Phil Spencer: könnyen megtérül a Bethesda-deal

Bátor kinyilatkoztatást tett a Microsoft videojátékos divíziójának első embere. Phil Spencer szerint a Bethesda 7,5 milliárd dolláros akvizíciója még akkor is visszahozná az árát, ha platformexkluzívvá válnának az érintett játékok.
  • Írta: szlav

Kommentek

#76
#72: Prey, Doom, Dishonored, Wolfenstein.. Attól hogy téged nem hoznak lázba, sok millió másik embert igen.
#75
#74: Ha a f76 nem hoz lázba akkor te egy tisztességes gamer vagy.
#74
#73: Irtó gyenge felhozatal. Kb egyik sem hozz lázba. Főleg nem a 76 :D
TES meg 9 éve nincs.
Nem látom, hogy mi garantálná hogy a Bethesda majd most fog visszatérni a régi fénykorához.
#72
Erre kiváncsi leszek, hogyan fog megtérülni. 30 év alatt egészen biztosan. Talán.
A Zenimaxot úgy felvásárolni, hogy 2011 óta semmit nem raktak le asztalra (Skyrim), azért az bevállalós.
#71
#68: Ez elég rövidlátó képlet. Az MS már rég nem arra koncentrál, hogy hány milliót adnak egy konzolból vagy egy játékból. Az fontosabb, hogy havonta stabilan fizető felhasználóbázist építsenek ki (Live, Gamepass). Erre utal Phil nyilatkozata a Nintendo kapcsán is. Azt mondta nem érzi fenntarthatónak, hogy további játékaik jelenjenek meg a Switchen, mert a teljes “Xbox ökoszisztéma” nélkül nem tudják őket megfelelően támogatni.
Ebből következik, hogy a képlet valójában az, hogy ha egy platform beengedi a Gamepass-t, akkor elérhetőek lesznek rajta az MS játékai.
#70
#61: A két példád pont rossz. A Naughty dog és a Guerilla Games múltja és később a Sony-val való együttműködése, felvásárlása ég és föld a micro zenimax- szerű felvásárlásához képest.

Utóbbi évekre visszamenő nagysikerű multi címeket tett ex címekké, míg előbbi felvásárolt studiókkal közösen hozott létre újakat. Kivétel talán a crash bandicoot amivel viszont az ND kereste meg a Sonyt, bár ez sem állja meg a helyét... révén az első része ex címként debütált.

 A marvel-ről meg először inkább tájékozódj. Hogy mást ne említsek a 90-es években a csőd szélén álltak. Azért hogy ne mondjanak csődöt egy rahedli karakter film jogát el kellett adniuk. Így került például a sony-hoz spiderman.
#69
#61: És ami igazán számít egy részvényesek az az éves növekedés, ami mind a kettőnek kb. 10% volt (MS: 39->44; Sony 4.4->5.4) milliárd dollarban
#68
Egyszerű a képlet. Ha ps-bol szignifikansan többet adnak el, majd jön rá. Ez business. Ha nem, akkor majd csak egy idő után mennek át a os-re, mert nem hiszem hogy duzzogasbol ne szeretnének plusz pár millió darabot eladni és besöpörni a bevételt. Ezért is a finom fogalmazás.
#67
#65: Skyrim a galamb kísérlet átültetve "játékba".
Legalapabb ösztönöket "támadja" főleg azok körében sikeres akiknek az élete "üres" (lásd Minecraft és a modern openworld játékok 99%-a).
#66
Játékosként persze hogy jobb ha minden mindenre megjelenik. De azért azt be kell látni - megint ezzel jövök - ez üzlet. És ha tetszik ha nem a tartalom is az egyik módszer “ügyfeleket” szerezni. Nem csak a “jobb szolgáltatás”. A saját tartalommal “nagyobb tömegek” számára jobban meg tudja magát különböztetni a cég. A “nálunk jobb az infrastruktúra” az sokkal kevésbé megfogható a legtöbb embernek. De az hogy a Forza / GOW csak nálunk van, az sokkal inkább....
#65
#40: A Skyrim nem egy világmegváltó rpg játék az igaz, viszont, hogy szemét az egyenesen baromság nem adtak volna el belőle 40 milliót ha az lenne.
Ha így állsz a játékokhoz, akkor lehet neked már nem kellene ezzel foglalkozni legalább is komolyabban, pl. én még nem mondtam ilyet egy játékra sem pláne ha nem igaz, szerintem vannak, nagyon jó, jó, és kevésbé jó játékok.
Nem hinném hogy szélsőségesen kellene kezelni a játékipart, ahogy sok más dolgot az életben pláne, ha szeret az ember videójátékokkal játszani, + a "gömbölyű diliházból" való kilépésre még mindig az egyik legalkalmasabb lehetőség.
#64
#34: "De hadd kérdezzem meg, ha ezt tenné az MS az TES játékkal, a te véleményed szerint már nem lenne suttyó dolog? "

