Bemutatkozott az AMD RX 6000-es szériája

Az AMD is felhúzta a kesztyűt, és ringbe szállt az NVIDIA RTX 3000-es videokártyasorozatával. A Big Navi becenéven futó széria első két darabja november közepén, a legnagyobb bestia pedig decemberben kerül a boltokba.
  • Írta: szlav

Kommentek

#42
#40: Aki renderel és pl a 24gb ram miatt sokkal gyorsabb valami az ok az adjon ki + 400ezret miatta ha megéri neki a nyert idő miatt.. De játékra teljesen felesleges a 3090 ez most bizonyosodott be.
Eskü ez után én hihetetlenül várom mihez kezd most az nvidia.. Lehet nem az arm el kellett volna bohockodni hanem azt a sok pénzt inkább a fejlesztésekre költeni
#41
#40
#39: Van sok olyan - khm. nem minősítem - ember, aki azt a kártyát veszi, amelyik a legerősebb, ártól függetlenül pl. streamerek, tech youtubeosok (mondjuk nekik renderelésnél jól jöhet a +vram), fórumos e-faszméregetők stb. Nem is gondolnád, hogy mennyi ilyen vásárló van.
#39
#38: Mi fog győzelemnek számítani?

Az ha esetleg 30 játékban 25 nél első lesz 3-5%-al de 400ezer ft-al drágábban? Az aztán nagy győzelem lesz :) Szóval ilyen győzelmet kihozhatnak kb mindenki körbe röhögi majd az nvidiát.. Mehetnek majd intelhez pánik kezelési kurzusra, hogy is kell feldolgozni ha évek után felvan mosva velük a parketta.
NV-nél most olyan változtatásokra van szűkség hogy ihaj..mert az amd henger nem igen fog megállni és lassan már 5nm-en csapatják
#38
#37: Ja, olyan kurvanagy nv fanboy vagyok, hogy a proci és a vga is AMD :D Ettől még majd meglátod, a techpowerup ki fogja hozni győztesnek a 3090-et.
#37
#36: Ja ami meg nv-s és ott jobb lesz akkor oda is jön valami kifogás...Tipik nv fanboyság. Eddig ha az nv kevesebbet evett akár 1 wattal az amd már kazán... Most hogy szopás van nem ám emelt fővel konstatáljátok hogy az elmúlt évig malmozása után csúnyán beérték az nvidiát is...

Tomb Raiderben pl rt alatt is verve van az nvidia

https://videocardz.com/newz/alleged-amd-radeon-rx-6800-time-spy-and-tomb-raider-with-dxr-performance-leaks-out

El kell fogadni ha szüttyögsz mert azt hiszed te vagy a császár az erre elég,hogy egy idő után lelépnek a vérbe...

Ez meg egy kis adalék a nagy pánikra hogy de hát a SAM-el jobb csak az amd... láthatjuk mennyire nem hajta meg a forza 4-en kivül a játékokat..

https://prohardver.hu/dl/upc/2020-10/95775_sam.jpg
#36
#35: Azért azt ne feledjük ,hogy ezek az AMD által összeválogatott játékok. Igazából a játékok nagy része inkább az nvidiát preferrálja.
#35
Játék válogatja mikor mi van elől...

https://i.redd.it/9wz7mkptf9w51.jpg
#34
#31: Persze, relatív. Lehet hogy teszem azt 10-15e darab is elment ami egy induló készletnél persze okozhatott ilyet, de a PC-n játszó userek számához képest ez semmi.
#33
#30: Kb. $100-os tétel a 8gb gddr6x

#32: Ez a két cikk teljesen irreleváns.
#31
#15: Hat ez relatív, mert sajnos nem tudni, hogy pontosan mennyi kártya állt, illetve áll rendelkezésre. De online kb 10 másodperc alatt (nem túlzás, nem vicc ez tényleg így volt) fogyott el a készlet, és ezért ácsorogtak emberek olyan boltok előtt, ahol volt lehetőség személyesen elhozni egyet online rendelés helyett.
#30
#19: Azert tud olcsobb lenni, mert 16GB memóriája van. A 24GB a 3090-ben elég rendesen megnyomja az arat, az új GDDR6X nem olcsó elvileg. Nagyjabol ennyi a misztikum, a másik pedig az, hogy így tudnak majd minimálisan arat csökkenteni, bár a céget ismerve ez max XYZ terv lehet.
#29
#28: Én sem, bár így utólag tudni kellett volna, hogy valami nagy dolog van készülőben AMD-nél. Ezért volt az a brutális ár/érték javulás az idei lineupban, mert tudták, hogy az AMD is képes lesz valami hasonlót produkálni. A 3090 pedig egy értelmetlen terméknek tűnik, főleg játékra, de még mindig presztízsértékű, hogy az a leggyorsabb gpu. Ha az amd csak az 2080 ti-ig tudott volna versenytársat állítani, nyilván soha nem készül el a 3090.
#28
#27: Tartott! Már múlt idő.... :)
Ha fizettek volna érte se gondoltam volna hogy ez meg fog történni. Proci fronton látszott hogy döglődik az intel ott van sansz de itt nem gondoltam volna és mégis.
#27
#19: Komolyan azt hiszed, hogy az Nvidia egyeduralma örökké tart? :) Nem véletlen taposta ki a sz@rt is az Nvidia az ampere-ből, abban a gpu-ban már nem sok tartalék maradt. Inkább örülnél, hogy végre lesz verseny.
#26
#5: Nem hiszem, hogy az AMD ezt most megteheti, amit láttál a diákon az 99%, hogy valós.
#25
#22: Vak-e vagy? 1500 vs 1000$ ugyanolyan teljesítményért...mi ez ha nem árverseny. Vedd le az nv szemcsit hamarosan égő kezd lenni ha valaki intel+nv tulaj...
#24
#22: "Hol lesz arvarseny ha kozvetlenul az nv ala fogja a hasonlo teljesitmenyt arazni?"

A pánikreakciós 20XX Super felhozatal volt az árversenyre a példa, bár inkább ár/érték "verseny". Most majd jön megint egy Nv "válasz", ami nem nekünk lesz rossz, hanem az Nvidiának :).
#23
#13: Gyaaaa.
Apa osszeadocsalta a zs-t karacsonyra mi?