A Google Stadia is megkezdi az iOS-es tesztelést

  • Írta: gorien
  • 2020. november 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Több hír is érkezett az idén egyéves Google Stadiáról. A felhőalapú játékszolgáltatás hamarosan az Apple termékein is terjeszkedik, megkapta első igazán free-to-play játékát, és kedvező ajánlattal várják azt, aki náluk rendeli elő a Cyberpunk 2077-et.

Az NVIDIA pár napja hivatalosan is megerősítette, megtalálta a módját, hogy eljuttassa az iOS-t használó eszközökre a cloud gaming szolgáltatását, a GeForce Now-t. Hasonló módszert alkalmaz majd az Amazon Luna és valószínűleg a Microsoft gondozásában működő xCloud is, és úgy látszik, a Google sem akar lépéshátrányba kerülni.

Néhány héten belül megkezdi az Apple-ös Stadia nyilvános tesztelését, és ahogy a többiek, úgy ő is böngészős alkalmazást fog használni hozzá.

A Stadia iOS-re érkezése mellett a Google azt is bejelentette, hogy a Cyberpunk 2077 előrendelői kedvéért a játékhoz csomagol egy Stadia Premiere Editiont, amely a Chromecast Ultra alkalmazást és egy Stadia-kontrollert is tartalmaz. Az akciót december 18-ig lehet igénybe venni.

Nem ez az egyetlen hír az egy éve indult cloud gaming-szolgáltatás háza tájáról. Egyrészt tegnapelőtt megkapta első, mindenki által ingyenesen játszható játékát a Destiny 2: New Light képében – ez a Destiny 2 kicsit újrahangolt, új tutoriallal és bevezetőküldetésekkel ellátott változata.

Másrészt megtudtuk, hogy a State Share elnevezésű funkciót a jövőre érkező Hitman 3 fogja először teljes egészében kihasználni – a technológia lényege, hogy linkek segítségével egyből olyan részre tudunk ugrani egy játékban, amit videón, streamen vagy képen látunk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...