Itt van az új Star Wars VR-játék előzetese

A Galaxy's Edge, amely vidámparkként kezdte a pályafutását, egyre inkább beépül a Star Wars-kánonba. Ennek újabb lépése a Vader Immortal alkotóinak legújabb videojátéka, amely épp erre a helyszínre repíti az Oculus Quest-tulajokat.

A Floridában és Kaliforniában megtalálható Galaxy's Edge vidámpark azon Star Wars-rajongók számára lett kitalálva, akik nem érik be a képernyőn látható univerzummal, és testközelből szeretnék megtapasztalni egy idegen bolygó – esetünkben Batuu – világát. A látogatók építhetnek fénykardot, felszállhatnak a Millenium Falconra, a kantinban ihatnak kék tejet, szóval van ott nagyjából minden, ami ikonikus a Star Warsban.

Hasonló megközelítéssel készült a Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge című VR-játék is, amit a Vader Immortalt is megalkotó ILMxLAB tesz le az asztalra – és habár a név hasonló, nem a vidámparki látványosságok szolgai másolatát kapjuk. A rendező, Jose Perez szerint a játék története antológiaszerű lesz, az egyes részek a Star Wars-kánon különböző éráiban játszódnak majd, ráadásul olyan karakterekkel találkozunk, mint R2-D2, C-3PO vagy Yoda.

A Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge november 19-én jelenik meg Oculus Questre.

4 komment - szólj hozzá!