Az Xbox Series-tulajok jórészt Game Pass-előfizetők

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft ismételten ujjongott egy kicsit, amiért az Xbox Series-konzolok múltheti rajtja olyan jól sikerült, ezúttal viszont néhány extra érdekességet is megosztottak a nagyérdeművel.

Mi is írtunk már róla Phil Spencer bejelentése apropóján, hogy az új Xboxok minden eddiginél jobb rajtot produkáltak, és bár konkrét eladási számokat továbbra sem hajlandó közölni a Microsoft, néhány más érdekességet azért elárult a cég az egyik blogposztjában.

Kiderült például, hogy az Xbox Series X/S-vásárlók nagy többsége Xbox Game Pass-előfizető: a bejegyzés szerint az új konzolokra beruházóknak a 70 százaléka aktív tagja a redmondiak szolgáltatásának is, ami különösen szép szám, főleg, ha azt vesszük, hogy a Microsoft nagy tétben fogad az előfizetéses rendszerre a jövőben.

Azt is megtudtuk, hogy megérte a cégnek előrukkolni az Xbox Series S-sel, a kisebbik next-gen masina ugyanis csak úgy vonzotta az olyan játékosokat, akiknek korábban nem volt Xbox-konzolja - a cég minden konkrétum nélkül annyit közölt, hogy az eladásaihoz mérten egyik korábbi gépük sem bővítette ilyen mértékben a felhasználótáborukat.

Végül érdemes megemlíteni, hogy a Microsoft szerint a rajtidőszakban négy Xbox-generáció 3594 játékát próbálgatták a játékosok, ami szintén rekordnak számít a cégnél - még akkor is, ha nem tűnik túl nehezen abszolválhatónak az új konzolok kompatibilitási képességeit tekintve.

43.
43.
Turley
#19: Hát a nemrég megjelent teardown gyakorlatilag ezt célozza meg, múlt hétvégén toltuk végig a gyerekkel és annyira komoly benne a fizika, hogy folyton azon kapom magam, hogy visszalepek próbálgatni benne a lehetőségeket. A kölök meg már megfuzott, hogy most hétvégén kezdjük újra
38.
38.
hoaw
#37: Ezt sajnálattal hallom. :/
37.
37.
delphijos
#36: Na, megnéztem, 2017-ben le is bontották
36.
36.
delphijos
#35: Tudtommal 2015-ben bezárt.
35.
35.
hoaw
#34: Már vagy 6 éve nem voltam a Petőfi csarnokban. Létezik még az a hely? Vagy netán elköltözött valahova?
32.
32.
Helium Prime
#31: Akkor 18.000 forintért vettem az Onimusha-t a kis 4 órás játékidejével! :D Akkora újrajátszási lehetőség volt benne, hogy az utolsó küzdelem előtt a sárkánynál furulyázhattál egyet egy ajtó előtt :) aztán kaptál egy kardot amivel könnyebben lecsaphattad mint az első végigjátszásnál ami persze el is tűnt vagy használhatatlan volt,ha olyan hülye lettél volna,hogy harmadszor is elkezd! És voltunk olyan hülyék:D ezzel a fix kamerás fromsoftware elmehet a pi.sába nehézségű játékkal mert azt hittük valami még biztos van benne valami titok bármi!Nem volt!Hamar dögunalom lett sajnos,fogtam is a fejem,hogy ezé 18.000 meg memória kártya is kellett pluszba az már nem tudom mennyi volt pontosan,de az is horror kemény 8mb-ért!Aztán jött az xbox classic és a Ninja Gaiden megette reggelire aztán kiköpte ezt a csodát is!
4:40-kor ott a pikula! :D

