Japán stúdiókat vásárolna fel a Microsoft

Nagyon úgy tűnik, hogy a ZeniMax Media bekebelezése után sem csillapodik a redmondi vállalat étvágya, ugyanis épp japán fejlesztőcégekre fáj a foga. Ezzel a kezdeményezéssel szeretne nagyobb nyomást helyezni a riválisaira odaát.

Még az ősz elején vásárolta fel a Microsoft a ZeniMax Mediát, ezzel együtt pedig a Bethesda Softworks összes fejlesztőcsapatát is, ami Phil Spencer szerint egy könnyen megtérülő befektetés lesz. Úgy néz ki, hogy a redmondi cég tényleg nem költötte el az utolsó vasát, hiszen a Bloomberg értesülései szerint több japán fejlesztőstúdiót is megkörnyékezett a felvásárlási szándékával.

Habár a cégek szeretnének névtelenek maradni, ez a kezdeményezés kísértetiesen egybevág Spencer tavaly nyáron említett mondatával, miszerint remek lenne, ha be tudnának olvasztani egy vagy több japán fejlesztőcsapatot is a stúdióik közé.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Microsoft szeretne jobban nyitni a japánok felé, ugyanis a szigetország a világ harmadik legnagyobb videojátékos piacának titulusát birtokolja. Mindennek tükrében pedig különösen fájdalmas a cégnek, hogy a Famitsu adatai szerint (via PCGamer) az idei konzoleladások mindössze 0,1 százalékát teszi ki az Xbox One Japánban.

19 komment - szólj hozzá!