Spider-Man Remastered - élesedett a cross-save

  • Írta: szlav
  • 2020. november 23.
  • Letöltés
Link másolása
Az Insomniac végre eleget tett a rajongók kérésének, így mostantól átvihetjük a Marvel's Spider-Man eredeti PS4-es mentését a PS5-ös felújított változatba. Az előzőgenerációs változat közben megkapta a remaster új kosztümeit is.

Sok új PlayStation 5-tulajt váratlanul érhetett a tény, miszerint a 2018-as Spider-Man felújított változata a megjelenés napján nem támogatta az eredeti játék mentéseit. Hiába váltunk tehát már korábban New York legnagyobb hősévé PlayStation 4-en, az új konzolon kénytelenek voltunk az elejéről kezdeni a történetet.

Ez természetesen sok játékos szemét szúrta, így az Insomniac gyorsan cselekedett, a tegnapi frissítéssel a PS5-ös remasterben importálhatóvá tették a korábbi mentéseket. Ezzel párhuzamosan a PlayStation 4-es játékosok is kaptak egy kis szeretetet: az eredeti játék tulajdonosai is megkapták a felújított változat három új kosztümét.

Spider-Man: Miles Morales - hová tűnt a Chrysler Building?

Mindeközben némi furcsaságra lettek figyelmesek azok, akik alaposabban szemügyre vették New York épületeit a Spider-Man: Miles Moralesben. Ahogy azt az alábbi képen (via Reddit) is láthatjuk, az új játékban a Nagy Alma egyik legjellegzetesebb épületének helyét átvette egy szimpla felhőkarcoló. A jelenség oka sajnos elég kiábrándító: a Pókember-játékok fejlesztői vélhetően copyright-problémába ütköztek, a Chrysler Building ugyanis 2019-ben tulajdonost cserélt, akikkel a jelek szerint az Insomniac nem jutott megegyezésre az épület modelljének piaci használatát illetően.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...