The Outer Worlds - október végétől Steamen is

Az Obsidian Entertainment legutóbbi sci-fi RPG-je, a The Outer Worlds hamarosan elhagyja PC-n az Epic Games Store- és Windows Store-exkluzivitását, és a hónap végétől elérhető lesz a Valve digitális áruházán keresztül is.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#52
#45: Ha már annyira tud valaki angolul, hogy megértsen egy sorozatot, annak nem kell a nézése közben kétfelé osztani a figyelmét.
Ez nem úgy működik, hogy a szereplő felkiált, hogy "Run, boys", az agyad meg lefordítja, hogy "Fussatok, skacok".
#51
ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz. én a kedvenc regények angolul olvasását ajánlom nyelvtanulásra, nem kell megállítani a videót/játékot sem ha nem ugrik be egy szó
#50
Nagy kár, hogy eddig húzták. Szívesen kijátszottam volna, míg a CP2077-re várok, de 2 héttel előtte már nem fogom megvenni. Az Epic-en meg még nem szívesen vásárolnék semmit.
#49
#48: Szerintem úgy nem is lehet megtanulni jól, az iskolai módszertan sztem max arra jó, hogy megutálja az ember a nyelv tanulást. Anyanyelvi emberrel kell beszélni, vagy csak amblokk rengeteget dumálni és eredeti nyelven hallgatni dolgokat, nyilván ameddig rosszul beszél az ember marha kínos de fényévekkel gyorsabb így mint szavakat írogatni jelentéssel egy füzetbe.

#45: Ezt megértem, este amikor haza halok a melóból általában nekem sincs kedvem energiát fektetni már semmibe, viszont ha felhozza magát szintre az ember, egy idő után nem kell lefordítani fejben amit mondanak, csak érted ahogy van. Onnantól meg ugyanúgy kényelmes, és nem köt semmilyen szinkron megjelenés, plusz akármilyen jó is a magyar szinkron azért eredeti nyelven sokkal jobban lehet kapcsolódni egy filmhez szerintem. De nyilván ameddig eljut egy ilyen szintre valaki addig kínlódás és rengeteg energia, amit ahogy öregszünk egyre nehezebb a meló/gyerek/feleség/hobbi mellé valahogy be erőszakolni, de ha sikerül azert sokat nyer az ember, és kitudja mikor jön jól.

Ettől függetlenül, hogy árny oldalat is mondják a melómba sokszor hozzám kerülnek a külföldi alkalmazottak 1-1 projekten, és olyan erős akcentusok van, hogy minden mentális energiám felemészti, hogy felfogjam mit mondanak. Úgy nézek ki egy meeting végére mint aki maratont futott :)
#48
Ha most be kellene ülnöm a padba ès körmölnöm az angolt, agyvèrzèst kapnèk.
Ha van mihez kötnöm úgy jobban megy, ami angol rámragadt az a játèkokból van.
Nem sok, de mègis.
Aminek örülök.
Nem sokra használom, de kitudja mikor fog kelleni ès mièrt ne tanuljak bármilyen módon.
Szerintem ma már kb kikerülhetetlen az angol, sok helyen szembe találkozik vele az ember az èletben.
Az más kèrdès hogy èrdekli-e az illetőt hogy pl. a kedvenc márkájának a neve mit is jelent magyarul.
#47
YanezModerátor
#45: A Supernaturalt kb a második évad középéig bírtam. Kizárólag a téma miatt, mert amúgy a minőséggel és a színészekkel semmi bajom nem volt.
#46
YanezModerátor
#44: Miben nem értesz egyet? Hogy nem mindenkinek tetszik minden műfaj, mert más az ízlésvilága? De most komolyan, még csak azt sem mondtam, hogy kötekszel. Nekem úgy jött le poénkodsz, mert teljesen másról beszéltél, plusz egy ":P" szmájlit is biggyesztettél a kommented után. No de ha a két dolog szerinted ugyanaz, akkor várom az érveket. De lehet tényleg marhulsz, csak már nem tudok kiigazodni rajtad. :/
#45
#43: Aláírom amit mondasz nem is arról kezdtem el egyezkedbi, hogy hitelesebb e valami vagy sem magyar nyelven. (hozzáteszem, szerintem filmek terén a magyar szinkron minden nem eredeti nyelvet űberel)
Én magáról a kényelemről beszéltem. Tehát megint példa. Ott az Odaát (supernatural) sorozat, amit imádtam. Az első négy évadot kB 15x láttam, míg nem jött az ötödik. De erre mindig este volt időm, fáradtan, hullaként amikor szórakozni akartam. Minden téren kielégített 45 percre, de amikor már csak feliratosan volt még, nem néztem. Érdekelt volna, kíváncsi voltam rá de olvasni már nem volt energiám, nem beszélve arről hogy a figyelmem ketté oszlott. Ha angolul tudnék, akkor se menne zsigerből, mert bár nem kell olvasnom, mégis magamnak kell fordítani mit is mondanak.
Igazából nem tudom leírni, mi a gond de nagyjából olyan zavaró mint nektek a lag. Engem az nem zavar, de itt viszont igen, hogy m@sodpercek múlva fogom fel, mit is mondanak.
No de megyek, nézek valami szinkronos filmet :)
#44
#42: Tehát ha nem értek egyet akkor = kötekszem. Nekem így is jó :D
#42
YanezModerátor
#41: Nem ugyanaz. A műfaj az szigorúan ízlés kérdése, de látom huncutkodós kedvedben vagy. :)
#41
#40: Jó, ha valakinek videójáték a hobbija és alapműveket hagy ki, csak mert nem akarja megkedvelni az RPG műfajt akkor....
És ne mondd nekem, hogy nem ugyan az :P
#40
YanezModerátor
#39: Ha valakinek a videojáték a hobbija és inkább kihagy játékokat, mintsem megtanulja az alap angolt, hát... Ha esetleg kazuár játékosról van szó, még érthető, de akinek ez a szenvedélye, az a minimum, hogy megvan neki az alap.

