Mit ígér a visszafelé kompatibilitás a PS5-ön?

Jó ideje nem titok már, hogy a PS4-es játékok 99 százaléka futni fog a PS5-ön is, azonban a Microsofttal ellentétben a Sony nem reklámozta olyan lelkesen ezt a funkciót, így idáig csak a sötétben tapogatóztunk ezzel kapcsolatban.

Hamarosan a boltokba kerül a PlayStation 5, és bár a masina bejelentésekor ígéretet kaptunk, hogy a PS4-es játékaink oroszlánrésze használható lesz a következő generációs gépen is, hogy hogyan fog teljesíteni ez a funkció, arról eddig még nem kaptunk vizuális idegenvezetést.

Az embargó lejártával a Digital Foundry csapata erre a problémára is jelentkezett egy videóval, amiben górcső alá vették a PS5 visszafelé kompatibilitását, és szerencsére csupa jó hírrel tudtak szolgálni. Természetesen van egy pár cím, amiben a fejlesztők beavatkozása szükséges, hogy felnyissák a 30 fps-es korlátozást, mindenhol máshol azonban - ahol a PlayStation 4 Prón már elérhető volt a magasabb framerate - gyakorlatilag zökkenőmentes képfolyamatosságot biztosított a PS5. 

Ezek után a konzol főmenüjét is a végletekig kivesézték:

Valamint mindent összevetve elmondták a véleményüket a Sony következő generációs gépéről, ahol olyan apró részletekre is kitértek (és lefilmeztek), mint például a fogyasztás, a hőleadás, a HDMI 2.1 vagy éppen a konzol tárhelye:

A PlayStation 5 a világ egyik részén november 12-én, máshol - és így nálunk is - november 19-én mutatkozik majd be.

66 komment - szólj hozzá!