Az Xbox Series-tulajok jórészt Game Pass-előfizetők

A Microsoft ismételten ujjongott egy kicsit, amiért az Xbox Series-konzolok múltheti rajtja olyan jól sikerült, ezúttal viszont néhány extra érdekességet is megosztottak a nagyérdeművel.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#46
Game Pass...csak azért van, mert a MS utánam aztán Gold tulajdonosként $1-ert egy évre.
Így én is benne vagyok a statisztikában, ugy mint aki megvette.

De ha lejárt Áprilisban, akkor nem fogok pénzt adni érte, mert a játékok amiket belwraknal nem érnek annyit számomra...
Aztan jöhet a MS könyörögni, ha akar...
#45
#44: Nem mondom, hogy ez a mérce. Sőt. Több ízben kifejtettem már a vélerményem, hogy többre értékelek személy szerint egy 20 órás lineáris, de tömény élményt 100 óra higított open world játékélménynél. Általánosságban értettem, hogy meg tudom érteni azokat, akik mondjuk inkább kiadnak akár 30k-t egy kevésbé sűrű, de tartalmas élményért, mint mondjuk megvegyenek ugyanennyiért egy 15 órás, lineáris sztori gémet. Ettől még én is tölteléknek gondolom a tölteléket, de pl. 20 évvel ezelőtt lehet én is ár-érték arányosabbnak tartottam volna egy AC: Origin-t, mint mondjuk egy Resident Evil 2 remake-et. Mai fejjel persze én is húzok az utóbbi felé. Ez egyszerűen igény kérdése szerintem.
#44
#42: AC-nál 23000ft-ért kapsz ~5 óta gameplay-t és 95 óra tölteléket, nehogy már ez legyen a mérce...
#43
#19: Hát a nemrég megjelent teardown gyakorlatilag ezt célozza meg, múlt hétvégén toltuk végig a gyerekkel és annyira komoly benne a fizika, hogy folyton azon kapom magam, hogy visszalepek próbálgatni benne a lehetőségeket. A kölök meg már megfuzott, hogy most hétvégén kezdjük újra
#42
#39: De amúgy is kurva drága volt. Egy C64-es eredeti kazetta emlékeim szerint simán volt valami 4-5000 Ft. Hát baszki, még ma is megnézem,. Mire adok ki 5000 Ft-ot, és ezek 30-40 perces játékok ha voltak legtöbb esetben. Ma meg megy a rinya, ha 23000 Ft egy AC, mert csak 100 óra gameplay van benne és nincs is multi... 12.000 Ft-ért rendeltem elő a Battlefield 2-t. 14 évvel később A Last of Us 2-t veszem meg nominálisan 5000 Ft-al drágábban... És igen. Game pass, ps now, humble bundle, internet adta egyéb lehetőségek (giveaway oldalak, vagy ahol el lehet adni kulcsokat). Sosem volt még ilyen jó gamernek lenni. És az egy dolog, hogy a csúcshoz kurva drága gépet összerakni, de egy 2 évvel ezelőtt összerakott 900 EUR-s géppel továbbra is kihajtok egy 144 hz-es monitort sok multi címmel, és mindent 1080p ultrán játszok (na jó, annyi szerencsém volt, hogy a 1070 ti-m megdöglött és gariba nem cserélték, levásárolhattam és így még plussz kb. 10.000 Ft-ért vettem 5700xt-t).
#41
#33: Még az jutott eszembe hogy ugyanakkor a c64 is ( de aztán főleg az Amiga ) luxuscikk volt, akinek 1541-re is futotta az már király volt.... :)
#40
#33: Az érzés mikor anyád kidobja a füzetet amiben a c64-es magnó fordulatszámlálójának kis dokumentációját vezetted,hogy melyik játék hol kezdődik! Megfizethetetlen!!! :D
#39
#33: Ebben az egészben az is szerpet játszik, hogy az akkori gémerek különcnek - egyfajta csodabogárnak - számítottak. Talán most tisztul a kép a fiamék korosztályában... Egyik barátommal beszéltem a minap, aki régen nagy warezhuszár volt. Ő mondta, hogy számára a Steam megjelenése és alciói tették egyszerűen értelmetlenné a warezt. És persze nem csak a Steam, hanem a GOG, az EPIC store és a többi pictér is. Konzololdalról meg ugyenez. Hétről-hétre leárazások vannak, a Game Passról meg már ne is beszéljünk. Szóval maga a játékpiac vált elérhetőbbé mindenki számára.
Jó, mondjuk ez a 30.000-es PSN-es magyarországi ár, azért mellbevágó, pláne annak tükrében hogy - megint - az USA-ban ugyanaz az szoftver csak 21,252 forint pillanatnyi árfolyamon.
#38
#37: Ezt sajnálattal hallom. :/
#37
#36: Na, megnéztem, 2017-ben le is bontották
#36
#35: Tudtommal 2015-ben bezárt.
#35
#34: Már vagy 6 éve nem voltam a Petőfi csarnokban. Létezik még az a hely? Vagy netán elköltözött valahova?
#34
#33: Jaja. Az akkori “bolt” nekem a Petőfi csarnok volt, ott ment a cserélgetés, vásárlás. :)
#33
#32: Szerintem aki ma panaszkodik, hogy drága a géming, az nem volt gyerek a 90-es években. Jézusom... Fel sem merült, hogy játékot vegyünk sokáig... Erre persze egyáltalán nem vagyok büszke, de ilyen c64-es időkben azt se tudtuk sokáig, hogy ezeket venni is lehet... :)
#32
#31: Akkor 18.000 forintért vettem az Onimusha-t a kis 4 órás játékidejével! :D Akkora újrajátszási lehetőség volt benne, hogy az utolsó küzdelem előtt a sárkánynál furulyázhattál egyet egy ajtó előtt :) aztán kaptál egy kardot amivel könnyebben lecsaphattad mint az első végigjátszásnál ami persze el is tűnt vagy használhatatlan volt,ha olyan hülye lettél volna,hogy harmadszor is elkezd! És voltunk olyan hülyék:D ezzel a fix kamerás fromsoftware elmehet a pi.sába nehézségű játékkal mert azt hittük valami még biztos van benne valami titok bármi!Nem volt!Hamar dögunalom lett sajnos,fogtam is a fejem,hogy ezé 18.000 meg memória kártya is kellett pluszba az már nem tudom mennyi volt pontosan,de az is horror kemény 8mb-ért!Aztán jött az xbox classic és a Ninja Gaiden megette reggelire aztán kiköpte ezt a csodát is!
4:40-kor ott a pikula! :D

