Kemény túlórázás vár a CD Projekt RED dolgozóira

Hiába ígérgették korábban, hogy nem lesz rá szükség, most mégis nagyon úgy néz ki, hogy a CD Projekt RED munkatársai nem ússzák meg a crunchidőszakot a Cyberpunk 2077 fejlesztése alatt sem.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#28
#27: De akkor dógozni kellene és megszólnák ha szarul csinálja, így meg a tizenéves fanok biztosítják a napi betevőt.
#27
#26: Egyetértek. Egész más az ha valaki sok minőségi cuccot látott és nem dob hátast mindentől, és az hogy tulajdonképpen mindenen hisztizik mint egy nyűgös gyerek, aki nem szeret csinálni valamit. Akkor ne csinálja. Keressen más melót....
#26
#25: Ezek szerint hasonlítotok zolyval, ami különbség, hogy te nem kezdesz ismertetőt gyártani társasokból.

A szakmaiság sajnos nem kifogás. Egy másik, írott magazin tesztelői között nála jóval régebbi motorosok vannak, akik mai napig szeretnek játszani. Zoly nem. Kiégett, ahogy más már pedzegette. Itt kezdődik a baj. Nincs kedve, nincs motivációja úgy a játékhoz, mint a kapcsolódó agytornához. Ha megakad egy játéknál, azonnal game-breaking bugért kiált.
A kritikus szereti a jó filmet(játékot) több ezer különböző alkotás után is. Zoly nem. Itt folytatódik a baj.
Ha már "szakmabeli", akkor nem engedheti meg magának, hogy érzelmi indíttatásból fogalmazzon meg kritikát. Márpedig ezt teszi. Ha valami nem fogja meg, az negatív visszhangot kap, és minden apró problémát felnagyít. Sokszor szinte ki is felejti az apró pozitívumokat, vagy egyszerűen nem veszi őket észre. Ez így nem objektív. Senki nem azt várja tőle, hogy elkezdjen ömlengeni, hanem hogy elkezdjen szakmabeli módjára bemutatót készíteni.
Egyáltalán miért ő "tesztel" mindent? Egy valamire való társaságban megvan az rpg-s, az árkád/szimulátor sportjátékos, náluk még egy nosztalgiázós is volt régen, aki pl. a Half Life 2-ről videózott, és más, régi címekről (na azt szerettem). Ja, hogy a tré stílusa miatt már mindenki lelépett, így lett belőle egyszemélyes hadsereg? Hát pedig ez így nem járja.
Én se tudnék jót, pláne nem szakszerűt mondani egy Project Cars-ról, mert nem szeretem a stílust, és nincs benne elég tapasztalatom. Ahogy nem kezdek egy GTA-ról sem beszámolót megfogalmazni, mert úgyis előkerülne, hogy túl sokat kell benne kocsikázni. Nem az én játékom, fel se merülne bennem, hogy videót készítsek róla. Továbbá mennyire szakszerű a hangos kisebbséggel harcolni folyamatosan?
Igazi hadjáratot folytat ilyenek ellen. Egy kis zsörtölődés van a kommentszekcióban, máris törli. Lehet az megindokolt, összeszedett kritika is, nem számít, ha negatív hangvételű. Reakciónak pedig jönnek a kapcsolódó 30 perces megmondom videók. Azt az energiát fektethetné új tartalomba. Vagy pihenésbe. Ráférne. Egy profinak ilyesmivel nem szabadna foglalkoznia, pláne nem szabadna megengednie olyan arrogáns viselkedést, ami néha elhagyja a szakmabeli kis száját.
Ha igazán profi szeretne lenni, érteni ahhoz, amit csinál, akkor próbálná a jót is megtalálni abban, amit nem szeret. Leginkább abban. Elfogulatlanul bemutatni valamit a közönségnek, nem alpári módon ekézve, akkor sem, ha valami igazi hulladék a bemutató tárgya. Még, ha a fárasztóan túlragozott trágárkodás, amolyan védjegynek is számít nála. Persze ilyenkor mindig megy a takaródzás, "dehátmiélménymagazinvagyunk!". Az, csak nem a nézőnek szól, hanem önmaguknak.

