Tetoválások miatt megy bíróságra a Take-Two

Egy tetoválóművész beperelte a Take-Two Interactive-ot és a WWE-t, amiért azok az engedélye nélkül tüntették fel a közös játékaikban a Randy Orton karján látható tetoválásokat.

Szegény Take-Two, nem elég, hogy a WWE 2K-sorozat nem teljesít túl fényesen manapság, még egy pert is kapott a nyakába miatta. A The Hollywood Reporter jelentése szerint Catherine Alexander tetoválóművész citálja bíróság elé a kiadót és a WWE szervezetét, amiért a WWE 2K-játékokba az engedélye nélkül kerültek be Randy Orton tetoválásai.

Az ilyesmi komoly dolog, a tetoválásokat ugyanis szerzői jog védi, így azok felhasználásáért valóban licencdíjat kellene fizetni, de legalábbis engedélyt kérni. A kiadónak ráadásul már volt hasonló ügye, akkor az NBA miatt, az azonban nem jutott el a bíróságig végül.

Nem véletlen az sem, hogy néhány évvel ezelőtt szenzációszámba ment, amikor a Madden NFL egyik játékosa a valódi tetoválásaival együtt került be a játékba: az EA Sports akkor azt mondta, erre csak akkor kerülhet sor, ha a sportolók maguk kérnek engedélyt erre a tetoválóiktól, a cégnek ugyanis nincs arra kapacitása, hogy mindenkit felkeressen egyesével.

11 komment - szólj hozzá!