Decemberben jönnek az EA next-gen sportjátékai

Sokan arra számítottunk, hogy az Electronic Arts már az újgenerációs konzolok rajtjára elkészül a sportjátékai frissített változataival, ezek azonban végül csak decemberben fognak megjelenni.

Az Electronic Arts idei sportjátékai közül csak a FIFA 21 és a Madden NFL 21 kap dedikált next-gen verziót, azonban ezek lekésik az új konzolok premierjeit, és csak december 4-én fognak boltokba kerülni. A cég szerint ezek a kiadások gyorsabb töltési időket, és szebb látványt ígérnek.

Jó hír, hogy a PS4-es és Xbox One-os változatok játékosai ingyenesen frissíthetnek majd a PS5- és az Xbox Series-verzióra, igaz, egy jókora megkötéssel: erre addig kapunk lehetőséget, amíg megjelenik a FIFA 22 és a Madden NFL 22.

A korábbi hírekkel ellentétben nem számít majd, hogy milyen formában vásároljuk meg a játékot, a digitális és a dobozos kópiánkat is tudjuk frissíteni. A legtöbb esetben ez kimerül annyiban, hogy a fiókunkhoz hozzácsapják az adott cím next-gen kiadását is, egyedül akkor lesz körülményesebb a folyamat, ha lemezen vettük meg az anyagot, a konzolunkban viszont már nincs Blu-ray-meghajtó: ez esetben az EA ügyfélszolgálata segít a validálásban.

Nem árt tudni, hogy a mentéseinknek csak egy részét mozgathatjuk a konzolok között, így a FIFA esetében az Ultimate Team és a Volta módok eredményeit vihetjük tovább, míg a Maddennél az Ultimate Team, a Face of the Franchise, a Franchise és a The Yard módok adataival sáfárkodhatunk - azokat viszont oda és vissza is pakolgathatjuk, így később sincs akadálya, hogy visszatérjünk az előző generációs változatokhoz.

12 komment - szólj hozzá!