PlayStation 5-hírek a hétvégére

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 10.
  • Hír
Link másolása
Lassan már kevesebb, mint egy hónap, és boltokba kerül a Sony következő generációs masinája, amiről napról napra egyre többet tudunk meg. A legfrissebb infókat gyűjtöttük össze most egy csokorba.

A következő generációs konzolok megjelenése már itt van a nyakunkon, így a Sony is lelkesebben mesél a PlayStation 5 funkcióiról, illetve arról, hogy mire számíthatunk a konzollal kapcsolatban november 19-én, és persze majd a későbbiekben.

Visszafelé kompatibilitás

A visszafelé kompatibilitással kapcsolatos állásfoglalása a japánoknak továbbra is változatlan: a PS4-es játékok 99 százalékát biztosan le fogja tudni játszani az új gép is, és ez érvényes a PS VR-címekre, valamint a PS Plus és/vagy a PS Now kínálatában szereplő játékokra is. Érdekesség, hogy a Sony ugyanakkor megosztott egy listát, az alább felsorolt tíz cím viszont biztos, hogy nem lesz visszafelé kompatibilis a PlayStation 5-ön:

  • DWVR
  • Afro Samurai 2 - Revenge of Kuma Volume One
  • TT Isle of Man - Ride on the Edge 2
  • Just Deal With It!
  • Shadow Complex Remastered
  • Robinson: The Journey
  • We Sing
  • Hitman Go: Definitive Edition
  • Shadwen
  • Joe’s Diner


Az is kiderült, hogy azok a PlayStation 4 játékok, amelyek nem futnak az új konzolon a "PS4 only" plecsnit fogják viselni a PlayStation Store-ban.

A Sony ezek mellett mesélt kicsit arról is, hogyan teljesítenek majd a kompatibilis játékok PS5-ön. Az elmondásuk szerint ezek a címek ki fogják használni az új konzolba - a PS4 Próhoz hasonlóan - bekerülő Game Boost opciót, aminek köszönhetően unlockolt framerate-tel és dinamikus felbontásskálázással lesznek játszhatóak. Ennek egyébként az első hivatalosan bejelentett fecskéje a Sucker Punch által fejlesztett Ghost of Tsushima.

Változások a PlayStation Store-ban

A Sony azt is bejelentette, hogy változtatásokat eszközöl a PS Store-on, és pontosan ezért október 19-től weben, illetve október 28-tól már mobilon sem tudjuk majd megvásárolni a következőket a digitális boltból:

  • PlayStation 3-játékok és -kiegészítők 
  • PSP-játékok és -kiegészítők
  • PlayStation Vita-játékok és -kiegészítők
  • PS4-es applikációk
  • PS4-es témák
  • PS4-es avatárok


Fontos azért megjegyezni, hogy habár se a webes felületen, se a mobilos alkalmazásban nem lesznek a fentiek elérhetőek, az adott gép felületéről bejelentkezve a PS Store-ba továbbra megvásárolhatjuk majd ezeket a tartalmakat. Természetesen minden eddigi vásárlásunk megmarad, és továbbra is letölthetőek lesznek az adott konzolra.

Nem úgy, mint a kívánságlista, amit úgy, ahogy van, kidob a Sony a kukába. Szóval ha szeretnénk majd valahol vezetni, hogy melyik játékokra csapnánk le a jövőben, akkor egy külsős applikációra lesz szükségünk, vagy egy elfeledett, ősi technológiára: a papírra és a ceruzára.

35.
35.
zozo76hun
#34: a kommented utolso reszevel maximalisan egyetertek, ugyanez a helyzet nalam is: a legjobban osszerakott konzol, legjobban kinezo az xbox one x (nekem scorpio edition). de ps-en tobb maradando elmenyem volt/van!
34.
34.
delphijos
#32: Oké. Nekem is jó ha egy game fél áron jön fél-egy év múlva. Mégis csomó ember első nap rohan érte a boltba. Nem vagyunk egyformák. Olyan ismerősöm is van való a Rise of the Tomb Raider miatt vett box-ot anno...

Tényleg parttalan vita, mivel mindenkinek mások a szempontjai / igényei meggyőzni úgysem fog senki senkit.

