Az amerikaiak inkább PS5-re ruháznának be

Egy piackutatásra szakosodott cég végzett egy kisebb felmérést az Egyesült Államok lakossága körében. Arra voltak kíváncsiak, hogy az ősszel érkező konzolok közül az Xbox Series X/S konzolokat, vagy a PlayStation 5-öt fogják választani.

Az Egyesült Államokban élő 511 polgár válaszai alapján állították össze az adatbázisukat a VGM kutatói - derül ki a GamesIndustry.biz cikkéből. A kutatás főleg arra volt kíváncsi, hogy a válaszadók inkább a PlayStation 5-nek, vagy esetleg az Xbox Series-konzoloknak fognak bizalmat szavazni idén ősszel.

A csoport 72 százaléka lemezmeghajtóval felszerelt PS5-öt szeretne a TV-je alá betenni, míg 30 százalékuk Xbox Series X-et. Tíz százalék beéri a lemezmentes PS5-tel, és csak 8 százalékuk szavazott az Xbox Series S-re. Egyébként a megkérdezettek mindössze 15 százalékának sikerült előrendelnie az új generációs konzolok egyikét, illetve 29 százalékuk próbálkozott vele, de a próbálkozása kudarcba fulladt.

A konzol mellé természetesen az exkluzívok alapján tették le a voksukat: 52 százalékuk előrendelte a Marvel's Spider-Man: Miles Moralest PS5-re, 42 százalékuk a God of War: Ragnarökre is kíváncsi, valamint 32 százalékuk fantáziáját mozgatja a Final Fantasy XVI is.

Az Xbox-oldalon a megkérdezettek 45 százalékát mozdította el a Halo: Infinite az Xbox Series-konzolok irányába, amit az új Fable követett 26 százalékkal, majd a Forza Motorsport 8 a maga 24 százalékával.

Zárásként érdemes azért megjegyezni, hogy a válaszadók 63 százaléka nem volt tisztában vele, hogy a Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát.

88 komment - szólj hozzá!