Befutott a PS5-ös Remote Play-alkalmazás a PS4-re

A jó hír az, hogy nem muszáj megszabadulnunk a PS4-ünktől az újgenerációs konzol megvásárlása után, azon is játszhatunk ugyanis a PS5-ös játékainkkal a Remote Play közreműködésével.

A PS5 és a PS4 között is működik majd a Remote Play lehetősége, a Sony jelengenerációs gépén már fel is bukkant a PS5-ös Remote Play-alkalmazás. Az app belövésével lehetővé válik, hogy a PS5-ös játékainkat a PS4-en keresztül játsszuk, ami persze pongyola megfogalmazás, mert valójában arról van szó, hogy azok továbbra is a PS5-ön futnak, csak éppen helyi hálózaton keresztül streamelhetjük őket a PS4-re.

Ennek megfelelő képminőségre és késleltetésre érdemes tehát számítani. Az app egyébként 540p-ben, 720p-ben és 1080p-ben is lehetővé teszi a streamelést, amit először a PS5-ön is engedélyeznünk kell (Settings >> System >> Remote Play >> Enable Remote Play). Érdekesség, hogy mindehhez csak és kizárólag a DualShock 4 kontrollerünket használhatjuk majd.

Mindezt azért érdemes hangsúlyozni, mert a Sony sok kritikát kapott, amiért úgy döntött, hogy a PS5-játékokat csak a DualSense-szel teszi kompatibilissé, a DualShock 4-et pedig csak az előző generációs játékok futtatásakor használhatjuk az új konzollal. A cég ezt az új kontroller spéci funkcióival indokolta, de minimum furcsa, hogy azóta kiderült, ezek a funkciók egyébként kikapcsolhatók, Remote Playben pedig a DualShockkal is működésre bírhatók a PS5-ös játékok.

A PS5-ös Remote Play amúgy PC-re és mobileszközökre is lehetséges.

11 komment - szólj hozzá!