A kárászt ismerem és rengeteget ettem belőle tinédzser koromban, mivel minden héten horgászni jártunk a haverokkal. Tényleg nagyon finom hal sütve, de vannak finomabbak is! ;)
#39
#37: A lényeg itt az, hogy nem biztos hogy kifejezetten fogékonyságról vagy lustaságról van szó, hanem hogy az ember érez e késztetést a belefektetett energiába vagy sem.
Most megint egy hülye példával fogok jönni, amiért Kawada leugat majd de ott van például a kárász. Nem tudom ismeritek e. Általában vad vízen lehet fogni és szerintem az egyik legfinomabb hal sütve, de tele van szálkával. Nekem pedig évek óta nincs türelmem ehhez.
Egyrészt, mai napig azt mondom hogy ez a legfinomabb halfajta de ezzel egyenesen arányosan elfogadtam, hogy nekem nincs türelmem 10 dekát 1 óráig szopogatni, szóval inkább nem kell.

Ezért is értem crytek autós példáját is. (Mondjuk nálam nem a pénzről szól) hanem csak egyszerűen nem érdekel. Pont ezért még egy olajcserét vagy sarkosítva szélvédőmosó beöntést is szakemberre bíznék, ami pénz. Nem cserélnék kereket, nem foglalkoznék azzal hogy mindig fényezzem de ott a céges kocsi, van sofőröm és bár sokkal kényelmesebb lenne beülni és oda menni akkor amikor én akarom, mégis azt választottam hogy függök bizonyos dolgoktól. Ha nem ér rá elvinni, akkor el kell fogadnom. Így van ez a magyarításokkal is. Nincs a játékhoz, pedig kellene? Akkor nem játszom vele.
Persze, nem is vergődök, hogy hol van már.
#38
#37: Na igen, amikor belevágtam a Spanyolba, visszasírtam az Angolt :D
#37
YanezModerátor
#36: Pláne, ha egy olyan nyelvről van szó, amit ráadásul könnyű megtanulni. Persze vannak olyan emberek, akik nem fogékonyak más nyelvek elsajátításában, na hát nekik mondjuk nem olyan egyszerű, mint a többségnek.
#36
#32: Köszi, így jobban értem, én elsősorban általánosan mondtam, hogy érdemes tudni angolul. Annyira nemzetközi kommunikációra van berendezkedve a világ, hogy én már el se tudom képzelni, hogy csak anyanyelvemen olvassak híreket pl.

#34: nyilván senki nem lesz kevesebb attól ha nem tud angolul, de ez még nem változtat azon, hogy egy nyelvet megtanulni hasznos, kinyitja az internetet az ember számára, de akár hosszútávú célokban next melohelyen jól jöhet. Arról nem beszélve, hogy általános hozzállást is változtat az emberben szerintem ha megtanul egy másik nyelvet. A jogsis peldahoz szerintem nem sok köze van, de nyilván máshogy állunk a dolgokhoz, ha neked ez elég, akkor elég
#35
"Azért dolgozzak hogy fizessen a melóba járásomat?"

Nekem kifizeti, de most, hogy új állomásra kerültem és vonattal járok rájöttem mennyire nem hiányzik az a napi másfél óra idegnyelés amivel a vezetés járt.
#34
#32: Én ezt nem nevezem "tudásnak" CPU-VGA game híreket szoktam "olvasgatni" külföldi oldalakon. Elég sok dolog megérthető ,de ha bárkivel kéne bármiről beszélnem akár csak 2 mondatot i dont speak english-el otthagynám

Én nem érzem magam kevesebbnek ettől. Németet is anno csak azért tanultam mert KÖTELEZŐ volt...azt 100% is kijelenthetem ezt egy alapfoku német/angol tesztel be is tudnám bizonyítani bármikor..hogy azt a németet amit tanultam sok évig kb elfelejtettem mert nem használtam semmire verném angolból ami csak ragadt rám mint a kosz. De ez még mindig arra sem elég hogy egy 45perces bármilyen sorozatot megnézzek úgy hogy akár 10 mondatot megértenék belőle hogy mit ugatnak... Próbálkoztam sok sorozattal pedig angolul (szinkron)+ angol felirattal is (mert nem akartam heteket várni a feliratra) de nem értettem...

És ha nem értem? Nagy haltam bele eddig sem hogy nem értem a játékokat. ott vannak a fórumok szépen le van írni miről szólt stb..

Ez a nyelvtanulás nálam olyan mint a jogsi...munkatársam mindig mondja miért nem rakom le járhatnák kocsival melóba a busz helyett...Azért dolgozzak hogy fizessen a melóba járásomat? Nem vagyok én hülye:) (a bértelet fizeti a cég) Majd ha bármi olyan dolog lesz amiét azt érzem nekem autó kell (ilyen soha nem lesz) lesz jogsim...