https://youtu.be/YiN4BUF4jHw
#31
#21: Persze igaz, ma azért ezek a cuccok sokkal könnyebben elérhetőbbek, de azért meglepő a lértéke. Kicsit utánanéztem 2000-ben a nettó átlagkereset 55k volt nettó.A Ps2 ára 300 USD, ami akkori árfolyamon számolva 75 ropi volt. 20-as adat nincs, de nem hiszem hogy magasabb lesz, mint a 19-es... Szal 19-ben a nettó 245k volt, az új csúcs konzolok pedig forintban 185 ezer környéken tanyáznak + a játékárak. Szal persze könnyebb a helyzet, de nem lényegesen... sőt.
Vissztérve egy kicsit az USA-ra egy átlagember (rendőr, pedagógus) 1,3-1,4 misit keres egy hónapban Floridában. Abból azért könnyebb kigazdálkodni azt az 500 dollárt + adót. Szal a lényeg, hogy nagyon más a helyzet arrafelé... Ettől még persze panaszkodhatnak, mert az élet k. drága (szolgáltatások, egészségügy) arrafelé, de pl. a konzolok, telefonok ára vicc kategória az itthoni helyzethez képest.
#30
#27: Annyira végtelenül arrogáns vagy! Nem értem, hogy miért kell személyeskedni és lekezelően viselkedni...
Elég sok gond van arrafelé is (sőt), de nagyon máshogyan élnek az emberek és teljesen más prioritások határozzák meg a mindennapjaikat. Soha nem gondoltam azt, hogy ott kellene élni, de valószínű, hogy eddigi tisztes polgári foglalkozásban ledolgozott 22 évem alatt többet össze tudtam volna hozni arrafelé. Nem az általad belinkelt mutató határozza meg egy-egy ország gazdasági teljesítőképességét és a normális és átlagos dolgozó emberek életszínvonalát.
Node mindegy...
Csak legyél kicsit normálisabb pls.!
#29
#28: Semmi gond.
#28
#26: Akkor sry.
#27
#20: Nezd meg az orszagokra lebontott lakossagi adossag aloanyt vaze.

Hogy ne kelljen keresni mert egyreszt nem nezem ki beloled, hogy tudad mit keress, masreszt meg szerintem lusta is lenel hozza.
Es tolhatnad tovabb a baromsagot.
Ime
https://www.economist.com/content/global_debt_clock