Tetoválások miatt megy bíróságra a Take-Two

Egy tetoválóművész beperelte a Take-Two Interactive-ot és a WWE-t, amiért azok az engedélye nélkül tüntették fel a közös játékaikban a Randy Orton karján látható tetoválásokat.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#11
#1: Az nem esett még le, hogy a szoftver amit megvásárolsz az nem a te tulajdonod, hanem a használatért fizetsz, ami ugyanúgy szerzői jogvédelem alatt áll?
Ez is hasonló történet.
#10
#5: Sorry ezt lehagytam: nagyon illúziónált világban kell élni ahhoz, hogy ne értsd miért a tetkó készítőt illeti meg az alkotói tulajdonjog egy általa készített termék után, pláne amikor egy sportolóról van szó
#9
#5: Hát ez egyáltalán nem így működik, de ok
#8
Én ezt még továbbfejleszteném. Ha a csávó plasztikai műtéten esett át, akkor külön kellene licenszeltetni az új orr-, meg szájformáját a plasztikai sebésznél. Sőt, lehetne copyrightot fizetni a mókus szüleinek is, mégiscsak ők csinálták.
#7
Ezért jobb, ha saját magad készíted a tetkóidat. Néhol kicsit macerás, de megéri.
#5
#4: Majd akkor, ha aláírtam a tetkó elkészítésének a pillanatában. Ez a per vérszívás és nem művészet meg lmbtq jogok halmaza. Csak rinya.
#4
Nincs túlfeszítve a húr, a sportolok végső soron pénzt generáló brandek, a cég részéről amatőr húzás h nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel, rendszeresen van olyan retus melóm ahol sportolókról kell leszedni a tetkót, mert hiába van a sportoló leszerződve a tetoválásra külön licensz szerződések vonatkoznak
#3
#2: Nem feltétlen értek egyet azzal amit írtál de itt szerintem is enyhén túlfeszítették azt a bizonyos húrt...:-)))
#1
Hogy mi? Amennyiben én magamra varratnék valamit (sok pénzért!), az legalább részben a tetoválást alkotó tulajdona lenne? Vagyis a testem egy része máshoz (is) tartozna? Jól értem?