Az amerikaiak inkább PS5-re ruháznának be

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 12.
  • Biznisz
Link másolása
Egy piackutatásra szakosodott cég végzett egy kisebb felmérést az Egyesült Államok lakossága körében. Arra voltak kíváncsiak, hogy az ősszel érkező konzolok közül az Xbox Series X/S konzolokat, vagy a PlayStation 5-öt fogják választani.

Az Egyesült Államokban élő 511 polgár válaszai alapján állították össze az adatbázisukat a VGM kutatói - derül ki a GamesIndustry.biz cikkéből. A kutatás főleg arra volt kíváncsi, hogy a válaszadók inkább a PlayStation 5-nek, vagy esetleg az Xbox Series-konzoloknak fognak bizalmat szavazni idén ősszel.

A csoport 72 százaléka lemezmeghajtóval felszerelt PS5-öt szeretne a TV-je alá betenni, míg 30 százalékuk Xbox Series X-et. Tíz százalék beéri a lemezmentes PS5-tel, és csak 8 százalékuk szavazott az Xbox Series S-re. Egyébként a megkérdezettek mindössze 15 százalékának sikerült előrendelnie az új generációs konzolok egyikét, illetve 29 százalékuk próbálkozott vele, de a próbálkozása kudarcba fulladt.

A konzol mellé természetesen az exkluzívok alapján tették le a voksukat: 52 százalékuk előrendelte a Marvel's Spider-Man: Miles Moralest PS5-re, 42 százalékuk a God of War: Ragnarökre is kíváncsi, valamint 32 százalékuk fantáziáját mozgatja a Final Fantasy XVI is.

Az Xbox-oldalon a megkérdezettek 45 százalékát mozdította el a Halo: Infinite az Xbox Series-konzolok irányába, amit az új Fable követett 26 százalékkal, majd a Forza Motorsport 8 a maga 24 százalékával.

Zárásként érdemes azért megjegyezni, hogy a válaszadók 63 százaléka nem volt tisztában vele, hogy a Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát.

85.
85.
Marcus88
#83: Valamilyen szinten ez is igaz.
A flash és főleg az rgh-ra rém egyszerű volt a játék másolás.Sokan ezért is vették a 360-ast.Aztán gen váltásnál mivel Xbox volt ezért maradtak a vonalon és One vétel lett.Nekem jó pár ismerősem követte ezt az utat,de ráfáztak mert ezt már nem lehetett úgy megbütykölni.

Rengeteg féle fajta varriáció van,hogy az ember miért vesz bizonyos konzolt,ahogy itt lentebb is írják páran.A tudatlanságtól kezdve a megszokáson át a tudatosságig.
Nehéz lenne erről statot készíteni.
84.
84.
Marcus88
#79: Én is ezért döntöttem e generációban a ps mellett!
Világ életemben konzol párti voltam a pc soha nem hozott lázba.
Még anno a sárgakazis nintendón kezdtem majd Dreamcast,PS1,Xbox,Ps2,Xbox360 és PS4!Sőt majdnem One lett,már a kosárban is volt,de aludtam rá egyet és megnéztem mit kínál a sony akkor volt egy UC4 és Horizon (2017) és bejelentve a GOW,SM,DG,GOT és a ps4 oldalára billent a mérleg.
X360-on szarrá Haloztam meg Gears of Waroztam magam,változás kellett.
Ha következő egy évben bejelentenék,hogy a MS gépére is jönnek a sony exek akkor egy év múlva Series X lenne a kosrában a PS5 helyett,de erre nem kerül sor.És mivel egy platformon tolom mindig,marad a PS az exek miatt és a multiplatform címeket is ezen játszom.Így a megjelenő játékok nagy részét lefedem.
83.
83.
Ooorky
#82: X360 vitte a másolt dvd-ket, br-es ps3 meg nem.
Ennyi volt a kiugró eladások mögött.
82.
82.
Yanez
#79: Bár én sem tudok semmit bizonyítani, szerintem eléggé valószínű, hogy a többség nem játszik több platformon, legalábbis ami a nagy masinákat illeti. Épp ezért növelhetik meg az ex címek az eladott példányt. Jó példa még erre az Xbox360, ahol temérdek ex cím volt és a konzol eladásai az egekbe szárnyaltak.

A PS3 ehhez képest szegényes kínálattal indított, de ő is a további években kiadott exeknek köszönheti, hogy a végére beérett. Szerintem a ps4 is ennek köszönheti a sikerét.

