iOS-en is streamelhetjük majd az xboxos játékainkat

Sajnos arról még nincs szó, hogy iOS-re költözhet a Microsoft felhőalapú szolgáltatása, de arra nemsokára az iPhone- és az iPad-tulajdonosok is lehetőséget kapnak, hogy a mobileszközeikre streameljék az xboxos játékaikat.

A The Verge jelentése szerint hamarosan elrajtol iOS-en az Xbox alkalmazás legújabb verziója, amely lehetővé teszi, hogy az Apple operációs rendszerét futtató eszközeinkre streameljük az xboxos játékainkat.

Ez nem a Microsoft felhőalapú szolgáltatása: itt a játékok az Xboxunkon futnak, közös hálózatra csatlakozva pedig átküldhetjük azok képet az iPhone-unkra vagy az iPadünkre. Az androidos változat bétás verzióban egyébként már elérhető néhány napja, a hírek szerint ez kompatibilis az Xbox Series-konzolokkal is.

Arról továbbra sincs hírünk, hogy az xCloud mikor veheti be az Apple eszközeit - már ha beveheti egyáltalán. A Microsoft továbbra sem tett le erről, bár tény, hogy erősen nehezített pályán kell mozognia, az App Store szabályzata ugyanis szigorú feltételeket szab az efféle szolgáltatásoknak.

Arról itt írtunk bővebben, hogy a PS4-es vagy Xbox One-os remote play miért lehet érhető el a platformon mégis.

1 komment - szólj hozzá!