Xbox Series X/S - áprilisig tarthat a készlethiány

A PlayStation 5-höz hasonlóan az Xbox Series-konzolok rajtját is készlethiány jellemezte, a Microsoft új konzoljait több országban sem triviális beszerezni mostanság. A redmondiak szerint áprilistól állhat helyre a rend.

A Microsoft szerint eddig az Xbox Series-konzolok rajtoltak legjobban az Xbox-család tagjai közül, ebben persze az is közrejátszott, hogy a két gép minden korábbinál több országban debütált egyszerre. Ez számos helyen hozott készlethiányt, ami azzal jár, hogy a játékosoknak akár heteket, hónapokat is várniuk kell majd, míg hozzájutnak a redmondiak valamelyik új masinájához.

A rossz hír az, hogy ez ráadásul eltarthat egy darabig, Tim Stuart, az Xbox-csapat pénzügyi igazgatója a Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference keretei között beszélt erről. Állítása szerint a készlethiány az ünnepeket követő negyedév végéig húzódhat, vagyis leghamarabb áprilisban állhat helyre a rend, amikor is bőséggel találunk majd Xbox Series-konzolokat a boltok polcain.

Erre egyébként már Phil Spencer is utalt, az Xbox első számú embere több interjúban is azt mondta, hogy ínséges hónapok várnak ránk. Úgy tűnik, ez egy ilyen időszak: valószínűleg hasonló lesz a helyzet a PlayStation 5 esetében, sőt nemrég Jensen Huang, az NVIDIA vezérigazgatója is azt állította, hogy 2021-ig nem lesz triviális beszerezni a cég új RTX 3080-as és 3090-es videokártyáit.

21 komment - szólj hozzá!