Mit ígér a visszafelé kompatibilitás a PS5-ön?

Jó ideje nem titok már, hogy a PS4-es játékok 99 százaléka futni fog a PS5-ön is, azonban a Microsofttal ellentétben a Sony nem reklámozta olyan lelkesen ezt a funkciót, így idáig csak a sötétben tapogatóztunk ezzel kapcsolatban.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#66
Erről a listáról nem sokat hallottam eddig:
https://www.pushsquare.com/guides/ps5-backwards-compatibility-can-you-play-ps4-games-on-playstation-5#all-ps4-games-that-may-exhibit-errors-on-ps5
Valaki próbált ezekből a címekből valamit PS5-ön, milyen hibák jönnek ki?
#63
#62: De hát szinte minden multiplatform ugyanúgy van ps en is, ami közül rengeteg a multiplayer game is egyben. Tudomásom szerint nincs olyan számottevő Microsoft exkluzív multiplayer game, ami indokolja ezt a kijelentést. Éppen ezért nem érdemes skatujázni a ps-t azért mert singleplayerben utazik, ha exekről van szó, az csak egy kis szegmense.
#62
#59: Nem az emberek számáról volt szó mert akkor adjuk a másik oldalhoz a pc-t meg most már az android eszközöket is! Több olyan játék ami online multi erre értettem mert csak azokkal tudnak egymással játszani vagy split screen es 1-2
#61
#59: Ok :D
#60
#58: Én is örülök, hogy próbálunk odafigyelni a korrekt hangnemre és talán elhinni egymásról, hogy nem az ördög a másik, de azt érzem, még továbbra is van némi szelektív olvasás :D :D
Amíg normális hangnemben tudtunk beszélgetni addig néha belefér egy kis kukacoskodás a zseb dimenzió tagjaival is! :D
#59
#57: “szerintem boxon sokkal több a multi lehetőség”

Bocs, de ez már tényleg valami elvakultság. Nem is értem... Ha mindenáron hasonlítgatni akarunk akkor már csak a számok alapján több ember multizik ps-en. De amúgy meg ez sem számít, de amit mondasz, annak semmi értelme.
#57
#56: Igaz ez is lehet szempont, bár szerintem boxon sokkal több a multi lehetőség!
A Grounded még nagy kedvencünk mind a hármunknak:) ti nem nyomjátok?
Én még nem találkoztam olyan gyerekkel aki ne tudott volna valamive játszani a Gp kínálatából,de felnőttel sem! Akinek abból a 300+os listából nem felel meg minimum 10 az szerintem keressen más hobbi-t :) Abban picit kételkednek,hogy gp ben nem találnak játékot,de ps now ban igen!
#56
#55: Oké, csak pont azt mondom hogy pl. gyerekem és haverjai szinte csak ilyen játékokkal nyomják ( Fortnite, Rocket League ) a GP lista kb. nem is érdekli őket. Ott ahol szintén ez van, és a gyerek az egyetlen “gamer” ( nincs közösen használt előfizu ) az ilyenre meg esetleg jobb választás lehet a ps, mert ezeket minden nélkül tudják online nyomni. Box-on meg kell a Gold az ingyenes cuccokhoz is...
#55
#53: Pont ezt mondom én is,hogy a gyerekek nem válogatnak annyira,ellenben mindent kipróbálnak! Nálunk is össze van kapcsolva a két gép ezért anyagilag sem tétel igazán az előfizetés.Gyerek kedvencei meg olyan játékok mint Rdr2,Minecraft ennek nagyon fog örülni Rt vel szerintem,Roblox,Fortnite,Ori,most meg épp a Sunset Overdrive fogta meg. Ha megkapjuk a Ps-t akkor az Astro's lesz a sztár egy darabig mert azt a gameplayt minimum 50 szer kellett már megnéznem vele!
#54
#50: Felemás érzés mert egyet is értek meg nem is! Egyrészt abban igen,hogy egy exkluzív játékra jobban odafigyelnek(bár itt is vannak kivételek),de abban nem,hogy ez nem fordul elő más jatékoknál ami multiplatform cím!Van pár!Az általad említett játékok is könnyedén futnának más gépeken is esetleg jobban,szebben!Mondjuk nekem a GoW pont akkora élmény mint a mobilos verziója:) csak matiné nélkül! A Last of Us jó,de azt meg max akkor tolhatja a gyerek,ha minimum 14 lesz! Ps now ban hány jelen generációs játék lesz? :)
#53
#43: Amúgy a nagyon fiatal korosztály pont hogy sokkal kevesebbet “váltogat” játékot, a nagy többség egymás ellen nyomja. Egy másik logikával meg a PS a jobb választás akkor, mert megveszik a gépet, letöltik a Fortnite-ot, meg a Rocket League-t, és nyomják. Box-on meg az ingyenes játékokhoz is kell Gold.... a fiamnak a home-olás miatt ez nem gond, de különben kéne neki előfizetés CSAK EMIATT. Szóval nem csak egyféle szempont lehet....
#51
#50: Szerintem nem a multiplatformmal van baj, hanem a nagy multikkal. Most Wanted, Witcher 3, Flatout2 vagy Wreckfest. Lehetne sorolni annyi multiplatform címet, mint exkluzívot aminek párja nincs. Persze az igaz, hogy a sajátjára jobban figyel az ember.
#47
YanezModerátor
#43: Tökmindegy melyik konzolból fog fogyni több 2-3 hónap, vagy 2-3 év múlva. Mindkét koncepció életképes és szvsz ebben a genben senki sem fog orra bukni. Akinek számítanak a számok, azok nem a vásárlók kell legyenek. A gamer iparág egyre nagyobb teret hódít, és az olyan domináns cégek, mint az MS Sony meg a Nintendo, kurvaélet nem fognak veszíteni!