Devil May Cry 5 - Series S-en nem lesz ray tracing

Várható volt, hogy a Devil May Cry 5: Special Edition grafikai újdonságaiból nem mindegyik fog napvilágot látni az Xbox Series S-en, és most az is kiderült, hogy miről kell majd a gyengébb konzolon játszóknak lemondaniuk.

A Devil May Cry 5: Special Edition bejelentése óta tudjuk, hogy dinamikus felbontás mellett akár 120 fps-sel is darálhatjuk a démonokat PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en. Akik azonban inkább a látványt részesítik előnyben, azok 30 fps mellett akár a 4K-s felbontást és a ray tracinget is bekapcsolhatják a játékban.

Nemrég azonban kiderült, hogy az utóbbi grafikai opció nem lesz elérhető az Xbox Series S-en, hiszen a valósidejű sugárkövetés továbbra is egy borzalmasan erőforrás-igényes számítási folyamat. Így a Series S-tulajoknak a ray tracingről le kell majd mondaniuk, igaz, a 120 fps-es mód valószínűleg az ő gépüket sem kerüli el.

A Devil May Cry 5: Special Edition a következő generációs konzolok indulásával együtt lesz elérhető: Xbox Series X/S-en november 10-től, PlayStation 5-ön pedig hazánkban november 19-től. Fizikai hordozón is kapható lesz majd a bővített kiadás, erre azonban december 1-ig várnunk kell.

A csomag részeként érkező Vergil DLC december 15-én debütál PC-n, PS4-en és Xbox One-on, ezért 5 eurót kérnek majd.

23 komment - szólj hozzá!