Xbox Series X/S - áprilisig tarthat a készlethiány

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 17.
  • Hardver
Link másolása
A PlayStation 5-höz hasonlóan az Xbox Series-konzolok rajtját is készlethiány jellemezte, a Microsoft új konzoljait több országban sem triviális beszerezni mostanság. A redmondiak szerint áprilistól állhat helyre a rend.

A Microsoft szerint eddig az Xbox Series-konzolok rajtoltak legjobban az Xbox-család tagjai közül, ebben persze az is közrejátszott, hogy a két gép minden korábbinál több országban debütált egyszerre. Ez számos helyen hozott készlethiányt, ami azzal jár, hogy a játékosoknak akár heteket, hónapokat is várniuk kell majd, míg hozzájutnak a redmondiak valamelyik új masinájához.

A rossz hír az, hogy ez ráadásul eltarthat egy darabig, Tim Stuart, az Xbox-csapat pénzügyi igazgatója a Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference keretei között beszélt erről. Állítása szerint a készlethiány az ünnepeket követő negyedév végéig húzódhat, vagyis leghamarabb áprilisban állhat helyre a rend, amikor is bőséggel találunk majd Xbox Series-konzolokat a boltok polcain.

Erre egyébként már Phil Spencer is utalt, az Xbox első számú embere több interjúban is azt mondta, hogy ínséges hónapok várnak ránk. Úgy tűnik, ez egy ilyen időszak: valószínűleg hasonló lesz a helyzet a PlayStation 5 esetében, sőt nemrég Jensen Huang, az NVIDIA vezérigazgatója is azt állította, hogy 2021-ig nem lesz triviális beszerezni a cég új RTX 3080-as és 3090-es videokártyáit.

12.
12.
Helium Prime
#11: 6 hónapja lépték át a 15 milliót azóta biztosan több az Xcloud-nak és az új gépeknek köszönhetően!
11.
11.
Őrnagy
És a Micro most már soha többet nem mondja el, hány db konzolt ad el? Én azért kíváncsi lennék rá. Azt lehet tudni, hogy hány előfizető van náluk? Live, GP, GPU összesen. Mert én nem találtam róla adatot.
6.
6.
Guba32
Mi nincs hozzá?Munkaerő,nyersanyag vagy mi?
5.
5.
Morzsi1
Addigra kigyomlálják a gyermekbetegségeit, meg hátha olcsóbb is lesz. Ráér ez még addig!
3.
3.
Helium Prime
#2: Azért az előző generációs játékokat sem rossz 60 vagy több fps-el játszani Hdr-el!
2.
2.
Slik
en nem tudom hova siet mindenki
alig van olyan jatek amiert megeri mar most cserelni
legalabb fel ev mire nem csak egy demon souls lesz amiert beszereznek egyet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...