PlayStation 5 - ajándékok járnak a trófeáink mellé

Örülhetnek a trófeavadászok, úgy tűnik ugyanis, hogy a PlayStation 5-ös játékainkban elért teljesítményeinkért kisebb ajándékokkal, profilképekkel és hátterekkel jutalmaz bennünket az új rendszer.

Néhány napja tüzetesebben is megvizsgálhattuk a PlayStation 5 kezelőfelületét, néhányan azonban felfigyeltek egy-két olyan apróságra, ami felett a legtöbben egyszerűen átsiklottunk. Az Mp1st szerkesztői kiragadtak néhány képet a Sony videójából, melyeket közelebbről figyelemre véve egy egészen érdekes új rendszerre bukkanhatunk.

Az új menürendszernek köszönhetően láthatóvá vált a Destruction AllStars néhány trófeája, a látottak alapján pedig úgy tűnik, hogy azok megszerzésével olyan apró kozmetikai ajándékokkal jutalmaz minket a rendszer, melyekkel személyre szabhatjuk a saját játékosprofilunkat. A Wreckognised névre hallgató trófeával egy avatárképet, a Rookie teljesítésével pedig egy új bannert oldhatunk fel. Érdemes kiemelni, hogy látszólag hagyományos trófeákról van szó, nem pedig platináról.

Hozzá kell tennünk persze azt is, hogy a Destruction AllStarts a Sony egyik platformexkuzívja, így elképzelhető, hogy nem minden játék támogatja majd ezt az új jutalomrendszert. Valószínű, hogy a multiplatformos címek fejlesztői a Sonyval együttműködve saját maguk dönthetnek majd arról, hogy felkínálnak-e hasonló ajándékokat - ez azonban jelenleg nem több, mint spekuláció.

A PlayStation 5 november 19-én kerül piacra Magyarországon.

11 komment - szólj hozzá!