https://youtu.be/YiN4BUF4jHw
31.
31.
GemForge
#21: Persze igaz, ma azért ezek a cuccok sokkal könnyebben elérhetőbbek, de azért meglepő a lértéke. Kicsit utánanéztem 2000-ben a nettó átlagkereset 55k volt nettó.A Ps2 ára 300 USD, ami akkori árfolyamon számolva 75 ropi volt. 20-as adat nincs, de nem hiszem hogy magasabb lesz, mint a 19-es... Szal 19-ben a nettó 245k volt, az új csúcs konzolok pedig forintban 185 ezer környéken tanyáznak + a játékárak. Szal persze könnyebb a helyzet, de nem lényegesen... sőt.
Vissztérve egy kicsit az USA-ra egy átlagember (rendőr, pedagógus) 1,3-1,4 misit keres egy hónapban Floridában. Abból azért könnyebb kigazdálkodni azt az 500 dollárt + adót. Szal a lényeg, hogy nagyon más a helyzet arrafelé... Ettől még persze panaszkodhatnak, mert az élet k. drága (szolgáltatások, egészségügy) arrafelé, de pl. a konzolok, telefonok ára vicc kategória az itthoni helyzethez képest.
22.
22.
godach
#13: Vagy akinél jól fut minden, kiderül hogy khööömmmm, csak a hardverért fizetett.
21.
21.
Helium Prime
#20: Szerintem csökkent mert a ps2 is 180-200 ezer volt 40 ezres átlag fizu mellett :) Itt sem olyan nagy szám már,ha rendes melód van egy tv vagy egy konzol!
20.
20.
GemForge
#10: Amikor ott sírnak azt azért nem ugyanaz, mint az itteni gondok:
Hofit idézve szabadon:
"Ha az a mocskos kapitalizmus ( itt USA ) megdöglik és elássák,....
ott is jobban fognak élni, mint mi."
"...és amikor éjfélkor szellemjárás lesz, akkor nem ők jönnek fel kísérteni,...
hanem mi megyünk le enni."
Nyugodt lehetsz, az utóbbi 30-40 évben a távolság nem csökkent szikrányit sem.
19.
19.
crytek
#18: Én mindig azt mondtam ,hogy nekem bőven elég lenne a Far Cry 1 grafikája de legyen "élethű" (amit a játék story és skriptek lehetővé tudnak tenni) fizika...

Mindig eljátszok a gondolattal, hogy mennyire odaverne a hangulatnak / beleélésnek az hogy adott egy helyszín nagy tűzharc valós gránátok okozta kráterek a talajon, üvegszilánkok, törmelékek, füst, a lerobbanó csövekből szivárgó folyadékok gőzök, tüzek terjengenének és minden OTT maradna nem tűnne el pár sec múlva. A hullák ott maradnának elszenesednének a tűzben stb
Majd ha olyan a game ha mondjuk 2 óra múlva ide vissza kell jönni akkor már csak parázs van leült a por minden.. Ez eszméletlen volna
18.
18.
axodox
Egyébként én már biztos öregszem, mert engem már különösen nem érdekel mennyit javul a grafika, csak fusson jól, és legyen ott művészileg. Sokkal jobb lenne ha a fejlesztők a játékmenet fejlesztésével, érdekesebb storykkal, karakterekkel stb. foglalkoznának. Mert egyre másra az az érzésem, hogy minden játék egyre hasonlóbb (pl. Ubisoft), alig van újítás.

Szánalmas lesz ha 2050-re addig jutunk el hogy már úgy néznek ki a játékok mint a mai filmek effektjei miközben minden sinen fut, alig van interakció, nulla a sztory, és minden open-world, végtelenségig nyújtott 300h hosszú repetitív fetch-quest szemét.
17.
17.
axodox
#15: #15 Ez tény, éppen ezért is gondolkozom a konzol beszerzésén, és PC kevésbbé naprakészen tartásán (meg hát ugye az gazdaságosabb is). A sok béna konzolport miatt pár éve vettem egy kontrollert PC-hez, így alapvetően már nem zavar, bár tény hogy azért FPS-eknél nem azt használom (de ilyen single player, action-adventure játékokhoz teljesen OK).

