Így készültek a Cyberpunk 2077 arcanimációi

Számtalan eleme van annak, milyen élményt nyújt egy játék, az egyik ilyen, hogy milyen képet vágnak hozzá a saját figurái. Emlékszünk, hányszor nevettünk már a béna arcanimációkon? A Cyberpunk 2077 új megközelítést alkalmazott.

A Cyberpunk 2077 aranylemezre került, szóval már tényleg nincs messze, hogy végre-valahára a kezünkbe vegyük a CD Projekt RED oly régóta várt játékát. Miközben már számtalan videót kaptunk arról, miféle világ is vár majd ránk a Cyberpunk 2077-ben, most azt nézhetjük meg, hogyan rakták össze a karakterek egyik legfontosabb részét: az arcmozgást.

A CD Projekt RED-nek ebben a torontói Jali Research Inc. segített. A fejlesztőcsapat egy program segítségével lehetővé tette a folyamat automatizálását, így a karakterek arca anélkül is életre tud kelni, hogy ahhoz motion capture vagy kézi animálás lenne szükséges. A videón láthatjuk is, hogyan rétegződnek egymásra a különböző fázisok, mint a száj, a szem vagy a nyak mozdulatai.

Az eljárás egyik legnagyobb eredménye, hogy a Cyberpunk 2077 tíz különböző nyelvű szinkronja mind hozzáillő szájmozgással elevenedik majd meg előttünk, amikor november 19-én megjelenik PC-re, Xbox One-ra, valamint PlayStation 4-re. A játék Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön is játszható lesz, de a next-gen frissítés csak később érkezik hozzá.

14 komment - szólj hozzá!