Ubisoft Connect - minden platform egy helyen

A generáció végére egyre nagyobb teret nyert a platformok közti cross-play, illetve a cross-progression. A Ubisoft Connect azért született meg, hogy a stúdió játékait a jövőben zökkenőmentesen kezelhessük, a választott platformunktól függetlenül.

Manapság egyre több játék támogatja a platformok közti átjárást és a közös többjátékos módot, néhány esetben pedig szabadon át is költöztethetjük a mentéseinket, ha egy adott címmel több helyen is játszanánk. Mindez remekül hangzik, a gyakorlatban azonban előfordul, hogy ezek a rendszerek kimutatják a saját gyermekbetegségeiket.

A Ubisoft a legújabb alkalmazásával arra törekszik, hogy a saját ökoszisztémáján belül leegyszerűsítse a dolgokat. Így született meg a PC-n és mobilon önálló applikáció formájában érkező Ubisoft Connect, amely egy helyen egyesíti a Uplay és a Ubisoft Club szolgáltatásait.

A Watch Dogs: Legion megjelenésekor, vagyis október 29-én debütáló program segítségével egy helyen elérhetjük majd a különböző platformokon megismert barátainkat, különféle kihívások teljesítésével ajándékokhoz juthatunk, a rendszeren keresztül több platformon is elérhetjük majd a mentett játékállásunkat, a cross-playt támogató játékokban pedig könnyedén csatlakozhatunk a társainkhoz, szintén platformtól függetlenül.

1 komment - szólj hozzá!