Nem is értem, hogy minek csinálja. Üvölt róla, hogy utálja az egészet. Vagy a koncepció ment félre nála. Vagy még nem telt meg a HUF feliratos vászonzsák a gardróbban.
#25
#14: Azt azért tegyük tisztába, hogy teljesen más megközelítéssel fordul a játékokhoz egy "szakmabéli", mint egy átlag vásárló. Az OW valamilyen szinten szakmabeli oldal évek óta, Zoli játékokkal kel és fekszik nagyon sok éve, neki a "napi 8 óra" játékokkal telik, érthető, hogy más véleménye van, mint annak a közegnek, aki naponta játszik pár órácskát meló vagy suli után szórakozásból, érthető, hogy sokkal nehezebben nyűgözi le őt bármi, mint egy átlag embert.

Ezt pedig magamon is észreveszem...én társasjáték kiadónál dolgozom, évente közel 100 játék megy át a kezem alatt, elhiheted, vannak olyan játékok, amiért a tömeg rajong, én pedig csak annyit tudok mondani rá, hogy "hm...nem rossz, de semmi extra". Pontosan azért, mert olyan szinten sok impulzus ér, hogy kevésbé tudok meglepődni már egy-egy újdonságon.

A film szakértők/kritikusok ugyanez az eset, aki több 1000 fillmmel van a háta mögött ,azt sokkal nehezebb lenyűgözni, mint azt, aki évente max 10-et néz meg. Ezért van az, hogy a kasszáknál sokszor a kritikusok által nagyon alacsonyan pontozott filmek robbantanak, mert a fogyasztók 80% csúnyán kifejezve tudatlan...és az igényei még nincsenek olyan magas szinten, mint egy kritikusnak.

Ha életedben először eszel csokit, hiába eszel 100 forintost, jó eséllyel odáig leszel érte, aztán megkóstolod a milkát, marsot, snickerst, és egyre nehezebben lehet lenyügözni téged. Helyén kell kezelni minden videós véleményét.

