Hitman 3 - csak a PS4-es verzió játszható VR-ban

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 2.
  • Hír
Link másolása
A No Man's Sky-hoz hasonlóan a Hitman 3-ban is csak a visszafelé kompatibilitás révén érhető majd el a VR-mód, amennyiben a Sony új konzolján játszunk, a PS5-ös kiadás ugyanis nem támogatja azt.

A Sony az UploadVR-nak erősítette meg, hogy a Hitman 3 VR-módjához a játék PS4-es változatára van szükségünk még akkor is, amennyiben PS5-ön játszunk - így lesz ez a No Man's Sky esetében is. A cég a lapnak leszögezte, hogy a PS VR alapvetően egy visszafelé kompatibilis kiegészítő, és nem jelentettek be PS5-ös játékot hozzá.

Habár sokan reménykedtek benne, hogy a PS5 játékai PS VR-kompatibilisek lesznek, és így a meglévő VR-szemüvegük képességeit egy nagyobb teljesítményű konzol mellett kamatoztathatják, erre a jelenlegi infók alapján kicsi az esély. Eleve árulkodó, hogy a DualShock 4 és az Aim Controller sem használható az új konzolra készült címekhez, továbbá a PS5 Camera sem kompatibilis a PS VR-ral, a szemüveghez a PS4 kiegészítőjét kell csatlakoztatnunk egy adapteren keresztül, amelyet elvileg a Sony ingyen osztogat majd a headset tulajdonosainak.

A fentiekkel kapcsolatban ráadásul több kérdés is felmerül. Noha a No Man's Sky és a Hitman 3 is ingyenesen frissíthető a next-gen verzióra, a downgrade-et ez még nem feltétlenül foglalja magába - a fejlesztők erről nem kommunikáltak semmit, márpedig a Sony szerint ez az ő döntésük. (Ez persze könnyedén feloldható azzal, ha rögtön a PS4-es verziót vesszük meg.) Ezzel együtt az is valószínű, hogy a játékokból mindkét változatot fel kell majd telepítenünk, ha párhuzamosan próbálgatnánk őket a PS VR-on és tévén.

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója egyébként nemrég a The Washington Postnak nyilatkozott, a szavai alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy 2022-nél hamarabb a VR nem jut majd komolyabb szerephez a PS5-ön - az UploadVR egyenesen arra a következtetésre jut, hogy addig ne is számítsunk új VR-játék megjelenésére a platformon.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a cég nem számol a technológiával a jövőben, több szabadalom, álláshirdetés és kutatás-fejlesztési projekt is ennek az ellenkezőjére utal.

32.
32.
Zuzmo
Konzolon szerintem akkor fog elterjedni a VR, ha majd ki mernek adni olyan játékokat mint a Call of Duty, Fifa, Sims, Assassin's Creed VR-ra, és nem csak úgy hogy jólvan, beletessszük tessék-lásssék módon a VR-módot, vagy egy két generációval ezelőtti B-kategóriás spin-off hatását keltő csak VR-ra megjelenő részt készítünk, hanem egy teljes értékű epizód, vagy maga a fő kiadás erre épül, vagy legalábbis ezzel lesz teljes.
Persze ez nagy pénzügyi kockázat, akkor kell meglépni, ha már elég nagy az igény ilyen játékokra, viszont igény akkor lesz jobban, ha látnak már ilyen játékokat a vásárlók...
26.
26.
zozo76hun
Azert eddig nem ezt kommunikalta a SONY! Arrol volt szo -vagy legalabbis ezt hihette a joember- hogy lesz egy atmeneti idoszak, amig nem jon a PSVR2, addig a PS5 erejebol nyer majd a PSVR! Pl el birtam volna kepzelni egy Half Life Alyx-ot is a PS5/PSVR komboval, merthogy annal kapasbol az a baj hogy gyenge a PS4PRO is hozza. Meg amugyis sztem van par PSVR jatek ami meg a szemuveg nativ felbontasa alatt fut, mert nem birja a gep a tempot, de esetleg jobb elsimitas, akarmi bejatszhatott volna. Most igy akkor mind kuka, mert majd semmit nem nyerek vele, hiaba a PS5 a PSVR alatt. Sot! Meg anno arrol is volt szo hogy nem kell majd a kulso feldolgozo egyseg, nativan hajtja a PSVR-t a PS5.

Szoval mondhatta volna a Sony hogy lof@szt nem nyersz vele, orulj hogy egyatalan fut!
14.
14.
Zuzmo
Az is jó, hogy lehet egyáltalán használni az előző VR-t, csak akkor ez megint egy olyan pont ami miatt (még) teljesen felesleges megvenni az új gépet.
12.
12.
adamsfamily
#8: Ja,csak a ps5-ös VR címek nem fognak menni vele.Tegnap írta a Techradar.
11.
11.
Zuzmo
#10: A PS4-es PSVR-t csak úgy fogod tudni használni az 5-ön, ha a PS4 játékokat futtatod, abban a formában, ahogy azok a 4-re megjelentek.
8.
8.
Zisten
Igen a SONY INGYEN ad átalakítót a PS4es Kamerához, hogy azt használni tudd PS5-ön is.
ITT LEHET IGÉNYELNI: https://camera-adaptor.support.playstation.com/hu-hu?fbclid=IwAR3dBrVapj1UB60EjjZNFP8kp-BYq-BN30l8pYwHsvTZbOsa5YBCM3MgOoo#to-the-form

PSVR működni fog PS5-ön.
Köszönjük!
7.
7.
Zisten
Srácok, ha a megkavarás és a hülyeség szórása volt a cél ennél a hírnél, akkor az betalált. :D
4.
4.
adamsfamily
Ugyanaz,mint a Ps4-Ps5 kontroller esete.Visszafele kompatibilis,de mégse.Jó nagy retek húzás volt a kontrolleres téma is,főleg hogy pár napja beközölte a Sony,hogy a Dualsense-en az új funkciók kikapcsolhatóak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...