Idén már nem adják ki a remasterelt Blade Runnert

  • Írta: gorien
  • 2020. október 23.
  • Csúszás
Link másolása
Amikor a Nightdive Studios bejelentette az 1997-es Blade Runner-videojáték felújítását, a végeredményt még az idei évre ígérték. Kiderült azonban, hogy a klasszikus modern köntösbe bújtatása nagyobb falat, mint a csapat eredetileg hitte.

A Nightdive Studios és az Alcon Entertainment márciusban jelentette be, hogy hiába tűnt sokáig lehetetlennek a Westwood Blade Runnerének remasterelése, ők azért mégiscsak meg tudják csinálni. Szeptemberben prezentálták is, mit sikerült elérniük az átvezetők terén, ám azóta kiderült, hogy sokkal több dolguk van a játékkal, mint elsőre tűnt. Emiatt idén már nem is fogják megjelentetni.

Az egyik jelentős probléma a point & click játék eredeti forráskódjának hiánya – a Westwoodot felvásárló Electronic Arts ugyan talált idővel néhány hasznos, régi anyagot, de a Blade Runner, úgy tűnik, nincs köztük. Emiatt a Nightdive például az eredeti hangfelvételeket sem tudta megszerezni.

A másik nehézséget a karaktermodellek feldolgozása jelenti. Az 1997-es változatban nem animált modellekkel dolgoztak, hanem gyakorlatilag minden egyes frame-hez külön modell tartozik, ezeket váltogatta a játék. Stephen Kick, a csapat vezérigazgatója szerint ez azt jelenti, hogy a modellekből származó információ felét voltaképp el kell távolítani, hogy beleférjenek az új játékba. Utána pedig újra kell animálniuk a hiányzó részeket.

A probléma másik megoldása a Blade Runner alapoktól való remake-je lenne, de a Nightdive a remastert célozza, még akkor is, ha most több olyan módszert sem tudnak használni, mint tették azt korábbi munkáiknál.

Új megjelenési dátumunk még nincs a Blade Runner: Enhanced Editionhöz, de a tervek szerint PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre is meg fog jelenni.

2.
2.
joshfeed
Nagy stuff, de jobb lenne egy teljes Ramaster, mint a Mafia esetében is. Retrózásra ott a GOG-os verzió.
1.
1.
Aanash
Pedig a Retroshock bemutató után kifejezetten vártam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...