Baldur's Gate III - hol halnak meg a legtöbben?

Egy héttel a Baldur's Gate early accessének indulása után a fejlesztőknek máris bőven áll adat a rendelkezésére, szimplán abból, hogy játszunk a játékkal. Ezekből válogatva osztották meg most, hogy hol és miért halnak meg a legtöbben.

Egy hete indult el a Baldur's Gate várva-várt korai hozzáférése, és a Larian Studios srácai, tartva magukat ahhoz, hogy párbeszédet szeretnének a játékosokkal, újabb kis vicces infókat osztottak meg a játékról. Legutóbb azt nehezményezték, hogy az átlagos karaktereink fölöttébb fantáziátlanok, ezúttal pedig arról hoztak illusztrációt, hogy hol éri legtöbbször a halál a játékosokat.

A fentebbi hőtérkép mutatja, hogy a pálya melyik részein mennyire gyakoriak az elhalálozások. A gyakori halálokok között élen jár az Owlbear Cub zargatása, 5717 játékos halt meg így, míg 4000-en abba pusztultak bele, hogy megzavarták az ogrék és a bugbearek intim pillanatait. A Crashsite is számos halált látott már, a Mind Flayer 3700 életet követelt.

Nem a játékosok azonban az egyedüli halandók a Baldur's Gate III-ban, ők is szívesen végeznek másokkal. Egyértelmű például, hogy Gale varázsló nem nyerte el a játékosok tetszését: az első találkozás alkalmával rengetegen összecsapnak vele. Gale eddig több mint 333 ezer alkalommal patkolt el, négyszer gyakrabban, mint bármely másik NPC. Szegény Shadowheartra is rájár a rúd: az adatok alapján ő az egyetlen társ, aki többször halt meg, mint a játékosok.

A Baldur's Gate III korai verziója PC-n (GOG-on és Steamen) és Stadián érhető el. Ezzel a kis érdekességcsokorral egy időben a játék első patche is megjelent, amelyről a Steamen bővebben olvashattok.

2 komment - szólj hozzá!