Mától bezárnak a Cinema City-mozik

  • Írta: gorien
  • 2020. november 11.
  • Cooltúra
Link másolása
A koronavírus további terjedésének megelőzése érdekében megszavazott új kormányrendeletre reagálva november 11-től a Cinema City valamennyi hazai mozija határozatlan időre bezár.

No, nem mintha eddig is különösebben tolakodtak volna a nagyobbnál nagyobb blockbusterek a mozikban, de mától még kevésbé fogunk moziba járni: a Cinema City, betartva az új kormányrendeletet, mely a koronavírus terjedésének lassítását célozza, november 11-től határozatlan ideig bezárja a magyarországi mozitermeit.

„Ha a járványhelyzet és a mozis piac is normalizálódik, abban bízunk, hogy az idei elhalasztott nagy premiereket mihamarabb be tudjuk pótolni, ehhez a biztonságos mozizást, ahogyan eddig is, a továbbiakban is biztosítani fogjuk” – mondta el Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója.

Az online megvásárolt mozijegyek árát a Cinema City visszautalja, a pénztárnál vásárolt jegyeket a jegy és a blokk felmutatásával visszatérítik. Ha nincs meg a blokk, csak a jegy, akkor azt 90 napos rendkívüli felhasználású jegyre cserélik. A még be nem váltott és a bezárás alatt lejáró ajándékjegyek érvényességét hat hónappal meghosszabbítják.

További információt a Cinema City weboldalán találtok.

21.
21.
Drraco
#20: Hát nem tudom... Nekem élmény, ha elmegyünk mozizni a barátokkal. Már a rákészülés ad egyfajta izgalmat, aztán találkozunk, elhülyéskedünk a film előtt. Aztán, még a film hatása alatt beülni valahová egy italra, átbeszélni az egészet. Technikailag lehet, hogy otthon is hasonló élményt kapsz, de például a moziban (jó esetben) tényleg a filmre koncentrálsz. Míg ha otthon összehívod a társaságot filmezni, akkor kb ilyen: "Állítsd le, kimegyek wc-re!"," Várjatok, elszívok egy cigit!", "Van még kaja? Csinálok egy szendvicset, addig ne folytassátok!", "Emlékeztek, a múltkor XY mit mondott? Na szóval..."... és így tovább. Más élményt nyújt a kettő.
20.
20.
Stig
Idővel úgyis véget ér a Mozik létjogosultsága, és csak a művész mozik maradnak. Otthon egy komolyabb TVn olyan hangulatot kapsz, hogy simán pótolja a mozis élményt. A legtöbb háztartásban pedig lesz majd erre alkalmas készülék. Egyszerűen nem fogja megérni pénzügyileg fenntartani a mozikat. Sajnos. De lesz majd más. A jövő úgyis a Netflix féle streaming lesz.
19.
19.
Thor Vath
#18: Ezzel a “többezer forintért elindíthatsz otthon egy filmet” verzióval a Disney bepróbálkozott, természetesen bukta. Ha nem tudja Hollywood finanszírozni magát a normál streamingből, akkor vagy lehúzza a rolót, vagy bucsút int a milliárdos költségvetéseknek.
18.
18.
Lord Zozo
#13: Szerintem vannak dolgok, amiket nem lehet pótolni. Értem, hogy eljár bizonyos dolgok felett az idő , de amiket hoz helyette az számomra nem minden esetben elfogadható. Cipőt sem fogok online venni és Skype-on sem fogok családi összejövetelt rendezni. Azonkívül pedig kíváncsi leszek, hogy mit fognak szólni az emberek, ha az otthoni mozizás komoly pénzbe fog kerülni. Több ezer forintért elindíthatsz majd egy filmet.A moziba mégiscsak úgy érzi az ember, hogy kap valamit a pénzéért. Mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy majd akkor mindent ingyen lehet majd nézni. Ha az emberek viszont így nem akarnak fizetni, akkor pedig a filmkészítés fogja komolyan megszenvedni ezt az egészet.
17.
17.
hedzsooo
#16: ...A Kossuth mozi tenyleg kiraly volt, ha a miskolcirol irtal...:)
De mar elmultak szerintem azok az idok
16.
16.
#7: nagy +1
Imádtam a Kossuth mozit. Voltak mainstream filmek is meg olyanok is, amiket a multiplex-ek nem adtak. És valahogy a közönség is jobb volt. Sajna most egy szupermarket van a helyén :(
15.
15.
sloth
#7: +1 na csak van bennünk valami közös
14.
14.
hedzsooo
#12: Valamit csak a munkahelyek fentartasa miatt uzemeltetni nem igazan gazdasagilag eletkepes dolog. Tudom, nem hangzik tul jol, mondhatni eleg hidegen de ez a rideg valosag, hosszu tavon veszteseges dolgokat uzemeltetni ugysem eletkepes dolog. Van, hogy bizonyos dolgok felett csak eljar az ido es mas foglalkozas utan kell nezni. Pl. en is ezt tettem.
13.
13.
hedzsooo
#8: Abban 1etertek hogy azt kivanni hogy masnak ami oromet okozhat, azt elvegyek, eltoroljek, az egy elegge suttyo dolog, jaja.

