Bemutatkozott a King Arthur: Knight's Tale

Leleplezte legújabb projektjét a Van Helsing-szériáról és a Warhammer 40.000: Martyról elhíresült magyar fejlesztőstúdió, a NeocoreGames. A King Arthur: Knight's Tale egy dark fantasy stílusban fogant körökre osztott RPG lesz.

Kis hazánk egyik leghíresebb fejlesztőcsapata, a NeocoreGames nem először mélyül el Arthur király mondavilágában, hiszen nekik köszönhetjük a szép sikereket megélt 2009-es King Arthurt, valamint a King Arthur II: The Role-Playing Wargame-et is. A srácok ismét visszatérnek a kerekasztal lovagjaihoz, csak ezúttal a valósidejű stratégiázást lecserélik körökre osztott taktikázásra.

 


A King Arthur: Knight's Tale-ben rendhagyó módon Mordredet alakítjuk, aki megölte Arthurt, ugyanakkor ő is végzett (anti)hősünkkel, mielőtt belehalt volna a sérülésébe. A Tó Úrnője azonban visszahozta Mordredet az élők soraiba, és cserébe arra kéri őt, hogy végezzen Arthurral, aki valahogy szintén él és virul - ebben a "meghaltak, mégis túlélték" szituációban pedig rémségek garmadáját szabadította rá egész Avalonra.

Ebben a megfordult felállásban kell majd helytállnunk, méghozzá körökre osztott harcokban. Szerencsére a csaták alatt nem leszünk egyedül, azonban társaink igen törékenyek - megsérülnek, betegségeket kaphatnak el, és ha nem vigyázunk, akkor Darkest Dungeon módra véglegesen is találkozhatnak teremtőjükkel.

A játék Kickstarter-kampánya is elindult a mai napon, ahol 150 ezer dollárt lőttek be a készítők teljesítendő összegnek. Ettől azonban nem kell megijedni, a King Arthur: Knight's Tale, függetlenül a játék Kickstarter-eredményétől, mindenképpen napvilágot lát majd - mondta az Eurogamernek Vas Gergely, a NeocoreGames PR-menedzsere.

A King Arthur: Knight's Tale egyelőre kifejezetten PC-re készül, és valamikor jövőre kerülhet a Steam digitális polcaira, ugyanakkor a videó végén felbukkanó Xbox Series X- és PS5-logó arra enged következtetni, hogy később a következő generációs konzolokra is megjelenhet - amit a játék másik PR-menedzsere, Csörnyei Patrik szintén megerősített.

9 komment - szólj hozzá!