PS4-en is játszhatók a PS Plus Collection címei

Igaz, hogy a PlayStation Plus Collection játékválogatásához csak a PS5-tulajok férhetnek hozzá, ez azonban nem jelenti azt, hogy az így megszerezhető címeket csakis az új masinán játszhatnánk.

A Microsoft tagadhatatlanul csábító Xbox Game Passére reagálva a Sony is felturbózta a PlayStation Plus kínálatát. Az online multiplayert és havi két-három játékot kínáló szolgáltatás PlayStation 5-ös előfizetői hozzáférhetnek a PlayStation Plus Collectionhöz, amely nem más, mint egy bőkezű játékválogatás az előző generáció nagyjaiból - az itt fellelhető címeket erre találjátok.

A bökkenő csupán az, hogy a kollekcióhoz csakis a PlayStation 5 menüjében férhetünk hozzá, kizárólag itt adhatjuk hozzá a játékokat a könyvtárunkhoz. Ezt a tényt nem tudjuk megkerülni, érdemes azonban megemlíteni, hogy az így megszerzett címeket nem csak az új konzolon játszhatjuk majd. Ha egy PS5 segítségével egyszer már hozzáadtuk a játékokat a profilunkhoz, akkor azok később pontosan úgy funkcionálnak, mint bármely más PS Plus-játék, ami egyben azt is jelenti, hogy PlayStation 4-en is játszhatóvá válnak, amennyiben aktív az előfizetésünk.

26 komment - szólj hozzá!