Így használja a DualSense kontrollert a Deathloop

  • Írta: szlav
  • 2020. november 24.
  • Hír
Link másolása
A PlayStation 5 nyitócímei egytől egyig alaposan kihasználták a DualSense különleges adottságait, és ez nem lesz másképp a Deathlooppal sem. Lássuk, hogy mire számíthatunk!

A PlayStation Blog legfrissebb bejegyzésében a Deathloop volt a téma, egész pontosan az, hogy az időutazós lövölde miként használja majd a DualSense haptikus motorjait és az adaptív ravaszokat. Habár az Arkane játéka PC-n is megjelenik majd, azt már elkönyvelhetjük, hogy a PS5-ös játékosoknak bővített élményben lesz részük.

A játék első óráiban számos olyan fegyverrel találkozhatunk, amelyek, fogalmazzunk úgy, hogy nem felelnek meg a tökéletes biztonsági elvárásoknak. Ezek a gyengébb minőségű stukkerek pedig olykor beragadhatnak, amit csak egy-két határozott pofonnal hozhatunk helyre. Az ilyen beakadásokat pedig a kezünkben is érezhetjük majd: az irányító ravasza félúton beszorul, még az animáció előtt érzékeltetve, hogy bizony gondban vagyunk. Amikor pedig főhősünk rácsap a fegyverre, a kontroller haptikus visszajelzése érzékelteti a lökést.

A haptikus motorok egyébként közlekedés közben is érdekes élményt nyújtanak majd. A kontroller például szimulálja a háztető érdességét, amelyen Colt végigcsúszik, a landolást pedig egy tompa ütés konstatálja majd. A játék egyébként a kontroller beépített hangszóróját is kihasználja, többek közt innen hallhatjuk a riválisunk, Julianna maró megjegyzéseit, aki folyamatosan a nyomunkban liheg majd.

A Deathloop 2021. május 21-én érkezik PlayStation 5-re és PC-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...