kiadása, hiszen az új Definitive Edition mellett a teljes felújított trilógiát tartalmazó Mafia Trilogy is felkerült az Egyesült Királyság fizikai játékeladásait számláló toplista élvonalába - és akkor még szót sem ejtettünk a digitális eladásokról.

Ennek ellenére a játékosok zömét mégis jobban érdekelte a Super Mario 3D All-Stars, amely a megjelenését követő második héten sem adta fel az aranyérmét, a 78 százalékos visszaesés ellenére sem. Az ezüstérmet a Marvel's Avengers csapata vitte - a Bosszúállók egészen jól tartják magukat, hiszen az előző héthez képest csak 21 százalékkal csökkentek az eladásaik.

  1. Super Mario 3D All-Stars
  2. Marvel's Avengers
  3. Mafia: Definitive Edition
  4. Animal Crossing: New Horizons
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Mafia Trilogy
  7. Minecraft Dungeons
  8. Tony Hawk's Pro Skater 1+2
  9. Minecraft (Switch)
  10. Grand Theft Auto V
7.
7.
hedzsooo
#6: ...Na, legalább valami jó hír is akkor ezekkel kapcsban! :D
6.
6.
girgosz
#1: És a 3. hely esetünkben körülbelül 10 ezer eladott kópiát jelentett. Semmit nem ér a 3. hely számok nélkül. 90%-al kevesebbet adtak el mint a Mafia 3-ból. Anno a Mafia 3 sokkal rosszabb értékelésekkel 100 ezerrel nyitott a UK-ben, ráadásul az teljes árú volt, ez pedig büdzsé. (Az Avengers szintén gyengén nyitott)
4.
4.
BorisMetod
Hatalmas kedvencem az eredeti, szerintem veri mindegyik GTA-t sztoriban, játékmenetben és hangulatban, persze ez szubjektív. :D

Abszolút szkeptikus voltam, amikor bejelentették a remake-t, amikor pedig megláttam az új szereplőgárdát, és az első gameplay videót, teljesen elment tőle a kedvem. Aztán a sajtó kapott egy demót, és nem sokkal később befutottak az értékelések is, ami alapján korrekt játék lett a MAFIA: Definitive Edition. Meg is vettem Steamen, eddig 10+ órám van benne, és azt kell mondjam, nem bántam meg.

Hogy miért? Mert annak ellenére, hogy IGEN, az eredetit nem tudja túlszárnyalni, de mégis sikerült 2020-ban megidéznie azt a hangulatot, ami miatt annak idején megszerettem az első részt. Megértem azokat is akiknek nem jön be, hiszen nem egy az egyben alkották újra az eredetit, vannak változtatások a történetben is, a játékmenetben is, vannak technikai problémák is, stb. Klasszikus nehézségen játszom, így helyenként piszok nehéz, de legalább van benne kihívás. :)

Megmondom őszintén, a harmadik rész debütálása után azt hittem elkaszálták a szériát, és az, hogy 2020-ban egyáltalán a kiadó hozzájárult ahhoz, hogy egy 18 éves, anyagilag nem túl sikeres(?) trilógia első részét többjátékos mód és mindenféle mikrotranzakció, stb. nélkül újraalkossák, ráadásul ilyen minőségben, az nekem felér egy kisebb csodával. Remélem ez az első lépés egy igazi teljes értékű folytatás felé.

Szvsz a remake egy korrekt, az eredeti örökségét tiszteletben tartó játék lett, amit ajánlanék azoknak, akiket a fentiek nem tántorítanak el. Ha objektíven pontozni kéne talán 7-8 közé tenném.
3.
3.
xanatos0911
#1: Egyet kell, hogy értsek sajnos. Megnéztem az első két órát YouTube-on és azt kell, hogy mondjam sajnos eléggé lelketlen lett. Az eredeti nekem top első helyen volt, évekig semmi nem ért fel hozzá sem ugyanabban, sem pedig másik műfajban.

Én úgy inditottam el a videót, hogy az első két óra meg kell, hogy győzzön arról, hogy jó lett. Amennyiben nem, úgy spórolok és végignézem az egész walkthrough-t YouTube-on. Hát sajnos az utóbbi történt, ráadásul egy cringe-feszt volt az egész. Teljesen egyet kell értsek a karaktereket illetően, engem ez zavart a legjobban. Én nem azokat a karaktereket láttam itt viszont akik annyira a szívemhez nőttek anno. A játékjelenlegi készítői nem értik a Mafia-t. SPOILER. Tommy nem egy macsó alak, Paulie nem egy nyápic visítozó idióta, Sam nem egy 28-30 éves fiatal srác (mellesleg azt mondja a játék elején Tommy-nak, hogy "kid" amikor Tommy idősebb fizimiskával és hang orgánummal rendelkezik, lol). Salieri pedig számomra teljesen elvesztette a státuszát, nem látom és nem érzem azt a tekintélyt parancsoló hangot, jellemet és jelenlétet sehol a játékban a régihez képest. SPOILER VÉGE.