Utószóként csak, hogy megvédjem a Witcher véleményét...nekem sem igazán jött be a játék, igen volt egy adott pont, amikor behúzott, és elvoltam vele 10-20 órát, de ennyi, azóta sem vittem végig, és nem is igazán érdekel, RDR 2 ugyanez az eset. Más emberek vagyunk...attól mert szerinted és mások szerint a Witcher 3 a valaha volt legjobb RPG, attól nekem még nem kötelező szeretni, és ez itt a lényeg. El kell fogadni, hogy valakinek nem olyan ízlése van, mint neked. Ettől még nem kell fikázni senki véleményét...Zoli se azt mondta, hogy pfuuu mindneki hülye, aki Witcherezik, mert az egy rossz játék, hanem csak annyit mondott, hogy neki nem tetszik és pont, ettől más számára még kedvenc lehet.
#23
#10: Nem, ez nem mindenhol normális max a szegényebb országokban ahol hülyének nézik az embert. A túlóra nyugatabbra ritkább dolog mint MO-n.
Egyébként felőlem tolhatják jövőév végéig is, valószínűleg annyira baszó játék lesz, hogy érdemes rá várni.
#22
#9: Miért írod direkt ly-al a j-t használok szavakat? Komojan érdekel.
#21
#5: A kiadónak is jó, hogy agyatlan emberek is megveszik az agyonreklámozott játékot, főleg karácsonykor. Inkább bevállalnak 1-2 hibát. Mi meg duplán jól járunk, mert 10x annyit költhettek a játékra mint amúgy. Ezek a játékok nagyon réteg játékok, a többség csak akciójátékként játsza. Egy ilyen játékban több száz órák vannak ezt csak nagyon kevesen játszák ki így. Sokan még a sztorit sem nyomják ki, de el tudják mondani a havernak, hogy nekem már meg van ez meg az gec.. :-)
#20
#12: Végem van! Állat vagy! Xd
#19
18#
Azért a hosszú "ő" betűkkel ( is ) csak óvatosan! :)
( jőn, tőbszőr stb )
Én sem cseszegetlek ám, de a helyesírásodon nem tudok nyugovóra térni. :)
#18
#17: Ja oké :) rendben :)
#17
YanezModerátor
#15: Én csak hülyéskedem veled. Nyugi. :)
#16
#5: Azért, mert ennek sok rétege van. Nem úgy működik a dolog, hogy hasukra ütnek és mondanak egy olyan dátumot amikor biztosan készen vannak már a játékkal, egyrészt mert ezt nagyon nehéz lenne megállapítani egy ilyen összetett játéknál, másrészt pedig azért mert a befektetők egyre türelmetlenebbek lesznek és nekik ugyan annyira fontos számokat és eladásokat produkálni/mutogatni, mint a nagyközönségnek. Szvsz, ha a befektetőket kivennénk az egyenletből, akkor biztosan csúszna a játék most 2021-re. De itt két tűz köze kerültek és mostmar sajnos ah egyetlen megoldás az az, ha mindkét oldalnak megadják azt amit várnak. Viszont a CDPR ennek fejeben nem teheti meg azt most, mert lehet, hogy szarabbul járhat vele, mintha inkább az utolsó hónapban crunch időszakra ítéli a dolgozóit. Szerintem ez a bónuszos dolog egyébként elég szépen hangzik, kérdés, hogy hány ember között oszlik el és mekkora lesz a bevétel. Mindenesetre ez ösztönzőleg hat, hiszen így a bevétel egy részéhez jutnak hozza és ez arra készteti őket, hogy minél jobb munkát végezzenek így a végén is.
#15
#12: Mi nem ál jól ? Meg milyen jani ?Istvának hivan. Mi roszat mondtam. Azt hogy mindenhez negativan ál hozzá. Minden játékot lefikáz. Nem azért van itt a koment szekcio hogy az ember elmobdja a véleményét. Hogy olyan ember van akit kiraknak majd visza jőn másik néven aztán folytatja. Mi roszat mondtam. Szerintem semmit.
#14
#8: Nem puffogok. Csak az igazat mondom. Ez egész pali egy böszme nyomorék még azt is kinézem belöle amilyen okos hogy a szuper mariot balra akarja végig vinni. Mért ne nézhetném meg a vidoit. Abbol ahogy kifelyezi magá latszik rajta hogy ért a dolgokhoz. En nem tartozom azoknak sem a táborába akik gyülölik meg abba se akik imádják. Amugy meg akor pufogok amikor akarok :) ezért van itt a koment szekcio. Más nem ezt csinálja. Ha megnézem a hirek alatt a komenteket akár milyen hirel kapcsolatban 80 % negativ komentek vannak. Kiváncsi lennék az itteni emberek közül hanynak van családja. Főleg amikor valaki elkezd ilyeneket itogatni hogy ő ebbe a játékba 500 órát rakott a másikba 600 orát. Lehet találkoznák vele ugynézne ki mint aki életébe nem volt napon
#12
YanezModerátor
#9: Lyöllyön lyózan lyuhokat halytani lyanuár idelyén. Mi ez az ipszilonkodás nálad? Csak megsúgom: nem áll lyól Lyanikám!
#11
#9: az az ember egy lúzer, rég kiégett csak nem fogja fel. Neki nem játékokat kellene tolni hanem babakocsit. Az OW ezer éve halott, az eredeti stábtagok rég elmentek már (akkor ment csak az igazi fikaparádé), az "utánpótlás" sem csinál már semmit, nem is értem mi a fsznak erőlteti ezt az egészet.
#9
#7: Hát de nem :) most öszintén :) az ilyen ember minek foglalkozik videolyátékokkal ha mindent csalodásnak él meg. még régen láttam egy videot amiben kilyelenti hogy neki a Wicher 3 nem jött be és még a feléig sem vitte el. Amihez persze szive joga. Majd tavaszal amikor a virus volt kilyelenti a haverjának aki kérdezi töle hogy mivel játszik hogy a wicher 3-al és hogy teljesen beszipantotta. A wicher 3 az 2015 ös játék ez meg tavaszal volt akkor hogy alkotott addig véleményt ? Vicc. :) amikor a spiderman megjelent kilyelentettw hogy neki nem tetszik. A red ded 2 szintén mert sokat kell benne lovagolni. :) a Shadow of the Tomb Raidert a teszt videoban 11 percig fikáza. A Metro exodus- ra azt mondta 2 órát élvezte utánna unta. :) az egészben az a legdurvább amikor kilyelentte hogy ö idén a resident evil 3-at várja a legjobban. Ugy hogy elszolta magá mert tőbbszőr kilyelenti hogy neki érzelmileg nincs kötödése a harmadik részhez. Vicc. Arrol a játékrol elöre lehetett tudni hogy egy 6 órás cső játék. Miközben tudja hogy ilyen cimek jelenek meg mint a last of us 2. Ghost of Tsushima. Meg a cyberpunk 2077. És ő egy 6 órás csőjátékot várt a legjobban. Persze szive joga. Amugy a yotubon látam ahogy játszik. Vicc. Böszme nyomorék. Még azt is kinézem belőle hogy a super mariot balra akarta végigvinni :)