Kerülőúton térhet vissza a Fortnite az iOS-re

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 7.
  • Pletyka
Link másolása
A BBC jelentése szerint hamarosan visszatérhet a Fortnite az Apple operációs rendszerére, méghozzá az NVIDIA-féle GeForce Now böngészőben futtatható variánsának hála.

A BBC számolt be róla, hogy szövetséget köthet az NVIDIA és az Epic Games, amelynek hála visszatérhet a Fortnite az iOS-es eszközökre. A hírek szerint már készül a felhőalapú szolgáltatás, a GeForce Now Safari böngészőbe szánt változata, ezen keresztül futhat majd a battle royale-játék is.

Habár a híreket még egyik cég sem kommentálta, nagy húzás lenne ez a részükről, hiszen a böngészőben futtatott alkalmazásokkal nem tud mit kezdeni az Apple, és így azt sem tudja megakadályozni, hogy az Epic megkerülje a fizetési rendszerét, és megtartsa magának (vagy épp levonja a vételárból) a vásárlások után járó 30 százalékos jutalékát.

A hírek szerint a rajtra még az idei év végén sor kerülhet, és bár nem tudni, hogy az NVIDIA és az Epic milyen megállapodást dolgozott ki a fentiekre (a GeForce Now egy fizetős szolgáltatás, a Fortnite pedig egy free-to-play játék), nagy a tét, hiszen az anyagnak 116 millió játékosa volt iOS-en az Apple-balhét megelőzően.

Az is jó kérdés persze, hogy a felhős futtatás milyen hatással lesz a késleltetésre és így a játékélményre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...