Assassin's Creed: Unity - Series X-en 60 fps-sel

Lelkesen teszteli továbbra is az Xbox Series X képességeit a Digital Foundry, legújabb tesztalanyuk a notórius Assassin's Creed: Unity volt, amelyből hat év után végre sikerült kicsikarni a stabil 60 fps-t az új konzol segítségével.

Valószínűleg sokan emlékeznek még a francia forradalom idején játszódó Assassin's Creed: Unity horribilis rajtjára, aminek a bugjait nagyjából sikerült kijavítania a Ubisoftnak, de a játék továbbra is siralmasan fut a legtöbb konzolon. Ez főleg a zsúfolt tereken jellemző, ahol a jelen generációs konzolok gyenge processzorai egyszerűen összeroppannak a terhelés alatt.

Ellenben a következő generációs Xbox Series X Zen 2-es architektúrára épülő CPU-jával, ami a jelek szerint bírja a stresszt: itt a játék jóformán egy pillanatra sem hagyja el a 60 fps-es tartományt. Érdemes megemlíteni, hogy ezt egyébként a cím lemezes, update-ek nélküli verziója produkálta, ahol még nincs korlátozva a képfrissítési sebesség.

Egyébként nem állt meg az Xbox Series X tesztelése az Assassin's Creed: Unitynél, a csapat azt is megnézte, hogy amennyiben egy külső SSD-vel szeretnénk bővíteni a konzol tárhelyét, akkor valóban a Microsoft hivatalos eszköze-e a legjobb választás, vagy van esetleg más járható út is. Spoiler: van. A rövid konklúzió, hogy bármilyen külső SSD-t is csatlakoztatunk a konzolhoz, a töltési idők majdnem ugyanolyan gyorsak lesznek minden esetben - már ami az előző generációs játékokat illeti ugyebár.

9 komment - szólj hozzá!