Csalóktól hemzseg a Black Ops: Cold War bétája

A hétvégén végre a PC-s játékosok is kipróbálhatták a Call of Duty - Black Ops: Cold War nyílt bétáját, az ingyenes próbakör azonban csalók ezreivel árasztotta el a szervereket. A konzolos játékosok a cross-play kikapcsolásával menekülnek.

Joggal tehetnénk fel a kérdést: mégis ki akarna csalni egy kétnapos bétateszt során? A válasz azonban alaposan meglepne bennünket, hiszen alig egy órával a próbakör rajtja után máris feltűntek az aimbotot és wallhacket használó, látványosan csaló játékosok. Sajnos nem egyedi esetről van szó, hiszen hasonlóképpen járt korábban a Modern Warfare bétája és a Warzone is.

A könnyen beszerezhető csalások és a béta ingyenes mivolta miatt azonban jelenleg kifejezetten extrém a helyzet, így a beszámolók alapján a konzolos játékosbázis jelentős hányada máris kikapcsolta a platformok közti cross-play opcióját, így menekülve a PC-s probléma elől. Ez természetesen hosszabb várakozási időt és kevésbé balanszolt lobbikat eredményez, de határozottan jobb, mintha valaki a pálya másik feléről rántaná le a fejünket.

Ezen a ponton tehát csak reménykedhetünk abban, hogy a Treyarch folyamatos figyelemmel tartja a problémát, és hamarosan orvosolja azt. Nyilvánvaló, hogy a teljes, fizetős játékban kevesebb felhasználó vetemedik majd ilyesmire, de a tény, hogy már a béta első óráiban ilyen könnyedén működnek a legdurvább csalások, mégis eléggé bizarr.

A Call of Duty - Black Ops: Cold War november 13-án érkezik PC-re, Xbox One-ra, Series X/S-re és PlayStation 4-re, november 19-én pedig PlayStation 5-re.

41 komment - szólj hozzá!