Resident Evil: Village - félperces rettegés

A Sony Interactive Entertainment egy vadonatúj reklámanyagot osztott meg velünk a teniszjátékos Naomi Osakával a főszerepben. A videóban egész pontosan 33 másodperc erejéig a Resident Evil-sorozat legújabb része is előkerült.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#23
Mondjuk a Re 7 ben pont van egy pár jumpscare, ami a ritkaságuk és ezáltal a kiszámíthatatlanságuk révén gec@ nagyot üt és erre valami perverz, de mégis profi módon rá is karikírozik a cucc. Lol
De az is látszik, hogy kurvára nem erre épít a játék, hanem a folyamatos feszültségkeltésre és erre a szűkös inventori állomány rá is pakol nem keveset, ezt márcsak azzal is eléri, hogy ott van mindenkiben a késztetés arra, hogy előregondolkodjon, ha túl szeretné élni. Ha ez nem elég valakinek, akkor az pályáttévesztett.
#22
#20: "A jumpscare pedig, ami szerinted az egyetlen félelemkeltő eszköz, a leggagyibb és legolcsóbb megoldás a pulzusszám emelésére."
Ezzel nagyon egyetértek. Taszítanak azok a játékok, amik erre építenek. Nincs benne semmi, amit a horrornak jelentenie kellene (számomra). Ha egy (hasraütök) rózsaszín plüssnyulat hirtelen az ember képébe tolnak, ugyanúgy megijed, mint akármilyen szörnytől. Horrorjátékok terén nekem etalon az Amnesia: Dark Descent. Ott az atmoszféra volt olyan, hogy folyamatosan feszültségben tartott. Vagy ott volt benne a víz alatti rém, amit ráadásul még nem is látott az ember, csak a hullámokat... és mégis működött.
#21
SOMA horrorjáték amit ki kellett kapcsolnom, úgy féltem, folyamatosan ijesztő volt a légkör. Alien: Isolationben főleg az androidoktól féltem
#20
#19: A jumpscare pedig, ami szerinted az egyetlen félelemkeltő eszköz, a leggagyibb és legolcsóbb megoldás a pulzusszám emelésére. Persze működik ideig óráig, de csak erre építeni valamit szimplán lustaság és igénytelenség, ami csupán az ilyen 10-20 perces, 3 ember által fél nap alatt összedobott szösszenetekben állja meg a helyét úgy ahogy. Te meg bőszen hangoztattad nem egyszer, hogy ez az egy elem maga a HORROR. Hát, akkor már inkább turkálok az inventory-ban (ami kb. a játékidő 5%-át teszi ki, tehát nem egy akkora időhúzás), és legalább végig ottvan az emberben némi suspense, hogy vajon minden van e nála ami kellhet a továbbjutáshoz/életbenmaradáshoz. Persze, ahogy mondtad, kinek mi.
#19
#17: Neked a legjobb érzés, számomra rühelleni való leggagyibb időhúzás.
#18
#17: Mert a régi RE részekben akkora fejtörők voltak.
Általában logikátlan, obskurus baromságok inkább.
#17
felegyiModerátor
#9: A RE4 egy hibrid volt a régi és a leendő új irányvonal számára amit hála istennek ejetettek... próbáltak megfelelni a casual rétegnek, kiölték belőle a gondolkodás legkisebb jelentőséget, a puzzlek kimerültek egy "rakd vissza a kart a helyére" típusú feladványokban. Ha kihívásra és a kiszolgáltatottság hátborzongató érzésére (oldschool RE élmény) vágysz, csak akkor szerezd be. Az inventory szimulátor pont ezt hivatott visszaadni, a legjobb érzés amikor pont az nincs nálad ami oda kellene, de a vissza vezető út....
#16
#12: Nem vagyunk egyformák. AC 1 után életem második legunalmasabb játéka volt.
Egy horror game para nélkül ..
#15
YanezModerátor
#13: Evil Within hatalmas! Vérbeli horror!!!
#14
#12: Alien nahyon ott van meg a Dead Space , ezért várom a Returnal-t az is jó scfi horrornak nézz ki.
#13
#6: Az evil within ami méltatlanul alulértékelt. Silent hill resi mix! A resi 7 szintén hatalmas.
#12
#2: Mi bajod az Alien: Isolationnel? Kedvenc horrorjátékom :). Remek atmoszféra, kiemelkedően jó AI, a hangeffektek pedig egyedülállóak. Azóta is várom a folytatást.
#9
#4: Aki Resi 4-5-6-al kezdett azoknak szokatlan és nehéz a mostani remastered /remake széria...

Letoltam a 7-et game passban szerencsére ezzel még tudtam játszani. Nem volt rossz de nem igen jött be ez a folyton a ládákban való turkálás, hogy mit kell magunknál tartani mi kellhet később stb... Invertory szimulátor :(
A resi 0 tól felfelé a többi rész már sokkal nehezebbnek mondják így azokba egyelőre nem is kezdtem bele.Majd egyszer ha úgy érzem szopatni akarom magam beleugrok
#8
#3: Naaa, nem volt azért az 5 méter. Meg hát biztos a hó tompította a leérkezést. :D
#7
YanezModerátor
#5: Számomra is a 6-ik rész a széria legrosszabja. Kb 1 órát játszottam vele és majdnem kidobtam a taccsot, annyira egy tré játék, pedig a tps a kedvenc műfajom és tényleg kevés olyan játék létezik e téren, ami ilyen hatást vált ki nálam. Nagyon el kell legyen cseszve, hogy ilyet mondjak. Pedig coopban is adtam neki esélyt, de hiába.

Ehhez képest a RE7 olyan, mintha egy teljesen másik játék lenne. Nincs olcsó elcseszett játék érzése. Tovább megyek, nekem annyira bejött a game, és hozta a klasszikus túlélő horror alapelemét, hogy a RE7 lett a kedvencem a szériából.
#6
#5: Ha szereted a horrort akkor próbáld ki szerintem, csak ennyit mondok.
#5
#4: Nem is mondom, hogy nem így van.
Csupán annyira elundorodtam a hatodik rész miatt a szériától, hogy bele se lestem a 7.-be.
Ez nem jelenti azt, hogy nem az én hibám :)
#4
#3: Ha játszottál volna a 7. résszel lehet lenne sejtésed, miért nincs baja. :) Egyébként nem csak az egyik legjobb resi, de szerintem az utóbbi évek egyik legjobb játéka a 7.