Megvette a Rockstar a Crackdown 2 fejlesztőit

Habár a felek még nem verték nagydobra a hírt, a brit cégjegyzék alapján a Rockstar október elején felvásárolta a Crackdown második részét is jegyző Ruffian Games csapatát.

A Rockstar Games felvásárolta a Ruffian Games csapatát, az a jövőben Rockstar Dundee néven folytatja a működését. Habár formálisan még nem jelentették be az üzletet, a TheGamer találata szerint a brit cégjegyzékben már naplózták a változást.

Az összebútorozás előzménye lehet egy tavalyi álláshirdetés, amelyben különböző mérnöki pozíciókra keresett munkatársakat a Ruffian, akiknek a Rockstar projektjein kellett volna dolgozniuk - a közös munka tehát egy éve biztosan tart már.

A Ruffiant egyébként 2008-ban alapították a DMA Design, a Climax és a RealTime Worlds veteránjai, a csapatban olyan arcok fordultak meg, akik már a Grand Theft Auto, az eredeti Crackdown, a Fable II és a Project Gotham Racing munkálataiban is közreműködtek.

A srácok legismertebb játéka a Crackdown 2 volt, egyébként pedig főleg Kinect-játékoknál működtek közre, illetve besegítettek a Halo: The Master Chief Collection és a Crackdown 3 munkálatainál is.

13 komment - szólj hozzá!