A másik dolog: Mi az isten történik az arc animációkkal? Esküszöm a legtöbb átvezetőben mosolyogtak a karakterek, főleg Tommy, még akkor is, ha drámai vagy éppen akciójelenet volt. Borzalmas. A játékmenetről nem tudok sokat mondani, mert csak láttam és nem én játszottam vele, de a vezetés nagyon jól néz ki, a karaktermozgás és a gunplay viszont számomra elég arcade és néhol kifejezetten lebutítottnak és egyszerűnek tűnt. Annyit aláírok, hogy valóban ez lett eddig a legjobb Hangar 13 produktum az elmúlt időszakot tekintve, de az eredetinek a nyomába sem ér, hiába a csicsás grafika és effektek. Gondolom, hogy akik nem játszottak az eredetivel azoknak teljesen mindegy, de én akkor is azt tanácsolnám, hogy vegyétek meg az eredetit is, ha már az újat is megvettétek. Lehet modolni és egész elfogadható lesz ahhoz képest, hogy 18-19 éves lesz a játék és sokkal több lelke van, mint ennek az új, ötlettelen iparosmunkának.
2.
2.
kryszisz
#1: Drágaság, azt ugye vágod, hogy ez egy magyar oldal? Mármint tök jó, hogy tudsz angolul meg minden (pláne, hogy egy új játék bejelentése kapcsán még mindig releváns kérdés sokaknál, hogy lesz e magyar felirat), csak ezt ne egy wall of text-nyi szöveggel add a kedves olvasó tudtára:D amúgy ezek eléggé mazsolázgatott vélemények lehetnek, metacriticen a user score eddig: 8.6(PS4), 8.6(PC), 9.0(XO). Ebből (a hivatalos kritikákkal összevetve) nekem nem az jön le, hogy ez egy olyan húderossz játék lenne, sőt. Nekem meg amúgyis kimaradt az eredeti, úgyhogy sanszosan piszkosul fogom élvezni.
1.
1.
hedzsooo
Hát nem is tudom, amikor ilyeneket olvasok azoktól a játékosoktól a Mafia: D. Edition kapcsán, akik az erdeti Mafia c. játékot is játszótták annó, hogy:
"- in most missions the chases by car / on foot and longer drives to get guns etc. are shortened or replaced entirely by cutscenes.
- Sidemissions are gone. You also do not get any "free time" in story mode...its just one mission after another.
- you will not keep the cars you bring back to the bar, but unlock the type of car in the garage once you enter a car. You can spawn one these unlocked cars in different colors at the beginning of most story missions.
- stop engine without exit, use indicators and all that stuff is not possible...its much less focused on the cars as the original game. Basically like in Mafia 2/3.
- Freeride mode no longer let you earn money, buy guns or savegames at the bar. Instead you start at the bar, where you can change outfits, spawn cars or get guns (all for free)...citymap is daytime and traffic is mostly 1935+. I have not found a possibility to change any of these settings.
- Freeride Extreme: One of my most favorite features in the original game (spent 100s of hours to collect all cars and get them home without a scratch) is missing "

Vagy pl.:
"the main characters have been completely butchered and turned into such unlikable and annoying morons, which does hurt the story a lot because you never end up liking the characters so you never end up caring for them

a lot of missing content from the original game ranging from removed cars, removed side missions and two entirely removed game modes (free ride extreme and the racing mode which was exclusive for consoles)

the map has been made smaller which makes no sense, how can a game from 2002 have a bigger map than a game from 2020?

the combat is completely atrocious, i have no idea what they exactly did to the combat but it feels way worse than the combat in III, feels really stiff and generally very bad

the missions from the original game have been made extremely simplified and very linear (you have to return to the mission area type of linear) , this is one of the main things that kills the game for me and stops me from recommending it, the original game most of the time always gave you choice in how you wanted to approach missions and never treated you like an idiot like this game does

the game treats you like an idiot with annoying markers all over the screen all the time, this ruins any immersion the game is trying to go for, which really sucks since the first two games had amazing immersion mainly because they didn't do stuff like this

the game is quite buggy on PC and runs badly too, even worse than III did which is just unacceptable

the composed music, while it is quite good is very over played and gets very repetitive


in conclusion: i have never played a game that is this inconsistent, it really shines sometimes (you having the option of taking Paulie home or to the blue tropics without the game telling you) and completely falls flat most of the time mainly due to the combat and the extremely linear missions and it really is quite disappointing because there was a lot of potential that was wasted and i just can't recommend this game especially when it's inferior in really almost every way compared to the original."

...Akkor utána szerintem jogos a kérdés, hogy csodálozuk hogy ilyen minőségű szutykok öntik el a videójáték piacot, mikor dobogós helyen végezhetnek eladásban? Az a Marvel's Avengers még ennél a lesoványított új Mafia 1-nél is szánalmasabb, meg hogy azért is ennyi pénzt valaki kiadjon
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...