A legjobb szerintem az lenne, ha minden játék minden platformra jönne, mert akkor mindenki szabadon választhatna min szeretne a legjobban játszani. Plusz azoknak sem kéne többé 3 gépet venniük, akik semmiről sem szeretnének lemaradni.
81.
81.
godach
#80: Persze. Én is csak spekulálok, bár számomra amit te leírtál, az is nem hivatalos marketing. Végül is erre gondoltam :)
80.
80.
delphijos
#75: Az pl. benne van a pakliban hogy számít hogy az ember környezete mit vesz. A fiam anno karácsonyra kapott One-t ( neki volt először az osztályban ) osztálytársaknak, haveroknak arról “beszélt”, és - persze nem tudom “bizonyítani” hogy ténylegesen csak ez volt az oka - de a játszani akaró barátainak is az lett. Ilyenformán egy ember választása a környezetét is befolyásolhatja.
Biztos sok ember van aki a marketing / reklám hatására vásárol, esetleg belefut egy akcióba, de azért soknak tartom hogy a ps vásárlóinak a fele ( 50 millió j lenne ilyen hogy “azt se tudja mit vesz, csak erről hallott” és “agyatlanul” rohan a boltba. De nem hiszem hogy ilyen felmérés lesz valaha is, valószínű sose tudjuk meg.
79.
79.
godach
#78: Fő platform áll teljesen érthető a PS választás. Majdnem minden van, ami MS-re, ami még nincs az nem ér annyit, mint a PS Exek, szerintem.
78.
78.
Yanez
#77: Én csak leírtam kb mennyi ex kelt el összesen. A multiplatformok eladásai úgyis földbe döngölik ezt a számot. Én egy játék miatt nem biztos, hogy vennék konzolt, de mivel nálam főplatform egy PS, amikor megveszem, így én értelemszerűen a multiplatformokat is ugyanúgy számításba veszem. Szerencsére egy teljes gen alatt mindig akad több ex is, ami megtetszik, vagy akár kedvenccé válik, sőt! Mit mondjak, mákom van. No de, ily módon nekem egyetlen exclusive játék miatt is megérné konzolt venni, mivel főplatformként a multiplatformokkal is játszani fogok rajta. Másodlagos gépnek viszont már olyan kéne, amire rengeteg olyan játék van ami érdekel, különben nem nagyon érné meg. Épp ezért van egy 2DS XL-em is. De ez csak én vagyok.
77.
77.
godach
#76: Az addig oké, de ha összeadod akkor az azt jelenti, hogy mindegyik példány egy játék miatt kelt el, nemde?
Tehát érted. Nem az exkluzív ok hanem egy exkluzív cím miatt. (hozzáteszem, szép szám így is és én is képes vagyok egy játékért venni egy gépet.)
76.
76.
Yanez
#75: Ha összeadjuk, akkor kb 100 millió eladott exkluzív cím jön ki.
71.
71.
godach
Hol írtam én olyat, hogy statisztika alapján?
Az eladási adatokat nagyjából emlékezetből mondtam, lehet azokkal tévedek.
A többit, meg úgy általánosságban elég sokat beszélgetek emberekkel, a csoportomban, a munkahelyen, és a környezetemben is.
Ezekből van három fajta. Az akinek a fő platform a PC és sony exekért vesz PS-t. (ők általában nem első nap, hanem legalább egy slim kiadás körül)
A másik, aki csak PS-en játszik. Ezekből több van, de azon is a multiplatformokat nyomják multiban. (Lásd Duken = 1 hónapig volt kb ismerősöm, az alatt BFV és Apex futott nála LOL)
A harmadik, akik a legtöbben vannak, azok plésztésönt vesznek mert van rá fifa, meg a havernak is az van vagy aszonta a gyerek.
Nagyjából erre alapozok, de ahogy mondtam nem egyetemes igazság ez és most odaszúrom azért hogy SZERINTEM!
70.
70.
Yanez
#68: Én is egyből arra gondoltam, hogy ez milyen statisztika vagy számítás után jött ki.

