Tervezi a Microsoft, hogy streamelhessük a demókat

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 7.
  • Hardver
Link másolása
Phil Spencer egy rajongói kérdésre válaszolva árulta el: tervben van, hogy a jövőben az Xbox Game Pass-felhasználóknak ne kelljen demókat töltögetniük, ehelyett inkább streamelhessék azokat az xCloud segítségével.

Noha a Microsoft erős Android-fókusszal eresztette rá a piacra az xCloudot, a cég sosem csinált titkot belőle, hogy más platformokra is elhozná a felhős technológiát. Oké, az iOS-es terveiknek alaposan keresztbe tett az Apple, de azt is tudjuk, hogy Windows 10-en is tesztelik már a szolgáltatást.

Nagy kérdés persze, hogy számítógépekre milyen formában jut el az xCloud, arra viszont jó esély van, hogy idővel a demótöltögetést kiválthatja majd a felhős streamelés. Ezt maga Phil Spencer, az Xbox első számú embere jelentette ki egy rajongói tweetre válaszolva, amely azt firtatta, miért nem használhatják a konzolos és PC-s Xbox Game Pass-előfizetők az xCloudot arra, hogy kipróbálják az előfizetéses rendszer játékait.

Spencer állítása "ezt meg akarják csinálni", legalábbis "rajta van azon a hosszú listán", amin az xCloud-csapat ügyködik jelenleg. Azt is leszögezte, hogy erre a fícsörre még biztosan várni kell, de alapvetően az a céljuk, hogy konzolon és PC-n is olyan könnyű legyen a játékok böngészése, mint mobilon.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...