Akkor semmivel sem lenne különb, mint a rivális, így viszont jobb fejnek tűnik egyelőre.
#63
#39: Nem értem ezen mi a nevetséges, max ha nem érted a lényeget.
Vaknak magyarázni hogy virrad, elég hamvába holt dolog.:)::::::::
#62
#40: Annyira szemét volt, hogy végülis az elmúlt évtized legsikeresebb játéka lett. Nem mellesleg az egyik olyan AAA játék ami még huzamosabb időre le is tudott kötni, a világa egyszerűen beszippantja a játékost. Mondom én aki igazából a hc rpg-t szereti és ugye a TES5 az messze volt ettől.
#61
#37: A Sony is ezt csinálja,csak lóvé hiányból adódóan nem tehetik meg,hogy ennyi pénzt kidobjanak az ablakon.Helyette van FF16 ps5 exkluzív(hozzáteszem engem hidegen hagy,mert a 15-öt is kinyomtam a tutorial után),de a lényeg,hogy ők is vettek maguknak csapatokat.Ott volt a Naughty dog,a Guerilla games,stb.
Szentté lehet avatni a Sony-t,csak bazira nem érdemes,mert egy elég nagy szarházi cég ezekkel az exkluzív húzásokkal,amiket az évek alatt művelt,lásd cod,vagy akár az Amazing Spiderman játékok árusításával,amit csináltak.A Sony-nak nem saját tulajdona a Pókember,mégis körbe szopkodják érte,pedig lásd ők is megvették és nem a nulláról építették,nem saját termékük.Sony megvesz valamit "háh a k*csög pc-sek,xboxosok nem tudnak játszani vele,Sony az isten",Microsoft megvesz valamit"mocskos Microsoft".Nagyjából ezt a mentalitást lehet megfigyelni.
De akár ott van az új PS UI,istenítik,hogy mekkora király,meg forradalmi,hogy van benne kép a képben funkció,csak éppenséggel ezt a MS a One első dashboardjában ellőtte 7 éve,aztán kukázták,mert zabálja a memóriát.
Konkrétan erre a Sony mit engedhet meg,meg mit nem,nagyjából csak annyi,hogy képben legyél,hogy a MS még 10 Bethesdát megengedhetne magának,a Sony meg 5 év alatt jutott oda,hogy lassan van egy Bethesdára való.De akkor sem merik elkölteni azt a pénzt,mert amíg a MS-nak ez egy földről felszedett apró,addig a Sony-nak ennyi rizikó nem fér bele.A Sony maximum studiókat tud venni,de egy kiadó esélytelen.Konkrétan a Sony egy garázs cég a MS-hoz képest.100 milliárdos cég egy 1500 milliárdoshoz képest.Csak hogy itt az oroszlános hasonlatoddal képben legyél,mert eléggé elvakult vagy.
Hozzáteszem a MS se jó,ha mindent megvesz,mert láttuk,hogy a Disney keze alatt mi lett a filmiparból a sok felvásárlással.
#59
#58: Költözz ki Japánban, öltözz manga lánynak... Ott sikeres lehetsz. :D