Így vagy úgy, de jövőre iOS-re is jöhet az xCloud

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 9.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a Microsoft eltökélt abban, hogy az Apple eszközein is elérhetővé tegye a felhővel hajtott Xbox Game Passt, és amíg a natív alkalmazást nem engedi be a boltjába az almás cég, a weben keresztül támad majd.

Először a Business Insider számolt be róla, később pedig a The Verge forrásai is megerősítették, hogy a Microsoft eltökélt abban, hogy iOS-en is elérhetővé váljon az xCloud hajtotta Xbox Game Pass. Habár a cég szeretné, hogy a szolgáltatás natív alkalmazással is jelen legyen az App Store-ban, amíg arra nincs mód, a böngészőn keresztül célozza majd az Apple platformját a jövő év elejétől.

Erről állítólag maga Phil Spencer beszélt egy céges megbeszélésen, aki kifejezetten határozottnak tűnt a témában, és elmondása szerint úgy érzi, jól haladnak a munkálatok annak érdekében, hogy az Xbox Game Pass az iPhone-okon és az iPadeken keresztül is elérhető legyen. A böngészős megoldás egyébként nem újdonság, az Amazon is úgy döntött, hogy a Lunával a weben keresztül veszi be az iOS-t, arra ugyanis a natív alkalmazásokkal ellentétben nincs hatása az Apple-nek.

A The Verge szerint egyébként Spencer ugyanezen a megbeszélésen azt is elhintette, hogy 2021 folyamán PC-re is elhozzák az xCloudot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...