HWSW: Négy új 5G-s iPhone-modell érkezett

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 14.
  • Hardver
Link másolása
Rendhagyó módon négy új iPhone-modellt jelentett be októberre tolt okostelefonos bemutatóján az Apple. A bővülésnek hála határozottan szélesebb lett a képátló szerinti paletta - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Arra bő egy éve már a HWSW is utalt, az idei készülékek formaterve a nosztalgia jegyében születhetett meg. Ming-Chi Kuo ismét nem okozott csalódást, ugyanis a vadiúj modellek az iPhone 6 óta alkalmazott lekerekített, szappanforma helyett az évtized elejét idéző szögletes készülékdizájnt kaptak. A döntés vélhetően jó hatással lesz az eladásokra, hisz mindmáig sokan úgy gondolják, az iPhone 4-gyel bemutatott (és az iPhone 5-tel tovább vitt) markánsabb, elegánsabb formaterv az Apple (és Jony Ive) legjobban sikerült alkotása. A cupertinói vállalat egyébként már a 2018-ban bemutatott iPad Próval elindult (vagy inkább visszafordult) ebbe az irányba, a táblagépek széleit ugyanis szögletesre szabta a tervezőcsapat. A váltás vélhetően azt is jelenti, hogy az előttünk álló 5-6 év a szögletesebb dizájnok reneszánszát hozza, az Apple kínálatát tekintve legalábbis biztosan.

Jellemző módon a formatervvel párhuzamosan a készülékek képátlójához is hozzányúltak Cupertinóban, ráadásul az eddigieknél egy picit bátrabban. Az élekkel együtt közkívánatra visszatért a kisebb, az iPhone 5-höz és leszármazottaihoz közel álló készülékméret, iPhone 12 mini néven. Az 5,4 hüvelykes, vagyis az iPhone 11 Pro (és X, valamint Xs) képátlójánál majd fél hüvelykkel kisebb modellnek elsősorban az apróbb kezűek örülhetnek igazán, vagyis azok, akik számára mindmáig a 4 hüvelykes iPhone számít az ideális készülékméretnek. Bár az iPhone 12 mini utóbbiaknál bő 16 százalékkal nagyobb területű (5s és SE: 123,8 x 58,6 x 7,6, mini: 131,5 x 64,2 x 7,4), az iPhone 11-eseknél már 26 százalékkal kisebb, sőt, még a 4,7 hüvelykes új iPhone SE-t (így pedig az iPhone 8-at és felmenőit) is alulmúlja bő 9 százalékkal (8 és SE2: 138,4 x 67,3 x 7,3, mini: 131,5 x 64,2 x 7,4). Egyszóval az iPhone 12 minivel az Apple visszatért a kifejezetten kis méretű okostelefonok piacára, ráadásul úgy, hogy a beltartalom a kisebb képátlónak alig látta kárát.

Minden, amit az új iPhone-okról tudni akartál - olvasd el a HWSW teljes cikkét!

2.
2.
PapaYeti
#1: Igen az nagyon pofás a nézett ki csak megcsinálta volna végig úgy mint hogyha az 5g csak az Apple a szüleménye lenne már most több telefon képes 5g használni.
1.
1.
Ganzer
A mini eléggé bejövős.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...