Én mindig azt mondom hogy a legjobb konzolom az X ( még egy hónapig ) de közben meg ha csak a játékokat nézem szerintem több maradandó élményről maradtam volna le ha nincs PS-em is. Pedig a GOW, meg HZD nem is érdekel....
28.
28.
Marcus88
#22: Haver,ha teheted menekülj innen,amíg még nem szippant be ez az oldal!
Nekünk már nincs menekvés,de te még mentheted magad!!!
De ha szeretsz értelmetlen dolgokról reménytelen emberekkel vitázni,akkor jó helyen jársz!Mert itt aztán tényleg minden félébe bele botlik az ember.
27.
27.
Marcus88
#20: Nioh 2
De hiába sorolsz fel 100-at is valakiknek a 0 akkor is jobb és több!
25.
25.
delphijos
#16: Nem kötekedés, de már írtam hogy ugyan nem saját címek, és nem is exek ( pc-re is jöttek ) de elég sok játék van amúgy ami boxra valamiért nem jött....
24.
24.
Darksiders84
#22: A boltok polcain sehogy mert az a kevés kb 1000 db itt nálunk mind ráktárból megy házhozszállítással előrendelési sorrendbe. Amúgy tavasztól indult a rendelési lehetőség és ha jól tudom augusztusig teljesítenek a mostani első körben megjelenéskor de a következő év elején ami lesz se biztos hogy mindenkinek fog jutni.
23.
23.
Ooorky
#22: Várólista van minden, előrendelés sorrendjében kapják meg a vásárlók.
22.
22.
Budai Róbert ThoMas
Szevasztok skacok most regisztráltam új tag vagyok. Lenne egy kérdésem Ps5-ről. Próbáltam rendelni Ps5-öt de úgye minden oldalon azt írja hogy majd csak január-február körül tudnák esetleg szállítani. Na de most ha január-február az esetleges szállítási idő akkor hogy lesz november 19.-én a boltok polcain ahogy mondják?
21.
21.
godach
#20: A 4 MLB játékot kihagytad, pedig már az is 400 óra plusz, szóval tényleg én tévedtem bocsi :D :D :D
20.
20.
ABorealis27
A Wasteland 2 PlayStationön is van.
Egyébként az a 3x20 idén:
Yakuza 5
Dreams
Persona 5 Royal
TLoU2
Ghost of Tsushima
13 Sentinels: Aegis Rim
Spider man: Miles Morales
Sackboy
Demon's Souls
és talán az új Rachet & Clank, hogy csak a nagyobbakat soroljam.
Ebből van olyan, ami önmagában (jóval) több, mint 60 óra ;)
17.
17.
Marcus88
#16: Ez kevés,ettől több lesz.
16.
16.
godach
#14: Évente 3x 20 órán keresztül max xDDDDDD
15.
15.
Marcus88
#13: Mint ha számítana,hogy mit melyik jelent be hamarabb.
Szinte mindenki eldöntötte már,hogy mit vesz vagy most vagy jövőre.Nagy meglepik már nem lesznek.
14.
14.
Marcus88
#11: Persze,hogy lesz sírás!
Örömömben mikor toltom majd a jobbnál jobb multi és ex címeket rajta!
13.
13.
Ooorky
#7: Már a legelső xbox-os marketing anyagban mutatták a belső kialakítását, pont a sony húzta az utolsó pillanatig.
12.
12.
manderel
#11: Mármint mit takargatni?
A belsejét ismerjük, hivatalos szétszedős videót adtak ki, és teszteken is kint van már.
11.
11.
frankdelgado
#7: Gondolom , mert van mit takargatni. ..de nem baj, mert a sok szemellenzős màr tavasszal előrendelte. Lesz itt mèg síràs....
10.
10.
Falcon
Microsoftra rá sem lehet ismerni olyan profin indítják az új konzoljukat eddig csak a név választást cseszték el
9.
9.
delphijos
Amúgy a Xbox store app is teljesen megújult, fura hogy erről miért nem volt hír. Én sokszor mondtam hogy maga az app még X-en is hajlamos volt belassulni, és az automatikusan elinduló videók se voltak a kedvenceim. A mostani sokkal gördülékenyebb, és átláthatóbb.
8.
8.
cyberstaker
Hát remélem nem csak a store on csiszolnak, hanem az egész ps networkon (jó sokat). Nem tudok egyik ismerősömmel sem normálisan játszani a szar szerver szolgáltatás miatt (nem játékfüggő), vagy szét kapcsol 5 perc után vagy nem is működik (1 gigás netem van). A másik nagy kedvenc meg hogy a store mekkora foslé. 2020 ban 480 p ben nézhetem csak meg a játék videóit, amikor sok embernek kritikus az a megvételnél? Ja és ismerős hogy a Fullhd képek nem hajlandóak betölteni? Fekete képernyő, és újra kell indítani az egész storet, és akkor majd talán megy... Újabb érv a stabil multimédiás felülettel operáló xbox mellett. Mondom ezt a Ps fanként.
5.
5.
Nothing
'Pozitív hangvételű komment.'

Csak hogy egyszer végre ilyen is legyen egy PS cikk alatt...
4.
4.
Megnyugodtam, hogy a Life of Black Tiger futni fog az új konzolon!
3.
3.
luzsi04
Neten olvasva azért nem arról van szó (elvileg), hogy megy a kukába a whislist: "First and foremost, it looks like wishlists will finally be integrated into the console, as there’s a line of code that states: “Your wishlist isn't available on this website. You can find it on a PS5.”
Szóval csak a weboldalakrol tűnik el.
Azt mondjuk nem tudom hogy PS4 esetén mi a helyzet, de gondolom hasonló mint PS5 esetén.
2.
2.
Ooorky
Genesis does what psdon't!
1.
1.
godach
Ilyet kukázni, mint a kívánságlista. Nevetséges. Nem hogy fejlődnének, még debilebbek lesznek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...