DiRT 5 - bukjuk a mentéseket, ha PS5-re frissítünk

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 1.
  • Hír
Link másolása
A Codemasters versenyjátéka is csatlakozott azon címek táborához, amelyeknél bukjuk a mentéseinket, amennyiben a PlayStation 4-es verziót a PlayStation 5-ös kiadásra frissítenénk.

Lassan külön táblázatot kell vezetnünk ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, melyik játékok hogyan frissíthetők majd a generációváltás során. Egy minta azért kirajzolódni látszik, és a rossz hír az, hogy a PlayStation-rajongókra vár némi kellemetlenség ezzel kapcsolatban.

Hiába frissíthető ugyanis ingyen a DiRT 5 PlayStation 4-verziója a PlayStation 5-ös kiadásra, a Codemasters szerint egyedül a Playgrounds módban készített pályáinkat vihetjük majd át a next-gen kiadásba, az eredményeinket, a játékbeli pénzünket és az egyedi autómatricáinkat már nem. Lehetne ez persze a fejlesztők bénasága is, de a Smart Delivery keretei között frissíthető Xbox-verziónál ez nem lesz probléma, szóval ennél valószínűleg többről van szó.

Jó példa erre az is, hogy a korábbi infók alapján a Yakuza: Like a Dragon esetében is bukjuk a mentéseinket, ha PlayStation 4-ről PlayStation 5-re költözünk, sőt a Spider-Man: Remastered esetében sem folytathatjuk ott a játékot, ahol az előző generációban abbahagytuk. Külön érdekesség, hogy a Miles Moralesnél már a mentéseinkkel együtt költözhetünk majd - hogy miért, arra valószínűleg a Sony tudja megmondani a választ.

A DiRT 5 november 6-án érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, míg a next-gen konzolokra premierkor fut majd be.

8.
8.
adamsfamily
#3: Egy karaktermodellt nagyjából egy frissítéssel ki lehet cserélni.Ez a remaster nagyjából annyinak tűnik,hogy már úgy néz ki ,mint az E3 demo.
2-3 évet adok és jön a Ghost of Tsushima "Remaster",ha ez sikeres lesz,mert az se úgy nézett ki,mint az E3 demo.
7.
7.
GemForge
#2: Kb én is. Örülök, hogy a cuccaim nagy részét nem kell újra megvenni, mint a jelenlegi gyenerációban. Ps5 foreva!
6.
6.
Zuzmo
#3: A "komplett arc csere" az kb. egy új skin. A cutscene-eknél lehet több munka a fejlesztőknek, de annak megint semmi köze egy mentéshez.
3.
3.
csoki0619
Nem akarok túl okosnak tűnni, de a Spiderman-nél komplett arc csere volt Spidey-nál, akk mégis h gondoltátok a régi mentéseket átvinni a régi verzióból?!
1.
1.
ADMlN
Egyszerű a magyarázat, hogy ez miért van így. A Smart Delivery egyetlen game entitás alá foglalja össze az összes különböző hardware-re készült változatot az adott játékból, míg a PlayStation-nél a játékok PS4 és PS5 változatai külön entitások, tehát saját mentéseik, achievmentjeik...stb vannak. Ergo PS-en plusz munka ha a mentéseket át akarják húzni a régi verzióból és úgy látszik a fejlesztők nem akarnak ezzel foglalkozni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...