Új Tolkien-könyv érkezik jövőre

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 23.
  • Cooltúra
Link másolása
J.R.R. Tolkien eddig ki nem adott írásaiból szemezget, és új részleteket árul el Középföldéről a The Nature of Middle-earth című kötet, amely jövő nyáron kerülhet a boltok polcaira.

A Harper Collins bejelentette, hogy 2021. június 24-én érkezik a The Nature of Middle-earth című könyv, amely J.R.R. Tolkien ki nem adott írásai alapján új részleteket árul el Középföldéről és annak lakóiról. A kötetet Carl Hostetter szerkesztette.

Az eddig napvilágot infók alapján alaposan is megismerjük majd Numenor lényeit, beleáshatjuk magunkat Gondor földrajzába, emellett szó lesz a valák képességeiről és a tündék halhatatlanságáról is. A legfontosabb viszont, hogy kiderül belőle, kik növeszthetnek szakállat az univerzum fajai közül, ami minden bizonnyal sok rajongói vita végére tesz majd pontot.

6.
6.
Extol
#1: Konzervatív keresztény ember műve. Röhögnöm kell, a legsátánistább legsötétebb bandák mind Tolkien regények szereplőiről és helyszíneiről vannak elnevezve. Hol lett keresztény Tolkien? A náciknál? Hagyjuk már ezt a baromságot. Legalább annyira volt keresztény ő mint írótársa C.S. Lewis, kb semennyire. A műveik tele vannak istenkáromló elemekkel (beszélő állatok pl ami nem más mint bálványimádás, pogány módra) és isteni tulajdonságokkal rendelkező örök életű tündékkel. A keresztények szeretik belelátni magukat mindenbe, szánalom
5.
5.
Ooorky
#4: Érdemes elolvasni az öreg filozófiai írásait, vannak érdekes dolgok és nagyon igazak (sajnos).
Ráadásul a könyvei is azok köré épülnek, a technológia fejlődésével kiveszlik a mágia, varázslat és csak a szürke rögvalóság marad, pl. Gyűrűk Ura végén a Gyűrű pusztulásával megszűnik a mágia Középföldén, maradék elfek elhajóznak vagy a törpökkel együtt lassan kihalnak, eljön az emberek kora.
Elkezdett egy folytatást írni, de félbemaradt, mivel a hanyatló, korrupt, egymást gyilkoló emberekről már elég könyvet írtak.
4.
4.
xanatos0911
#3: Nem kicsit durva, de megis azt kell mondjam, hogy majdnem teljesen egyetértek vele.
3.
3.
SLi
#1: lol
"My political opinions lean more and more to Anarchy (philosophically understood, meaningabolition of control not whiskered men with bombs) – or to 'unconstitutional' Monarchy. I would arrest anybody who uses the word State (in any sense other than the inanimate realm of Englandand its inhabitants, a thing that has neither power, rights nor mind); and after a chance of recantation, execute them if they remained obstinate! If we could get back to personal names, itwould do a lot of good. Government is an abstract noun meaning the an and process of governingand it should be an offence to write it with a capital G or so as to refer to people. If people were inthe habit of referring to 'King George's council, Winston and his gang', it would go a long way toclearing thought, and reducing the frightful landslide into Theyocracy".
29 November 1943
2.
2.
Hab
#1: Hát ez benne van a pakliban, de ha nem tolják túl és jó a történet, akkor én várom szeretettel.
1.
1.
Ooorky
Most, hogy meghalt Christopher Tolkien és megszűnt a szigorú kontroll egyből jönnek a random írók regényei és szexuális koordinátorok az amazon féle sorozatba...
Tönkre fogják tenni ezt a világot is, mert nem nyugszanak amíg át nem formálják a saját képükre egy konzervatív, keresztény ember életművét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...