Masreszrol azokat is megertem akiket nem vonz a mozi, sot!
Az otthoni elmenyt talaja sokkal hangulatosabbnak tobb szempontbol is, aztan mikor mindent egybevet, akkor is az otthoni mozizas jon ki gyoztesen, kb. minden film eseteben.

Nalam pl. mar csak a 3D filmek amik meg a moziba tudnak vonzani, mivel nem vok erekeny a 3D filmekre, nem okoztak eddig legalabbis semmi fej/szem fajast, vagy hanyingert, stb. Szoval pl. az AVATAR 2-re, latvanyfilmre beulnek moziba ismet.

Bar addigra mire vegre kijon a 2. Avatar mozi, lehet mar lesz otthonra is nem tul dragan elerheto 1 faxa 3D projector is. :)
A java filmeket siman elvezem otthon jobban meg mar most a mostani projectoromon, sokszor fulessel, mert ugy meg jobb a hangzas, mint a 5.1-el + senkit nem zavar, hogy milyen hangosan szol a fulesemen keresztul ha pl. csak 1edul neznek 1 filmet, pl. az ejszakaba nyuloan. :)
Aztan olyan kajat burkolok kozben, amilyet csak akarok, akkor megyek egy 3 oras film kozben WC-re, amikor akarok, kenyelmesen ulhetek/fekhetek kozben otthon, stb.-stb. A moziban olykor bosszanto tarsaasagot ugye mar nem is nagyon emlitve, ami otthon megint nem tema.
Mit is emlithetnek meg hirtelen... Ja, + ugye pl. a baratnommel is osszebujhatok filmezes kozben barmikor, az sem utolso dolog, szempont nalam, na! ;D :-)))
12.
12.
szasza88
Nekem a filmek előtti alsó hangon 20percig tolt reklámokkal van a legnagyobb bajom a cinema cityben. Pár filmes előzetest elviselnék amíg mindenki megtalálja a helyét, de ez a kereskedelmi TV style nem jön be. Gondolom reklám nélkül a jegyár lenne a még nagyobb visszatartó erő, bár a kereskedelmi oldalát ennyire nem látom át, csak sejtéseim vannak.

Mindenesetre a munkahelyek miatt szorítok nekik, hogy a helyzet minél előbb helyreálljon.
11.
11.
Slik
en mar nagyon varom ennek az egesznek a veget
olyan jo lenne vegre letenni a maszkot es normalisan elni... mar szavakat nehez talalni mennyire nevetseges az egesz
8.
8.
Lord Zozo
A mozinak igenis van egy varázsa. Úgy ahogy a színháznak is. Lehet nem szeretni, de hogy valaki végleges bezárás mellett arcoskodik az nagyon suttyó dolog.
Én kifejezetten szeretem a hangulatát. Egy otthoni filmnézés soha nem fogja visszaadni a mozi hangulatát. Lehet olyan időpontban is beülni, amikor kevesen vannak, ha valakit zavar mások jelenléte.
7.
7.
#6: remélem visszajöna kistermes mozik világa ahol b kat filmeket és horrorokat is lehet nézni, sose szerettem ezt lfsz műmájer cinema cittyet és az oda járó népréteget sem
4.
4.
Falcon
Nekem a tenet 5 évre elvette a kedvem a mozizástol ugyhogy nem sajnálom ha csak ilyenekkel tudnak előállni
3.
3.
kopic
https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2513669185592695&id=100008489138739
2.
2.
Darksiders84
Én a gyerekkel a Trollok 2 de tavasszal elmaradt a premier most meg nem játszották Cinema Citybe amikor október vége volt írva ami itt közelben van bár nem tudom mi más játsszotta e ha ezek a legnagyobbak na mindegy is majd decemberben a Crudék 2 mondtuk magunkban aztán ezek után minden netről és így ennyi
1.
1.
Neo1989
Pedig úgy megnéztem volna januárban a 355-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...