Így fut Xbox Series X-en a DiRT 5

November 6-án ismét beindul a sárdagasztás, ha azonban a lehető legjobb élményre vágyunk konzolon, érdemes lehet egy-két extra hetet várnunk a next-gen masinákra. Lássuk, hogy teljesít a Codies játéka Series X-en!

Irigyelhetjük a Digital Foundry csapatát, hiszen ők már nem csak a DiRT 5-re, de az Xbox Series X-re is rátehették a mancsukat. Ennek köszönhetően mi is szemtanúi lehetünk annak, hogy miként muzsikál a Codemasters legújabb ralijátéka a Microsoft next-gen konzolján, a látottak alapján pedig leszögezhetjük: aki már az első hetekben tervezi a generációváltást, az jobb, ha ezzel a játékkal is megvárja az új masináját.

Néhány hete láthattuk már, hogy hogyan fut Series S-en az Onrush engine-jét használó, árkádos vezetési modellt ígérő DiRT 5, a Series X-es látvány és teljesítmény azonban (nem meglepő módon) simán lekörözi a kistesóját. 

A fekete hűtőszekrény többféle grafikai opciót kínál majd. A képminőséget előnyben részesítő Image Quality Mode dinamikusan skálázódó 4K-s felbontást, szebb árnyékokat, sűrűbb nézőközönséget és egyéb vizuális javításokat kínál 60 fps mellett, a Digital Foundry tesztjei szerint pedig a játék egészen stabilan tartja ezt a célkitűzést. A Frame-rate Mode hasonló paraméterekkel, ám némileg butított látvány mellett érkezik, és értelemszerűen a fix 60 fps előcsalogatása a célja. A tükörsima játékélmény érdekében viszont kiválaszthatjuk a 120 Hz-es módot is, amely megduplázza a képfrissítés sebességét 2K-s felbontás mellett.

A DiRT 5 november 6-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, november 10-én Xbox Series X/S-re, november 19-én pedig PlayStation 5-re.

10 komment - szólj hozzá!