Marvel's Avengers - késnek az őszi tartalmak

A kiábrándító online tennivalók miatt a Crystal Dynamics kénytelen folyamatos tűzoltást végezni. A helyzeten sajnos nem fog segíteni, hogy emiatt késik az első extra Bosszúálló, Kate Bishop és a játék komplett next-gen javítása.

Amilyen nagy lendülettel érkezett a Marvel's Avengers, olyan hamar üresednek ki a játék online szerverei - a Steam Charts adatai szerint a PC-s verzió aktív játékosszáma már most gyakran lebukik a háromjegyű számokig. Természetesen ez nem jósol túl szép jövőképet egy szolgáltatásszerű online játéknak, a rossz hír pedig az, hogy a vélhető löketet adó tartalmi frissítések is csak a vártnál később érkeznek majd.

A fejlesztők a játék hivatalos oldalán adtak helyzetjelentést, amelyből kiderült: a csapat tagjai jelenleg minden erejükkel azon dolgoznak, hogy kigyomlálják a játék technikai hibáit, és tovább finomítsák az online végjátékot. Ez azonban azzal jár, hogy a korábban már októberre beígért tartalmi újdonságok - köztük a játék első új karaktere - csak később látnak napvilágot.

Ez a gyakorlatban tehát azt jelenti, hogy a játék hetedig Bosszúállója, Kate Bishop mégsem fog októberben megérkezni - az ingyenes frissítésként érkező extra karakter nem kapott új megjelenési dátumot, így csak reménykedhetünk benne, hogy még karácsony előtt találkozhatunk vele.

Hasonlóan kiábrándító hír az is, hogy a játék újgenerációs frissítése szintén a sütőben marad - a Crystal Dynamics csapata eredetileg úgy tervezte, hogy az Xbox Series X/S és a PlayStation 5 megjelenésekor már az Avengerst játszva is megtapasztalhatjuk majd az új generáció előnyeit, ez a frissítés azonban csak valamikor jövőre láthat napvilágot. A játékot természetesen ettől függetlenül elérjük majd az új konzolokon is, ahol stabilabb framerate és gyorsabb töltőképernyők várnak majd ránk, de a tényleges next-gen élményt nyújtó újdonságokat csak 2021-ben élvezhetjük majd ki - feltéve, ha kitartunk addig a Bosszúállók mellett.

3 komment - szólj hozzá!