Az Xbox Series-tulajok jórészt Game Pass-előfizetők

A Microsoft ismételten ujjongott egy kicsit, amiért az Xbox Series-konzolok múltheti rajtja olyan jól sikerült, ezúttal viszont néhány extra érdekességet is megosztottak a nagyérdeművel.

Mi is írtunk már róla Phil Spencer bejelentése apropóján, hogy az új Xboxok minden eddiginél jobb rajtot produkáltak, és bár konkrét eladási számokat továbbra sem hajlandó közölni a Microsoft, néhány más érdekességet azért elárult a cég az egyik blogposztjában.

Kiderült például, hogy az Xbox Series X/S-vásárlók nagy többsége Xbox Game Pass-előfizető: a bejegyzés szerint az új konzolokra beruházóknak a 70 százaléka aktív tagja a redmondiak szolgáltatásának is, ami különösen szép szám, főleg, ha azt vesszük, hogy a Microsoft nagy tétben fogad az előfizetéses rendszerre a jövőben.

Azt is megtudtuk, hogy megérte a cégnek előrukkolni az Xbox Series S-sel, a kisebbik next-gen masina ugyanis csak úgy vonzotta az olyan játékosokat, akiknek korábban nem volt Xbox-konzolja - a cég minden konkrétum nélkül annyit közölt, hogy az eladásaihoz mérten egyik korábbi gépük sem bővítette ilyen mértékben a felhasználótáborukat.

Végül érdemes megemlíteni, hogy a Microsoft szerint a rajtidőszakban négy Xbox-generáció 3594 játékát próbálgatták a játékosok, ami szintén rekordnak számít a cégnél - még akkor is, ha nem tűnik túl nehezen abszolválhatónak az új konzolok kompatibilitási képességeit tekintve.

46 komment - szólj hozzá!