Az összetett UI mellé nem jó a kontroller, pl. annak idején kirpóbáltam milyen a Divinity Original Sin II kontrollerrel mert láttam egy videót, hogy hogyan adaptálták hozzá a játékhoz. És tényleg kihozták belőle a max-ot, de messze nem olyan produktiv mint egérrel, persze körökre osztott címeknél ez legalább nem jelent komoly hátrányt.
16.
16.
Yanez
#13: Ha fizetnéd a részleteket a nagy házért, a két kocsiért, a tech cuccokért, a számlákat, a család eltartását meg még a jóIsten tudja mit, akkor 10 dolcsi is sokat számítana már.
15.
15.
delphijos
#12: Mondjuk pont az ilyen típusú játékokban amit említesz talán nem annyira fontos az fps. Ja, és a bill + egér supporttal kapcsolatban el kell keserítselek, mert konzolon egyáltalán nem automatikus. Az OS támogatja ( boxon mindenképp ) de ettől még a játéknak is kell. Most jött ki nemrég a Gears Tactics box-ra ami belsős cím, és úgy tudom ott sincs. Persze megkaptam hogy “jó a kontroller”, de nem értem miért nem lehet ezt rábízni a felhasználóra. Ez is olyan amit pl. nem értek az MS-ben, ők reklámozták mint feature-t hogy náluk ez van, közben meg ők is szemmel láthatóan le..ják.
14.
14.
Gykrizsi
#12: Persze nagyon előzetes vélemény, mert szinte még csak egy hete jelent meg a box, de úgy vettem észre, hogy sokszor inkább alkalmaznak dinamikus felbontást, csak legyen meg a stabil fps, jelen esetünkben a 60 javarészt. PL. a Borderlands 3 kapott x/s uprage-t, és ott az is állítható, hogy a osztott képernyőnél alacsonyabb legyen a felbontás, cserébe 60 fps.
13.
13.
Gykrizsi
#9: Ez mindig is így volt. PCsek közt (tisztelet a kivételnek) mindig ment a duma, hogy ronda a játék, a konzolok fogják vissza a fejlesztéseket. Persze ezen emberek többsége örült, ha a LoL vagy a CSGO beröccent a gépen. Én azt nem értem soha, hogy pl. amcsiknál sokszor futok bele abba, hogy azon filóznak, hogyan váltogatják a Netflix, HBO, Amazon, Disney+ stb. előfizetéseket, ami pár ezer forintba kerül csupán, közben ötször akkora házban élnek, két kocsi is sokszor alap, de ez a havi tíz dollár valamiért komoly kiadás.
12.
12.
axodox
Egy év game pass PC előfizetés után pár hete vettem 3 év gold => gamepass ultimate előfizetést (mert így olcsóbb mint sima PC előfizetés). Cserébe most azon gondolkozom hogy vegyek-e egy boxot, mert ott több játék van az előfizetésben, és egy picit gyorsabb is mint mostani PC-m játékokban (1080Ti - GPU updatettel meg még várok min 1 évet, mert egyelőre nem érzem a nyomást a cserére PC-n).

Nekem egyébként megfelelne a konzol is magában játékban, ha kijönne rá az a pár városépítős játék amivel még játszom (ugye mouse + keyboard támogatás már van). A másik dolog az, hogy én örülnék ha lenne minden játékban egy kötelező fix 60 FPS mód, ami mondjuk fele annyi pixellel renderel, vagy le lenne butítva a grafika.

Szerintem a legtöbb játékban sem a 4K sem a HDR, sem a ray-tracing nem ér annyit, mint az hogy meg van a fix 60 FPS és ebből fakadóan nem rángat a kép, és jobb az input lag.
11.
11.
Helium Prime
Mindkettő gépnek lesznek olyan címei amik kihasználják a bennük lévő potenciális erő tulajdonságait! Nagyon jó lett az új ps5 kontroller Media-ban próbáltam,de a gyors kikopásától tartok picit!Reméljük nem így lesz!
10.
10.
Helium Prime
#9: Hát ez már csak ilyen!Nézd meg USA-ban is nyöszörögnek,hogy nincs pénz fűre sem,de a 2 méteres tv ott figyel amit szinte évente cserélnek Black friday vagy egy békés tüntetés alkalmával! :D
9.
9.
delphijos
#8: Nem konkrétan erre gondoltam, hanem hogy mennyire “visszázs” a helyzet. Ha valami nem 4K 60 valamelyik gépen megy az anyázás, közben meg ez van. Kicsit arra emlékeztet ami PC-n megy, brutális vita hogy melyik csúcskártya a jobb, közben a többség hw-je a közelében sincs....
8.
8.
Helium Prime
#7: Hát,ha itt is utánuk dobálnák 7 éves kamatmentes részletre úgy,hogy sok helyen még a régit is beszámítják talán többen vennének.Jó pár helyen olyan akciók is voltak,hogy a tévé mellé adtak 1 konzolt is.
7.
7.
delphijos
Elismerem hogy nekem meglepő hogy - persze lehet hogy nem ugyanazok természetesen - megy itt a “véres” harc hogy melyik konzol tud 5 fps-el többet valamiben, meg mi az hogy valami nem fix 4K-ban megy, közben meg sok embernek 2021 küszöbén a 4K TV se igény.....
6.
6.
Helium Prime
#3: Nézd másképpen!
Egyetlen egy ps5 multiplatform játék áráért kapsz 6 hónapon keresztül gamepasst,EA access-t,Live-ot,24 játékot ami a könyvtárába kerül és mellé Xcloudot-is!
5.
5.
Őrnagy
Ejhahe! Egy újabb érdekes adat! Köszi, Phil!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...