Még háromévnyi támogatást kaphat a PS4

Eljött a generációváltás pillanata, de nem feltétlenül kell egyből megválnunk az öreg konzolunktól. A Sony Interactive Entertainment alelnöke szerint a teljes generációs átállásra csak három év múlva kerül sor.

Hideaki Nishino, a SIE alelnöke a japán AV Watchnak adott interjújában (ford. TweakTown) beszélt a PlayStation-konzolok generációváltásáról. A játékosvilágot természetesen jelenleg a napokban megjelenő új masinák tartják lázban, de ahogy a Microsoft sem válik meg egyből az Xbox One-tól, úgy a Sony is azon munkálkodik, hogy minél tovább releváns maradhasson a PlayStation 4 is.

Nishino elárulta, hogy a japán konzolgyártó jelenlegi célja az, hogy még nagyjából három évig életben tartsa a búcsúzó rendszert. Több mint 100 millió játékos otthonában csücsül ma PS4 konzol, egy ekkora játékosbázist pedig ostobaság lenne egyből faképnél hagyni. Nyilvánvaló, hogy egy ideig a régi- és újgenerációs játékostábor egymással párhuzamosan fog létezni, a Sony pedig ennek megfelelően tervezi a játékmegjelenéseit is.

Arra természetesen számíthatunk, hogy az új megjelenések, főképp a third-party címek elsősorban az új hardverre lesznek optimalizálva, de ahol ez lehetséges, még pár évig számíthatunk majd PS4-en futó, a rendszer képességeinek megfelelően prezentált átiratokra is. Hardveres fronton viszont más a helyzet - nemrég érkezett a hír, miszerint a Sony Japánban januártól beszünteti az eredeti PlayStation 4 szervizelését, ezt a példát pedig előbb-utóbb a világ többi részén is követik majd, méghozzá egyre több modellel.

70 komment - szólj hozzá!