Ismét perelik az EA-t a sportjátékai miatt

Az Electronic Arts képviselői szinte már visszatérő vendégek a bíróságon az ilyen-olyan lootbox-botrányok miatt, a legújabb vád szerint azonban a stúdió szándékosan nehezíti a sportjátékait, hogy ezzel vásárlásra ösztönözze a játékosokat.
  • Írta: szlav

Kommentek

#14
Szerencsejáték a játékiparban... ugyanmár. Az utobbi ~ 22 évben akarok venni egy olyan gépet amin lehet is játszogatni, de ez még sohasem jött össze , mert gondoltam csak meg kellene nyerni a rávalót, szóval eddig még nem volt normális gépem, viszont azért hogy megnyerjem a rávalót már lebuktam 7 millió forintot. Se gép se péz.
#13
Aki túl ügyetlen a sportjátékokhoz, játszon inkább mókusokkal! Össze kellene állnunk beperelni a Namcot -mert nehez a dark souls :)
#12
#11: Persze, de ez “felfedezés” így rettenetesen erőtlen. Aki teszem azt a maxolásra megy rá, annak egy idő után frusztráló lehet hogy hajkurássza a “vackokat”. Ez nem igazi kihívás.
#11
#10: A "pelyvát" is meg lehet csinálni jól. Ha nincs ráerőltetve az emberre. Ha nem limitál a játék, hogy márpedig ezen az ajtón nem jutsz át, míg tizenkét falusi harmincnégy problémáját meg nem oldod... És akkor aki szeretne, végigmehet csak a főszálon. Aki meg szeret bogarászni, az is megteheti.
#10
#9: Pont most játszom újra a TR sorozatot. Amikor az X-et vettem, akkor nyomtam a Rise-t, és úgy megfogott a látvány, hogy elsiklottam egy csomó minden felett. Persze, nem ez a játék a legjobb példa, de igenis látom ( főleg rögtön az első rész után ) hogy mennyi “pelyva” került be a játékba, hogy elnyújtsa a játékidőt. A millió haszontalan gyűjtögetni való a “mellékküldetések”.... és egyre több az ilyen game. Persze, én is türelmetlenebb vagyok már, lehet ez is a baj, de én úgy vagyok vele, inkább legyen rövidebb egy játék, de az legyen végig “feszített” tempójú.
#9
#8: Galamb kísérlet :-)
Erre épül az összes modern játék.
Már nem szórakozásként épül be az ember mindennapjaiba, hanem munkaként.
Első fecske a WoW volt, végül a bethesda fejlesztette tökélyre a skyrim-mel.
#8
#5: inkább az a gond hogy egy videójátéknak szórakoztatónak kéne lennie, legyen az pl egy puzzle, stratégia vagy rpg, ugyanúgy ahogy a filmeknél is egy krimi vagy horror próbál szórakoztató lenni a célközönség számára. Viszont a FIFA-nál pont megfigyelhető hogy kb mindenki frusztrált a játékkal kapcsolatban, ennek ellenére tényleg annyira addiktív a FUT hogy sok embert még így is bevonz a játék hátrányainak ellenére is és annak ellenére is, hogy maga a játékmenet nem hogy nem változott, hanem még rosszabb is lett az évek sokán. Viszont ez a tendencia megfigyelhető mindenhol. Egy Ubisoftos OW-s játék már nem a szórakoztatásról szól, hanem a faszságok gyűjtögetéséről, egy battle royale sem azért vonza az embereket első sorban, mert a játékmenet szórakoztató, hanem mert az embereknek ad egy hamis sikerérzetet és egy ezáltali rövid örömet, mikor utolsóként megmaradnak. Lehetne sorolni napestig a példákat.
#7
#5: Ez ilyen megkozelitesbol hulyeseg. Persze, a jatekeladas elsodleges celja a keszitoknek a penzbevetel. De nem utolso sorban a jatekosok elegedettsege. Valahol ennek talalkoznia kell. Az Ea pofatlan modon az emberek fuggoseget kihasznalva csinalnak evrol evre hulyet mindenkibol. Fuggnek a sportjatektol es a pay to win rendszertol. Orulok hogy iden nem vettem meg, remelem ez a sok pereskedes nem tesz jot a cegnek es jovore mar kicsit csiszolnak rajta.
#6
#5: Jól van na, nem kell egyből szét oltani, van egy cégem, nem kell bemutatni az üzlet világát, csak számomra van egy határ, amit már rég átlépett ez a gerinctelen cég, és igazából az egész játékipar. A pénzéhség meg nem ment fel minden tetted alól ha már itt tartunk, amit ez a per is bizonyít. Az már teljesen más dolog, hogy tagadják a nyilvánvalót, és még egy jót röhögnek is rajta.
#4
#3: Nem, nem. Jót röhögnek a markukban, pontosítva.
#3
Teljesen jól csinálják. (Természetesen az ő szempontjukból.) 3.0-s értékelést kapott itt a GK-n, világ átlagban kb 5-6 pontokat.

Ennek ellenére folyamatosan vezeti az eladási listákat, abba meg, hogy mennyit költenek az emberek a FUT-ra, bele se gondoljunk.

Ezeket a pereket röhögve kifizetik.
#2
Csak egyszer törekednének arra hogy tényleg jó játékot csináljanak. Annyira undorítóan telhetetlen az EA. Amennyi energiát ebbe beleraknak, mehetne a fejlesztésre is ( ami idén kiderült hogy igazából nincs is).
#1
YanezModerátor
Nem vicc. Én már 1 éve mondogatom szószerint ugyanezt a fifa ismerőseimnek. Egyszerűen képtelenség a fifában tudás szerint teljesíteni, mert az esetek többségében lebénulnak a játékosok, a tudásuk egy kecskemajom szintjére zuhan, és az ember azt gondolja a játékosokkal van baj, újakat kell szerezni, ami mivel nem megy egy csapásra, így a legkönnyebb, ha addig vásárolunk pakkokat, míg ki nem nyitunk 1-2 jót. Aztán egy idő múlva ezek is "elkopnak". Szóval ja, itt valami nagyon nem stim.