Név után, ebben még van logika, de ez sem igazán bizonyít semmit.
69.
69.
Ooorky
#68: Szerintem a nevük.
Playstation valahogy kellemesebben hangzik, mint az xbox + benne van a nevében a játék.
68.
68.
delphijos
#66: Mondjuk ezt már többször hallottam érvként, de nem tudom honnan ( főleg a számok ) van hogy az XBOX-ot az emberek "tudatosan" veszik, a ps-t meg "csak úgy"... Jó, én nem vagyok reklámfogyasztó, de egy büdös darabbal több ps reklámot nem láttam. Igazából ( azért ez is elég olcsó húzás a gen váltás elött ) egy hete az összes konzolbolt ahova regisztrálva vagyok , One S gépcsomagot akar rámsózni....
67.
67.
Ooorky
#66: Én úgy jutottam a Switch-emhez, hogy távoli kolléga vette a gyerekének Fortnite-ozni (what a twist), de le "kellett" cserélnie Xbox one X-re mert azért hisztizett a gyerek.
66.
66.
godach
#65: És amúgy valóban.
Elvileg 40-50mill körül ment el One míg 110 körül PS4.
Én biztos vagyok benne, hogy az x vásárlók majdnem 100%-a tudatosan vett PS-t míg a PS vásárlóknak ez a fele sem.
Épp havernak is az van, ott tudnak fifázni, codozni meg azt látták reklámban. (persze ettől még elismerésre méltó a marketing) de ha az exkluzívok eladásait vs konzol eladásokat nézem, akkor kb ez a 20-30% jön ki, tudatos vásárlók közül, nagyon sarkítva. A maradék még csak meg sem tudná indokolni, miért azt a konzolt választotta (nem játékot vagy ajánlást nézve)
65.
65.
Ooorky
Egy átlag konzolvásárló:
https://i.imgur.com/X7DRRzG.jpg
61.
61.
br1Koo
#46: Magyarországon ez a divat. Aki nincs velünk az csakis ellenünk lehet. Fel kell zabálni a másikat, ahhoz hogy a saját elhivatottságunkat híreszteljük.
60.
60.
Falcon
Igen naluk nem 30 ezer lesz egy játék furcsa modon ott 20 ezernek megfellö dollara jőn ki de megnézném ha ott is horror emelés lett volna mit választanának én is akartam mind két konzolt de ps5 röl lettem a 30 ezres játekok miatt
59.
59.
Falcon
Igen naluk nem 30 ezer lesz egy játék furcsa modon ott 20 ezernek megfellö dollara jőn ki de megnézném ha ott is horror emelés lett volna mit választanának én is akartam mind két konzolt de ps5 röl lettem a 30 ezres játekok miatt
54.
54.
delphijos
#42: Szerintem az ég világon senki se mondja hogy annyi exluzív játék van hogy HA MÁS PLATFORMON IS JÁTSZOL akkor is éjjel nappal nyomni kell a ps-t hogy játszani tudj velük. Hanem ha csak egy konzolra fussa, akkor az a választék ami csak ps-en van az jobb. ( Bár ilyen szempontból a Switch a nyerő ) És szerintem ebben a gen-ben ez igaz is. Tény hogy nem PS2 idők vannak, ahogy csilliárd játék tényleg csak arra volt. De olyan is van aki egy játék miatt vesz konzolt... Ha “csak” játszani akar az ember, akkor bármelyik platformról is legyen szó, akkora a választék, hogy kizárt hogy mindennel tudjon játszani. Ha így nézzük tök mindegy mi van otthon...ha nincs minden, valamiről biztos lemarad az ember, az már tényleg egyéni ízlés kérdése hogy mi az amiről nem akar....
50.
50.
godach
#49: Nem azt mondtam, hogy egyetemes igazság amit írok, hanem hogy nekem van egy bizonyos elképzelésem a dologról.
Nagyon nem mind1 :D
49.
49.
Yanez
#46: Az, hogy valakinek több platformja van, még nem jelent semmit. Ugyanúgy lehet elfogult az egyik iránt. Egy gamer attól gamer, hogy videojátékokkal játszik, függetlenül attól mennyi platformon teszi ezt. Vitatkozni pedig intelligens módon is lehet, ami még hasznos is. Más dolog, amikor valaki fanboy módjára teszi azt, vagy teljesen elvakultan a saját ízlésvilága szerint. Aki nem megy bele egy vitába, annak két oka lehet rá:
1. Nem akar értelmetlen emberekkel vitatkozni
2. Nem eléggé intelligens egy értelmes vitához

Aztán, hogy mi köze a vitatkozásnak ahhoz, hogy ki igazi gamer, meg ki nem, azt egyedül te tudod. :)
48.
48.
Vis Major
#47: Csak nem értem a logikát. Biztos én vagyok hülye. De ha gyárilag megoldották úgy hogy például 800giga "mini" tárhely legyen a ps és xbox-ban, azért hogy gépen belül neked legyen szabad helyed bővíteni akármennyivel, az miért negatívum? Miért akarod cserélni, így majdnem 1TB esel el, amit amúgy a gyártó ad, benne van az árában.
47.
47.
Vis Major
#45: Ha a cikket végig olvastad; benne van hogy még egy kocka játékos-aki éjjel nappal játszik- semm tudja "kivégezni".
( amúgy most őszintén; ha gyárilag van benne egy 800GB tárhely, te azt inkább kicseréled pl egy 2terrásra, vagy benne hagyod a gyárit-mert benne lehet- ÉS kibővíted még 2000GB-al?)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...