Xbox Series X - jól futnak az előző generáció játékai

Lejárt az embargó, így a Digital Foundry csapata végre megoszthatott néhány roppant érdekes mérést, amelyben a Microsoft legújabb és legerősebb konzolját tesztelték az előző generációk xboxos játékai segítségével.

Richard Leadbetter, a Digital Foundry egyik oszlopos tagja olyan szerencsés helyzetben volt az elmúlt napokban, hogy megjelenés előtt tesztelhette le a Microsoft novemberben érkező legerősebb konzolját, az Xbox Series X-et. Mivel egyelőre nem volt kéznél egyetlen következő generációs játék sem, így jobb híján kénytelen volt a konzol visszafelé kompatibilitását nagyító alá venni.

Az eredmény pedig lenyűgöző lett: szinte mindegyik játék erőlködés nélkül hozta a stabil 60 fps-t, még az olyan rossz optimalizációról elhíresült címek is, mint például a Grand Theft Auto IV. Érdemes megjegyezni, hogy mindezt ráadásul a konzol csak a nyers erejére támaszkodva produkálta, szóval amennyiben a fejlesztők az Xbox Series X-re finomhangolják a játékukat, úgy még látványosabb eredményekre lesz képes a masina.

Richard a külföldi magazinok által már megszellőztetett gyorsabb töltési időket és Quick Resume opciót is letesztelte, amiről szintén csak elismerően tudott nyilatkozni, de azt hiszem, a videóban látható összehasonlítások önmagukért beszélnek.

15 komment - szólj hozzá!