Baldur's Gate III - hol halnak meg a legtöbben?

  • Írta: gorien
  • 2020. október 14.
  • Hír
Link másolása
Egy héttel a Baldur's Gate early accessének indulása után a fejlesztőknek máris bőven áll adat a rendelkezésére, szimplán abból, hogy játszunk a játékkal. Ezekből válogatva osztották meg most, hogy hol és miért halnak meg a legtöbben.

Egy hete indult el a Baldur's Gate várva-várt korai hozzáférése, és a Larian Studios srácai, tartva magukat ahhoz, hogy párbeszédet szeretnének a játékosokkal, újabb kis vicces infókat osztottak meg a játékról. Legutóbb azt nehezményezték, hogy az átlagos karaktereink fölöttébb fantáziátlanok, ezúttal pedig arról hoztak illusztrációt, hogy hol éri legtöbbször a halál a játékosokat.

A fentebbi hőtérkép mutatja, hogy a pálya melyik részein mennyire gyakoriak az elhalálozások. A gyakori halálokok között élen jár az Owlbear Cub zargatása, 5717 játékos halt meg így, míg 4000-en abba pusztultak bele, hogy megzavarták az ogrék és a bugbearek intim pillanatait. A Crashsite is számos halált látott már, a Mind Flayer 3700 életet követelt.

Nem a játékosok azonban az egyedüli halandók a Baldur's Gate III-ban, ők is szívesen végeznek másokkal. Egyértelmű például, hogy Gale varázsló nem nyerte el a játékosok tetszését: az első találkozás alkalmával rengetegen összecsapnak vele. Gale eddig több mint 333 ezer alkalommal patkolt el, négyszer gyakrabban, mint bármely másik NPC. Szegény Shadowheartra is rájár a rúd: az adatok alapján ő az egyetlen társ, aki többször halt meg, mint a játékosok.

A Baldur's Gate III korai verziója PC-n (GOG-on és Steamen) és Stadián érhető el. Ezzel a kis érdekességcsokorral egy időben a játék első patche is megjelent, amelyről a Steamen bővebben olvashattok.

2.
2.
Mortis
#1: Èn mèg nem játszottam, mert kivárom a teljes, 1.0ás változatot, de az utolsó mondatodhoz hozzá kell szóljak: szerintem a Larian máshogy áll hozzá a csapattársakhoz, mint a korábbi BG-k. Azokban ugye volt egy tonnányi lehetsèges npc társ, de csak a negyedük volt körülbelül èrdekes. Pl. majdnem mindenki csapatában vègig ott volt Minsc ès Jaheira, akik a kezdettől ott voltak(bg 2) - nem nagyon èreztem szüksègèt varriálni. Ha itt inkább azt csinálják, hogy kevesebb karaktert alkotnak, de azokra sok időt áldozva mind èrdekesen beleintegrálják a sztoriba, akkor egy szavam sem lesz. Bár úg hiszem akkora karakter momentumot úgyse fognak összehozni, mint a bg2ben ès a throne of baal-ban, ahol SPOILER Aerie terhes lesz S kihordja a PC gyermekèt - ezen konkrètan tinèdzserkènt leesett az állam.
1.
1.
azureknight0715
Hát a karakterek elmennek Gale-el nincs komolyabb baj tipikus vicceskedő emberke, Shadow elejèl idegesítő folyamatosan olt amíg meg nem ismerjük jobban. Astarion jó karakter de a nemesi jellem szintèn idegesítő. Wale hát neki jó sztotija van, de így ennyi. Kellene mèg bele ördög, törp, drow, wood elf társ is, mert így kicsit kevès.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...